Fešák Gyllenhaal ponúka jeden film za druhým. Budú oscarové?

Film o bankárovi, ktorý sa vyrovnáva s ťažkou osobnou situáciou, odštartuje medzinárodný filmový festival v kanadskom Toronte. V hlavnej úlohe sa predstavuje hollywoodska hviezda Jake Gyllenhaal.

10.09.2015 16:19
jake Gyllenhaal Foto: ,
Jake Gyllenhaal na zábere z červeného koberca v Benátkach pred premiérou snímky Everest.
debata

Dráma Demolition o úspešnom finančníkovi, ktorý tragicky prišiel o manželku a jeho život začína ísť z kopca, natočil kanadský režisér Jean-Marc Vallee. Po boku Gyllenhaala sa na plátne objavia Naomi Watts v úlohe ženy, ktorá pomôže hlavnému hrdinovi začať znovu. Vallee, ktorý získal uznanie za svoj predchádzajúci film Klub poslednej nádeje, sa spolu s hercami objaví na večernom slávnostnom štarte festivalu.

Festival, ktorý sa v posledných rokoch stal prehliadkou filmov neskôr úspešných v oscarovom súboji, vstupuje do svojho 40. ročníka. Tohtoročný program ponúkne okrem iného niekoľko filmov zameraných na tému práv sexuálnych menšín.

V prestížnom výbere Gala sa predstavia dva očakávané filmy zaoberajúce sa bojom za práva homosexuálov: Stonewall režiséra hollywoodskych trhákov Rolanda Emericha a Freeheld s herečkami Ellen Pageovou a Julianne Mooreovou.

Minulé ročníky predstavili filmovému svetu niekoľko snímok, ktoré sa v nasledujúcom roku stali víťazmi niekoľkých Oscarov. Premiéru mali v Toronte napríklad filmy Milionár z chatrče alebo 12 rokov otrokom.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Toronto #Jake Gyllenhaal #štart #Demolition

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....