Svetová premiéra novej bondovky lákala tisíce ľudí: Pozrite si ju s nami!

Tisíce fanúšikov sa v pondelok večer vo Veľkej Británii vypravili na premiéru očakávanej bondovky s poradovým číslom 24 - filmu Spectre.

27.10.2015 09:18
debata
Zľava: Herečka Lea Seydoux, herec Daniel Craig... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Lea Seydoux, herec Daniel Craig a herečka Monica Bellucci Zľava: Herečka Lea Seydoux, herec Daniel Craig a herečka Monica Bellucci pózujú fotografom na premiére Spectre.

Ten prichádza do kín takmer tri roky po tom, čo sa v kinách objavil dosiaľ posledný diel kultovej filmovej série o agentovi 007. V hlavnej úlohe snímky Spectre sa opäť objavuje Daniel Craig, ktorému ako jeho protivník tentoraz sekunduje Christopher Waltz. Obaja sa spolu s ďalšími členmi filmového štábu zúčastnili na slávnostnej premiére v londýnskej Royal Albert Hall, kam okrem iného zavítal aj princ William s manželkou Kate a princ Harry.

Zľava: Herecké trio Lea Seydoux, Daniel Craig a...
Herec Daniel Craig pózoval aj s fanúšikmi.
+27Na svetovú premiéru novej bondovky dorazil aj...

„Netrpezlivo čakám, až ľudia film uvidí. Nerád sa vidím na plátne, ale Jamesa Bonda hrám hrozne rád,“ povedal pri príchode Craig. Oblečený v tmavom smokingu potom rozdával autogramy a pózoval fanúšikom u červeného koberca vedúceho k prestížnemu sály.

„Byť súčasťou takejto tradície je neuveriteľné,“ zverila sa novinárom Monica Bellucci, ktorá sa vo svojich 51 rokoch stala najstaršou bondgirl celej série. Na slávnostnej premiéra potvrdila povesť dokonalej filmovej krásky, keď sa pred objektívy postavila v machovozelenej róbe Ralph & Russo. Jej mladšia kolegyňa Lea Seydoux zase stavila na trblietavý model – od hlavy po päty bola odetá v značke Prada. „Je to sen, ktorý sa stáva skutočnosťou,“ vyhlásila k svojej účasti v bondovke 30-ročná Seydoux.

Zľava: Princ William, vojvoda z Cambridge,... Foto: Reuters, POOL
Zľava: Princ William, vojvoda z Cambridge, vojvodkyňa Catherine z Cambridge a princ Harry. Zľava: Princ William, vojvoda z Cambridge, vojvodkyňa Catherine z Cambridge a princ Harry.

Na premiére, samozrejme, nechýbali ani držiteľ dvoch Oscarov Waltz a ďalšie hviezdy snímky vrátane jeho režiséra Sama Mendesa. Herečka Naomie Harris, ktorá stvárňuje Moneypenny, zažiarila v oranžovej kreácii od Stelly McCartney, na klasické smokingy stavili Ralph Fiennes, Andrew Scott či Ben Whishaw. V bielom saku bol neprehliadnuteľný aj spevák Sam Smith – interpret najnovšej bondovskej skladby Writing on the wall.

Spectre je jednou z najočakávanejších premiér tohto roku. Predchádzajúca bondovka Skyfall, ktorá rozbila doterajšie klišé o nezraniteľnom agentovi a ukázala Bonda v jeho slabej chvíľke, dosiahla rekordné tržby vyše miliardy dolárov. Kasovým trhákom sa asi stane aj pokračovanie série, v ktorom sa po prvý raz po 20 rokoch v úlohe Bondovej šéfky „M“ neobjaví Judi Dench, ale jej nástupca Ralph Fiennes. Pre 47-ročného Craiga bude naopak Spectre už štvrtým vtelením do kože agenta, ktorého pred ním stvárnili Pierce Brosnan, Timothy Dalton, Roger Moore, George Lazenby a Sean Connery. Šušká sa o tom, že aj posledným.

zväčšiť Herec Daniel Craig pózoval aj s fanúšikmi. Foto: Reuters, LUKE MACGREGOR
Herec Daniel Craig pózoval aj s fanúšikmi. Herec Daniel Craig pózoval aj s fanúšikmi.

James Bond dostáva v novom filme záhadný odkaz z minulosti, ktorý ho privedie na stopu známej zločineckej organizácie. Postupne rozpletá zložitú pavučinu klamstiev, aby nakoniec odhalil desivú pravdu o Spectre, uvádzajú skúpo distribútori.

Očakávania okolo filmu posilňujú aj filmoví kritici: ti už nejakú dobu spievajú na Spectre chválu a tvrdia, že ide o štýlový návrat k bondovskej klasike. „Bond a Daniel Craig sú späť v neuveriteľne vzrušujúcom, pôsobivom, takmer operne gradovanom dobrodružstve agenta 007,“ sľuboval nedávno recenzent denníka The Guardian Peter Bradshaw.

Veľkolepé vyznenie si producenti pokúsili zabezpečiť veľkolepým rozpočtom: film údajne stál takmer 300 miliónov eur (asi osem miliárd korún), nakrúcalo sa v Ríme, v Mexiku, v rakúskych Alpách či v Maroku a divákov majú opäť ohromiť najrôznejšie technické „vychytávky“ a samozrejme aj luxusné automobily. Už vopred sa preto dá staviť, že zmes filmovej akcie, suchého humoru, napätia a elegancia agenta s povolením zabíjať bude opäť fungovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #premiéra #fanúšikovia #bondovka #Monica Bellucci #Daniel Craig #Lea Seydoux #Spectre

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...