Móda z Glóbusov: Uchvátila Blanchett aj Dunst, Hudson bola supersexi

Jeden z najočakávanejších večerov roka - vyhlásenie Zlatých glóbusov prinieslo výkvet hollywoodskej elity, aj hviezd televízneho sveta. A samozrejme, aj výkvet módnej tvorby renomovaných módnych domov.

11.01.2016 11:50
debata
Herečka Cate Blanchett prišla v kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Cate Blanchett prišla v kreácii Givenchy Couture. Herečka Cate Blanchett prišla v kreácii Givenchy Couture.

Na už 73. ročníku filmového ceremoniálu sa predviedlo niekoľko úchvatných dám, aspoň časť z nich by sme chceli spomenúť v nasledujúcom tex­te.

Povesť dokonalej módnej divy potvrdila austrálska herečka Cate Blanchett. Jej pudrová kreácia Givenchy Couture bola ukážkovou odevného a krajčírskeho majstrovstva – ale až pôvab nositeľky a jej výnimočná charizma mohli túto kombináciu uviesť na módny piedestál. A to sa aj stalo. Vlastne už tak tradične v prípade tejto dámy nominovanej za drámu Carol.

Herečka Cate Blanchett prišla v kreácii...
Herečka Alicia Vikander v kreácii Louis Vuitton.
+81Modelka a televízna osobnosť Heidi Klum v...

Aj jej kolegyňa zo spomenutej drámy, herečka Rooney Mara, bola neprehliadnuteľná. Voľba telovej kreácie z dielne ateliéru Alexander McQueen, ktorá bola bohato zdobená šikmými pruhmi gombíkov a na sukni kaskádami jemnej neupravenej čipky, vyzdvihla opäť akýsi gotický nádych krásy tejto tmavovlásky.

Herečka Rooney Mara sa objavila na vyhlasovaní... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Rooney Mara sa objavila na vyhlasovaní v šatách Alexander McQueen. Herečka Rooney Mara sa objavila na vyhlasovaní v šatách Alexander McQueen.

Telové tóny boli tento rok jednou z dominánt červeného koberca – niekde ich povyšoval lesk materiálu či jeho štruktúra budovaná našívaním flitrov, vrstvením čipkovaných detailov či lupienkov z organzy. Reč je napríklad o herečke Eve Greenovej, ktorá sa objavila v šatách Elie Saab Couture. Jej hollywoodska kolegyňa Kate Hudson prekvapila odvážnou a nie celkom tradičnou kombináciou dlhej sukne s naznačenou vlečkou a bandážového topu od Michael Kors Collection. Model zdôraznil jej dokonalé krivky a pevné bruško a patril medzi tie najsexi kúsky večera.

Herečka Kate Hudson pútala pozornosť v kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Kate Hudson Herečka Kate Hudson pútala pozornosť v kreácii Michael Kors Collection.

Od telových tónov bolo len na skok k zlatému lesku. Tento rok naň stavila napríklad britská topmodelka a herečka Rosie Huntington Whiteley. Blondínka v trblietavej kreácii Atelier Versace vyzerala veľmi honosne, šaty od pása nadol krásne kopírovali siluetu a pôsobili pompézne, no vrchná časť na tenučkých tielkových ramienkach dodávala modelu dotyk ležérnosti. Ako luxusná zlatá socha pôsobila aj víťazka filmovej kategórie Brie Larson, ktorú na galavečer obliekol ateliér Calvin Klein Collection.

Herečka Lily James v kreácii Marchesa. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Lily James v kreácii Marchesa. Herečka Lily James v kreácii Marchesa.

Jednou z najpôvabnejších dám večera sa stala britská kráska – herečka Lily James, ktorá sa zaodela do smotanovej róby z dielne Marchesa. Najjemnejšia látka krásne obkresľovala krivky blondínky a zdôrazňovala jej nežnosť a dievčenskosť. Podobné platilo aj o šatách švédskej herečky Alicie Vikanderovej, ktorú obliekal módny dom Louis Vuitton. Jej biele šaty s vertikálnymi pruhmi bielych flitrov vyzerali efektne, no nie prehnane.

Na teatrálnosť už tradične stavila herečka a speváčka Jennifer Lopez. Ale patrí jej za to pochvala. Šafránová kreácia Gaimabattista Valli Couture s naznačeným pláštikom z rukávov a sukňou s dlhou vlečkou jej dodávala pompézny starohollywoodsky nádych.

Herečka Saoirse Ronan v kreácii Yves Saint... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Saoirse Ronan v kreácii Yves Saint Laurent Couture by Hedi Slimane. Herečka Saoirse Ronan v kreácii Yves Saint Laurent Couture by Hedi Slimane.

O debut pre kolekciu Yves Saint Laurent Couture, pod ktorou je podpísaný návrhár Hedi Slimane, sa postarali hneď dve dámy – herečka Jane Fonda a jej írska kolegyňa Saorsie Ronan. Obe vyzerali pôvabne. Kým Fonda predviedla štipku divadelnej teatrálnosti s masívnym vrstveným golierom, jej mladučká kolegyňa stavila na antickú sošnosť a eleganciu bieleho šifónu.

Večer 73. ročníka Zlatých glóbusov sa však nezaobišiel ani bez čiernej farby. A jej nositeľky patrili medzi tie najvýraznejšie hviezdy večera. Platilo to pre Kirsten Dunstovú, Emiliu Clarkeovú, ale aj speváčku Lady Gaga.

Herečka Kirsten Dunst v kreácii Valentino Couture. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Kirsten Dunst v kreácii Valentino Couture. Herečka Kirsten Dunst v kreácii Valentino Couture.

Posledná menovaná sa spojila s Atelier Versace a na červený koberec vstúpila v zamatovej kreácii najintenzívnejšej čiernej, ktorá mala nádherne tvarovaný dekolt a pripomínala éru dávnych hollywoodskych dív. Zamatová štruktúra metrov látky, ktoré efektne spájali pletené povrázky boli aj základom kreácie Valentino Couture, v ktorej sa objavila blondínka Dunst. Jej príťažlivý dekolt dostal priestor na odhalenie, ale výsledok bol veľmi vkusný. Dunst patrila medzi najkrajšie dámy večera. U Valentino Couture sa obliekla aj spomenutá Clarke.

Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Dior Couture. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Dior Couture. Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Dior Couture.

Na intenzívnu farbu stavili aj štylisti herečky Jennifer Lawrenceovej, ktorej červený model Dior Couture trošku evokoval atmosféru modelu spred pár rokov, v ktorom žiarila na Oscaroch. Tentoraz však šaty pôsobili dospelejšie a dramatickejšie – s prestrihmi po bokoch a výrazným briliantovým náhrdelníkom okolo krku.

Herečku Julianne Moore do trblietavej modrej kreácii obliekol dizajnér Tom Ford, ktorý jej robil aj garde. Zaujala aj herečka Jenna Dewan-Tatum v princeznovských šatách Zuhair Murad Couture. Vzorovaná štruktúra s kvetinovým motívom postavila do popredia herečky Maggie Gyllenhaalovú (obliekol ju Marc Jacobs) aj Rachel McAdamsovú (v modeli Lanvin).

Herečka a tanečnica Jenna Dewan Tatum v kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka a tanečnica Jenna Dewan Tatum v kreácii Zuhair Murad Couture. Herečka a tanečnica Jenna Dewan Tatum v kreácii Zuhair Murad Couture.

Ďalšie známe dámy si pozrite v bohatej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #móda #Jennifer Lopez #Zlatý glóbus #najlepšie #Kirsten Dunst #Lily James

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....