Móda Oscarov: Úchvátila Blanchett aj Larson, Kate Winslet šliapla vedľa

Najsledovanejší večer roka a z hľadiska módy aj jeden z najvýnimočnejších. Kreácie dám na 88. ročníku vyhlásenia cien Oscarov určia trendy na nasledujúce mesiace.

29.02.2016 06:00
debata (2)
Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Rooney Mara si... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Rooney Mara si spoločne zahrali v dráme Carol. Herečky Cate Blanchett (vľavo) a Rooney Mara si spoločne zahrali v dráme Carol.

Los Angeles žilo v noci z nedele na pondelok najznámejšími filmovými cenami a tento večer sa, samozrejme, nezaobišiel bez príťažlivých žien a štýlových kreácií. Ktoré sa zaradili medzi najzaujímavejšie?

Herečka Naomi Watts a jej životný partner Liev...
Dorith Mous na vyhlásení 88. ročníka Oscarov.
+74Speváčka Andra Day.

Pozornosť médií aj sveta sa sústreďovala najviac na desiatku dominovaných dám. A medzi nimi už tradične dominovala herečka Cate Blanchett. Pastelová pepermintová róba zdobená kvetinovými detailmi od Armani Privé nádherne kooperovala s pokožkou austrálskej hviezdy a hoci šaty balansovali na hranici akejsi kostýmovosti, bola to práve Blanchett, kto si ich naozaj mohol dovoliť. A obnosiť ich na jednotku s hviezdičkou.

Jej kolegyňa z filmu Carol – herečka Rooney Mara už tradične spolupracovala s ateliérom Givenchy. Jej čipkovaná kreácia s nečakaným kosoštvorcovým prestrihom na bruško sa niesla v tóne doterajších volieb tejto mladej charizmatickej herečky. Na druhej strane však neohúrila výnimočným spôsobom.

Herečka Alicia Vikander žiarila v citrónovej... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Alicia Vikander žiarila v citrónovej kreácii Od Louis Vuitton. Herečka Alicia Vikander žiarila v citrónovej kreácii Od Louis Vuitton.

To už sa viac podarilo jej kolegyniam Alicii Vikanderovej či Brie Larsonovej. Prvá menovaná, ktorá si domov odnášala Oscara za výkon vo vedľajšej úlohe, sa objavila v róbe s balónovou sukňou z dielne Louis Vuitton. Žltá pastelová kreácia zdobená striebornými plieškami príťažlivo kontrastovala s farbou pokožky a pomerne dievčenským a jednoduchým účesom a líčením herečky.

Aj modrá večerná kreácia so sukňou zdobenou plisovanými lemami z dielne Gucci, ktorú si obliekla ocenená Brie Larson, však vyvolávala pochvalné reakcie. A zaslúžene. Americkej hviezde model lichotil a dodával jej akúsi ľahkosť a mladistvú nežnosť.

Nominovaná herečka Brie Larson prišla v róbe... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
nominovaná herečka Brie Larson prišla v róbe Gucci. Nominovaná herečka Brie Larson prišla v róbe Gucci.

S očakávaním médiá až do poslednej chvíle vyzerali herečku Jennifer Lawrenceovú. Tá ako tvár značky Dior už tradične obliekala šaty práve z tejto dielne. Jemná čipka na telovom podklade a kaskádová volánová sukňa prepožičali plavovlasej herečke nežnosť a romantické vyžarovanie, akosi však tomuto modelu čosi chýbalo. Akoby na úroveň Oscarov potreboval ešte o niečo viac.

Zo zoznamu nominovaných herečiek však nemožno vynechať ani herečku Kate Winslet. A v jej prípade aj pripomenúť, že nie vždy sa snaha vydarí na jednotku. Jej róba zo superlesklého materiálu od Ralpha Laurena nefungovala podľa predstáv. Opticky herečku rozširovala a dezén látky spôsobil na internete veľa zábavy. Mnohí užívatelia prirovnávali materiál k lesklému plastu.

Oscary však neboli len o nominovaných herečkách, ale aj množstve hviezd, ktoré prišli ceny rozdávať. Z ich zástupu určite treba spomenúť napríklad Charlize Theron. V červenej kreácii Dior Couture opäť predviedla svoju sošnosť a ženský pôvab.

Herečka Kate Winslet prišla v róbe Ralph Lauren. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Kate Winslet prišla v róbe Ralph Lauren. Herečka Kate Winslet prišla v róbe Ralph Lauren.

Slávnostný večer sa pritom niesol v znamení svetlých a belostných tónov. Do nich sa obliekla napríklad nominovaná speváčka Lady Gaga (kreácia Brandon Maxwell), alebo herečka Priyanka Chopra (Zuhair Murad) či Olivia Wilde (šaty Valentino Couture). Na opačnom póle farebného spektra sa objavuje čierna a jej dominancia sa tiež nedala prehhliadnuť. Šaty v tejto farbe si obliekla napríklad Jennifer Garner (značka Versace), alebo Julianne Moore (róba Chanel Couture). Aj herečka Sarah Silverman či partnerka nominovaného Toma Hardyho, herečka Charlotte Riley, stavili na čiernu.

Herečka Charlize Theron v kreácii Dior Couture. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Charlize Theron v kreácii Dior Couture. Herečka Charlize Theron v kreácii Dior Couture.

Zdobnosť tentoraz namiesto trblietavých detailov striedali skôr tie kvetinové. Motívy, potlače, či výšivky sa objavila na róbach mnohých slávnych dám – od Amy Poehlerovej, cez Islu Fisher až po tehotnú modelku Chrissy Teigenovú v kreácii Marchesa. Samozrejme, nechýbal ani luxusný večerný lesk – herečka Saoirse Ronan v róbe Calvin Klein zabodovala, ešte viac však žiarila Naomi Watts vo fialovomodrej kreácii Armani Privé.

Nevydarenou voľbou bola tá, pre ktorú sa rozhodla modelka a televízna tvár Heidi Klum. Jej voľba šiat z ateliéru Versace nefungovala a Klum sa stala terčom kritiky a posmeškov na internete.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Cate Blanchett #móda #červený koberec #Kate Winslet #Oscar #Charlize Theron #Brie Larson

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...