Sexi Nývltová v koži, Franeková kráska v čiernom, TWiiNS šliapli mimo

Uplynulé dni priniesli na Slovensku skutočné módne ovzdušie. Bratislavská Stará tržnica ožila akciou Fashion LIVE! 2015, takmer súčasne sa konali aj Bratislavské módne dni. Ani jednu akciu si nenechali ujsť známe tváre.

27.10.2015 14:45
debata
Knižná autorka Tamara Šimončíková-Heribanová... Foto: Jakub Janco
Tamara Šimončíková-Heribanová Knižná autorka Tamara Šimončíková-Heribanová patrila medzi neprehliadnuteľné dámy.

Rozdiel v zostave hostí (ak pominieme aj takých, ktorí stihli oboje) a tiež ich odevnej garderóbe bol celkom viditeľný. Hravejšia, experimentálnejšia, originálna a tiež dizajnová bola móda tvárí, ktoré vyrazili na akciu Fashion LIVE!. Na módnych dňoch bolo cítiť závan komerčnejšieho prístupu, čo vo finále, samozrejme, nemusí byť vôbec na škodu. Veď sa pozrite sami.

Slovenská topmodelka Linda Nývltová.
Dizajnérka Andrea Pojezdálová.
+21Módna redaktorka Barbara Heribanová sa na akcii...

Medzi neprehliadnuteľné dámy patrila jednoznačne Tamara Šimončíková-Heribanová. Tehotná spisovateľka sa stala súčasťou odbornej poroty, ktorá rozhodovala o nových držiteľoch Fashion Awards a pri tej príležitosti predviedla každý deň trojdňového „fešn“ maratónu nový look. Pomoc jej ponúkla slovenská luxusná značka Nehera a Heribanovej voľba maxi-kabátov atypického strihu, ktoré doplnili len nahladko sčesané vlasy a výrazné líčenie pier, ju radili na tú stranu spektra módnych fajnšmekrov, ktorí módu vnímajú aj intelektuálne, nie len konzumne.

Slovenská topmodelka Linda Nývltová v kreácii... Foto: Jaroslav Novotný
Linda Nývltová Slovenská topmodelka Linda Nývltová v kreácii od Marcela Holubca.

Slovenská topmodelka Linda Nývltová bola ďalšou z dám, ktorá si program Fashion LIVE! prišla pozrieť viac dní za sebou. V záverečný si na seba, určite pri príležitosti prehliadky Marcela Holubca, obliekla kožený top a plisovanú minisukňu z jeho minuloročnej kolekcie. Výsledok bol ukážkový a zároveň netypický. Nývltová vyzerala ako moderná amazonka, no zároveň jej nechýbala nenútenosť a ženskosť.

To, že v minimalizme je sila a tiež, že ľudia z módnej brandže sa snažia nešokovať zbytočne a skôr stavajú na kvalite a luxuse, potvrdzovala napríklad štylistka Zuzana Kanisová – od hlavy po päty odetá do obľúbenej čiernej, no mimoriadne elegantná a vkusná. Moderátor Bruno Ciberej potvrdil zase svoju povesť módneho nadšenca, ba priam maniaka. Asi ako prvá známa tvár na Slovensku sa predviedol v kúskoch z kolekcie Balmain X H&M, ktorá príde do predaja až 5. novembra.

Vydavateľka Barbora Franeková s dizajnérom... Foto: Bratislavské módne dni
Barbora Franeková s dizajnérom Michaelom Kováčikom. Vydavateľka Barbora Franeková s dizajnérom Michaelom Kováčikom.

Obe módne podujatia stihla vydavateľka a bývalá Miss Barbora Franeková, ktorá v rámci Bratislavských módnych dní sedí v porote a na konkurečné podujatie zamierila predovšetkým ako nadšenkyňa módy a tiež mediálny partner. Hoci väčšina Franekovej kolegýň s obľubou siaha po vyzývavých a často zbytočne prezdobených kúskoch odevu, ona si za posledné roky vycibrila zaujimavú podobu osobného štýlu, v ktorom hrá hlavné úlohy minimalizmus, ostré línie, základná farebnosť a dôraz na jemný, často na prvý pohľad nepostrehnuteľný detail. V čiernom predĺženom saku a širokých kulotoch, ktoré kombinovala s bielou košeľou zapnutou až ku krku, vyzerala Franeková skvelo, rovnako aj v čiernej kombinácii odvážnejšieho topu a širokých nohavíc, ktoré si vzala na módnu šou Michaela Kováčika v rámci BMD.

Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína...
Fotografka Petra Ficová.
+11Dizajnérka Alice Abraham.

Stávka na čiernu vyšla aj herečke Kristíne Farkašovej, ktorá voľbou roláka a plisovanej sukne síce zostala v bezpečných módnych vodách, ale celkový look v kontraste s výraznou farbou vlasov pôsobil úderne.

Verné svojmu štýlu zostali aj spevácke dvojičky TWiiNS – v ich prípade však kontrast čiernej a tyrkysovej na elastických materiáloch s umelým leskom pôsobil lacno. S celkovým vyznením napokon nekorešpondovala ani príliš slávnostná úprava účesov.

Sestry Veronika a Daniela Nízlové. Foto: Bratislavské módne dni
Sestry Veronika a Daniela Nízlové. Sestry Veronika a Daniela Nízlové.

Ďalšie známe tváre si pozrite v oboch našich galériách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Tamara Heribanová #Bratislavské módne dni #Barbora Franeková #celebrity #Linda Nývltová #Twiins #Bruno Ciberej #Fashion LIVE! 2015

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...