Móda z BAFTA: Blanchett uchvátila v perí, Winslet očarila krivkami

Vyhlásením filmových cien BAFTA žil v nedeľu večer Londýn, kam sa zhŕkli herecké hviezdy z oboch strán Atlantiku. A červený koberec bol plný nádherných večerných kreácií.

14.02.2016 22:14
debata
Herečka Cate Blanchett v kreácii Alexander... Foto: Reuters, TOBY MELVILLE
Cate Blanchett Herečka Cate Blanchett v kreácii Alexander McQueen.

Kráľovnou večera sa stala jednoznačne austrálska herečka Cate Blanchett, ktorá stavila na domácu značku Alexander McQueen. Top z bohatej a farebnej tuhej čipky asymetricky prečnieval do čiernej a pštrosím perím obšívanej sukne. Opulentná kombinácia, no zároveň veľmi príťažlivá silueta a celkový dojem pridali do Blanchettovej zoznamu ďalšie mimoriadne šaty.

Herečka Cate Blanchett v kreácii Alexander...
Herečka Bel Powley v kreácii Gucci.
+30Aj herečka Angela Bassett zavítala na...

Zahanbiť sa nenechali ani domáce herečky, medzi ktorými rozhodne dominovala Kate Winslet. Žena s kyprejšími krivkami vždy vedela, ako ich zaodieť tak, aby vyzerali ukážkovo. A v nedeľu večer tak urobila s čiernou večernou kreáciou s asymetrickým výstrihom na jedno ramienko. Čierny materiál dokonale obkresľoval figúru a opticky ju zužoval. Ostré hrany na odhalenej oblasti hrudníka pôsobili dramaticky a elegantne.

Herečka Kate Winslet v kreácii s asymetrickým... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Kate Winslet Herečka Kate Winslet v kreácii s asymetrickým dekoltom.

Írska herečka Saoirse Ronan stavila na značku Burberry, pričom strihovo volila veľmi jednoduché šaty – elastickú tubu s rozparkom od kolien nadol. Čo však tmavomodrý model neukázal v strihu, dokázal materiál – drobnými flitrami vyšívaný kvetinový vzor.

Na červenú farbu tentoraz stavila napríklad britská herečka Emilia Clarke. Jej šaty pochádzali z dielne Victorie Beckhamovej a obkresľovali figúru hviezdy seriálu Hra o tróny. Americká hviezda Dakota Johnson volila uvoľnenejší strih, ležérnosť a éterickú nehu v červenom modeli Dior.

Herečka Saoirse Ronan pózuje fotografom pred... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Saoirse Ronan Herečka Saoirse Ronan pózuje fotografom pred vyhlásením cien BAFTA v kreácii Burberry.

Opomenúť nemožno ani americkú herečku Julianne Moore, ktorá prišla odovzdávať cenu najlepšiemu hercovi roka. V bielych šatách Armani, ktoré zdobili čierne hrubé ramienky pôsobila sošne a elegantne.

Dvakrát nominovaná Švédka Alicia Vikander už tradične obliekla model z dielne Louis Vuitton, keďže je aj reklamnou tvárou tejto parížskej značky. Šaty s koženými panelmi zdobenými kovovými ostňami a flitrami vyzerali ako brnenie, no pritom fungovali aj ako dokonalá alternatíva k tradičnej večernej móde. Viac fotografií z večera si pozrite v galérii.

Herečka Dakota Johnson pózuje fotografom. V... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Dakota Johnson Herečka Dakota Johnson pózuje fotografom. V šatách Dior.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #Kate Winslet #Julianne Moore #BAFTA

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...