České krásky v opere: Krainová či Hejdová žiarili, obliekli ich Slováci

Takmer mesiac po bratislavskom Plese v opere sa konal aj ten pražský. Uplynulý víkend sa v metropole Česka žilo veľkolepými róbami aj krásou známych žien. A ktoré obstáli?

08.02.2016 16:10
debata

Na červenom koberci sa pred budovou pražskej Opery zišlo množstvo známych tvárí, niektoré prekvapili, niektoré sklamali, niektoré priam dvíhali obočie. Ale nasledujúce kvarteto rozhodne nešliaplo vedľa – skôr naopak – všetky sa zaradili medzi najpôvabnejšie dámy večera.

Veronika Fašínová Hejlíková

S minulosťou modelky má táto éterická blondínka tak trošku výhodu – dokáže unosiť aj experimentálnejšie kreácie a vyzerať v nich bezchybne a superšik. Pudrový minimalizmus na jedno rameno vznikol v dielni slovenského tvorcu Michaela Kováčika, ktorý pôsobí v Prahe, no oslovuje klientky na oboch stranách hranice. Jednoduchosť tubového strihu jemne vyvažovala preložená látka na prednom dieli, Fašínová Hejlíková pritom čistú líniu doplnila (a veľmi správne) kožušinovou štólou na ramene. Kabelka so zvieracím vzorom bola efektným prvkom a vizáž jedna z najoriginál­nejších.

Modelka Veronika Fašínová Hejlíková sa objavila... Foto: Profimedia
Veronika Fašínová Hejlíková Modelka Veronika Fašínová Hejlíková sa objavila na Plese v opere v kreácii od Slováka Michaela Kováčika.

Zora Hejdová

Aj blondínka, ktorú môžu slovenskí diváci poznať zo šou Superstar, oslovila slovenského rodáka Kováčika. Jej snehobiela kreácia s jednou rukou odhalenou a druhou zahalenou do strečového rukáva bola už na pohľad zaujímavá. Nechýbal jej prvok ženskej zvodnosti v pomerne hlbokom dekolte, jeho šírka však bola patričná a distingvovaná. Výraznejšie náušnice a trblietavá kabelka v rukách fungovali na jednotku a skvelým doplnkom bolo líčenie s dominujúcimi perami v žiarivej červenej.

Moderátorka Zora Hejdová v kreácii od... Foto: Profimedia
Zora Hejdová Moderátorka Zora Hejdová v kreácii od slovenského dizajnéra Michaela Kováčika.

Terezie Kovalová

Pre violončelistku Terezii Kovalovú sa niesol sobotňajší Ples v pražskej opere v uvoľnenej atmosfére. Namiesto práce sa zabávala. A zároveň pútala pozornosť ako jedna z urhančivých dív večera. Temná modrá toaleta, v ktorej puzdro šiat dokonale kopírovalo krivky, vznikla u českého dizajnéra Lukáša Lindnera. Dominantou modelu však bol popri hladkej látke na šatách aj pláštik aranžovaný na pleciach a siahajúci až po zem. Po okrajoch ho zdobil čipkovaný lem s motívom lístia. Ten ešte viac podčiarkol sošnosť siluety.

Violončelistka Terezie Kovalová sa na Plese v... Foto: Profimedia
Terezie Kovalová Violončelistka Terezie Kovalová sa na Plese v opere ukázala v kreácii od Lukáša Lindnera.

Simona Krainová

Česká modelka patrila medzi najvýraznejšie dámy večera a vďaka za to patrila aj romantickej róbe s kvetinovým motívom a pompéznou princeznovskou sukňou. Klasická hra priehľadnosti a rafinovanej zahalenosti v živôtiku fungovala tentoraz na jednotku a nepôsobila prehnane. Blondínke navyše veľmi svedčala zvolená farebnosť. Šaty pre modelku zhotovila slovenská dizajnérka Jana Pištejová.

Česká modelka Simona Krainová v kreácii od... Foto: Profimedia
Simona Krainová Česká modelka Simona Krainová v kreácii od slovenskej dizajnérky Jany Pištejovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Simona Krainová #Ples v opere #Jana Pištejová #Zora Hejdová #Michael Kováčik

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...