Móda z Plesu: Kerestešová bodovala ako dáma, Verešová šliapla mimo

Pražský Obecný dom počas víkendu hostil české aj slovenské celebrity. Na veľkolepom plesovom podujatí sa už tradične dámy z oboch strán hranice snažili zažiariť. Ako sa im to podarilo?

16.02.2016 00:00
debata (2)
Slovenská herečka Andrea Kerestešová s... Foto: Peter Frolo
Slovenská herečka Andrea Kerestešová s priateľom Mikulášom. Slovenská herečka Andrea Kerestešová s priateľom Mikulášom.

Súboj českých a slovenských žien vyšiel nerozhodne, na oboch stranách sa dali nájsť pôvabné a elegantné, ale aj menej vydarené kreácie. Začať treba od lepšieho a pochvalu si jednoznačne zaslúži slovenská herečka pôsobiaca v Prahe Andrea Kerestešová. Jej večerný model v karmínovej červenej patril k najelegantnejším kúskom slávnostného večera. Rafinovaná bola stávka na zahalený dekolt a výstrih na chrbte. Lem golierika evokujúci okvetné lístky ruží pôsobil patrične zdobne, no decentne. Hravá kabelka v tvare jabĺčka celkový dojem uvoľňovala a dodávala vzhľadu pôvabnej Slovenky roztomilý nádych.

Slovenská herečka Veronika Paulovičová so...
Speváčka Monika Bagárová v kreácii od Lukáša...
+27Slovenská modelka Andrea Verešová v kreácii od...

Zaujala aj česká moderátorka a bývalá Miss Gabriela Kratochvílová. Jednoduchý model bieleho puzdra bez rukávov doplnila hodvábnou štólou maslovej farby a len drobnými náušničkami. Drobná béžová kabelka bola vhodnou voľbou. Možno sa niekomu mohlo zdať, že na plesové podujatie bola tvár TV Prima málo pompézna, ale postupovať v duchu hesla menej je viac sa podľa nás v tomto prípade vyplatilo.

Moderátorka a bývalá Miss Gabriela... Foto: Pavel Dvořák
Gabriela Kratochvílová Moderátorka a bývalá Miss Gabriela Kratochvílová s partnerom.

Slovenské farby počas slávnostného večera zastupovala napríklad aj herečka Hana Gregorová. A v jej prípade opäť nemožno šetriť slovami chvály. O pár kíl ľahšia, v šatách čiernej farby, ktoré ju ešte opticky zoštíhlili, vyzerala už na prvý pohľad vo skvelej forme. Nehovoriac o tom, že na butikový model s priehľadným tylovým vrškom, pod ktorým sa črtal čipkovaný podklad, sa tiež pozeralo príjemne. Hoci slovenská rodáčka patrí k dámam s objemnejšími vnadami a niekto by jej mohol vyčítať, že sa mohla viac zahaliť, jej voľba neprovokovala, ani neurážala. Bola dobrá.

Herečka Hana Gregorová.
Herečka Hana Gregorová. Herečka Hana Gregorová.

Na čiernu farbu stavila aj o pár generácií mladšia Monika Bagárová. Speváčka, ktorá sa preslávila v súťaži Superstar, sa spojila s dlhoročným kamarátom a a spolupracovníkom Lukášom Macháčkom. Voľba čiernej kreácie s dlhými rukávmi a pridaným plášťom vyznievala vo finále dramaticky a originálne. Treba však dodať, že kým na niektorých fotografiách z akcie vyzerá Bagárová ako hollywoodska diva, na iných ju model zbytočne pohlcuje a likviduje siluetu. S tým však pri svojej útlej a drobnej postave rátať musela už pri skúškach.

Speváčka Monika Bagárová v kreácii od Lukáša...
Monika Bagárová Speváčka Monika Bagárová v kreácii od Lukáša Macháčka.

Slovenská modelka Andrea Verešová priznala pre české médiá, že kreáciu zo sobotňajšieho večera dokončovali doslova horúcou ihlou priamo na nej pár hodín pred plesom. Nuž, a bohužiaľ to bolo vidieť. Pudrový model s výrazným leskom materiálu od plzenskej návrhárky Zuzany Lešák Černej mal síce ukážkovo nažehlenú sukňu s vlečkou, ale horný diel vôbec nefungoval. Prsia zostali zahalené akoby v drapérii látky uchytenej na dvoch tenkých cípoch na trblietavom golieri, padnutá látka pod prsiami vizuálne dekoltu ubližovala a deformovala driek.

Slovenská modelka Andrea Verešová v kreácii od...
Andrea Verešová Slovenská modelka Andrea Verešová v kreácii od Zuzany Lesák Černej.

Na ružový tón v sobotňajší večer stavila aj speváčka Celeste Buckingham, ktorá sa spojila s dizajnérskou dvojicou z WTF!. Veľká večerná róba s nadýchanou sukňou plnila možno predpísaný dress-code a sukňa s našívanými látkovými kvetinami mohla fungovať na jednotku. Problematický však zostal model od pása nahor, pretože pretlak kvetinovej dekoratívnosti dodával šatám zbytočne kostýmový dojem. Na druhej strane je však pravdou, že tento vizuálny prvok vždy v tvorbe dizajnérskeho dua bol prítomný a už je ich poznávacím znamením. Ak teda chcela Buckingham vyzerať ako princezná z presladenej disneyovky, vybrala si správne.

Speváčka Celeste Buckingham vo večernej kreácii...
Celeste Buckingham Speváčka Celeste Buckingham vo večernej kreácii Factory WTF.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Celeste Buckingham #Hana Gregorová #Monika Bagárová #Andrea Verešová #Česko-slovenský ples #Andrea Kerestešová

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...