Móda Glóbusov pestrá a sexi! Berry prišla naostro, Aniston ukázala nohy

Hollywoodske hviezdy a najžiadanejšie herečky sa vybrali naprieč červeným kobercom pred udeľovaním Zlatých glóbusov v kreáciach slávnych dizajnérov.

18.01.2010 12:21
Jennifer Aniston Foto:
Štyridsiatnička Jennifer Aniston predvádzala svoje famózne nohy. V šatách z dielne Valentino haute couture.
debata

Hoci nad Los Angeles sa vznášali dažďové mračná a neoddeliteľnou súčasťou ceremoniálu sa stali masívne dáždniky chrániace nahodené hviezdy, ich garderóba v rozmanitých farbách a lesk drahých klenotov rozžiarila nedeľňajší podvečer.

Súčasťou šiat pôvabných herečiek sa pritom stal aj zjednocujúci doplnok – stužka kombinujúca žltú, modrú a červenú, ktorej cieľom bolo vyjadriť podporu obetiam ničivého zemetrasenia na Haiti.

Herečka Drew Barrymore v šatách z kolekcie... Foto: SITA
Drew Barrymore Herečka Drew Barrymore v šatách z kolekcie Atelier Versace.

Odborníci sa zhodli na tom, že hviezdy tentoraz stavili na sýte a bohaté farebné odtiene, ktoré boli akousi „ponukou na útek“ od smutnej sivej reality – spojenej či už so spomenutým Haiti alebo dianím vo svete vo všeobecnosti.

„Množstvo osobností si oblieklo farby, ale nepôsobilo okázalo. Pozornosť sa sústredila na ženské detaily a nie prehnanú okázalosť,“ uviedla pre agentúru Reuters riaditeľka módy Cindy Weber Cleary. Z hviezd paradoxne ocenila najviac herečku Kate Hudson, odetú v smotanovobielych šatách z dielne Marchesa.

Herečka Sandra Bullock sa na Zlatých glóbusoch... Foto: SITA
Sandra Bullock Herečka Sandra Bullock sa na Zlatých glóbusoch objavila v šatách z dielne Bottega Veneta.

Spomedzi farebných kreácií zaujala najmä ocenená Sandra Bullock, ktorá vo fialovej róbe od talianskej značky Bottega Veneta predviedla veľmi femínny vzhľad a zároveň jemne provokovala odhalenými nohami, ktoré presvitali spod tenkých vrstiev látky. „Cítim sa v nich dobre,“ odpovedala hviezda na otázku, prečo si vybrala práve tento model.

Tóny ružovej, prechádzajúce od cyklámenového odtieňa až po žuvačkový odtieň, sa objavili na šatách nemeckej herečky Diane Kruger – jej róba pochádzala z kolekcie haute couture Christiana Lacroixa a mnohí odborníci sa domnievajú, že ňou chcela upozorniť na fakt, ako módny svet postráda dizajnéra Lacroixa. Ten sa totiž po finančných problémoch prvýkrát nepredstaví v rámci prehliadok haute couture, ktoré sa uskutočnia koncom mesiaca v Paríži.

Herečka Diane Kruger so svojím partnerom... Foto: SITA
Diane Kruger a Joshua Jackson Herečka Diane Kruger so svojím partnerom Joshuom Jacksonom. Rodená Nemka si obliekla kreáciu z kolekcie Christian Lacroix haute couture.

Do tónov žiarivej kráľovskej modrej – koktejlových šiat s jemnou drapériou sa obliekla herečka Ginnifer Goodwin. Model pochádzal od stále vyhľadávanejšej značky Vionnet. Burgundské – to bol zjednocujúci odtieň šiat herečky Zoe Saldana, hlavnej hrdinky filmu Avatar, ktorá sa obliekla u značky Louis Vuitton. Levanduľová róba od Elieho Saaba oslovila zase speváčku Fergie, ktorá prišla na podujatie s manželom Joshom Duhamelom. Veľmi sviežo a sexi pôsobila jej kolegyňa Christina Aguilera, ktorú obliekol taliansky módny dom Versace.

Herečka Kate Hudson si musela takto držať dlhú... Foto: SITA
Kate Hudson Herečka Kate Hudson si musela takto držať dlhú vlečku šiat z dielne Marchesa.

Metalický dezén patrí na výročných vyhláseniach tiež k obľúbeným. Tento rok sa jeho „vlajkovými loďami“ stali herečky Jennifer Garner, Toni Collette či Olivia Wilde.

Na červenom koberci sa však objavili aj najobľúbenejšie farby slávnostných ceremoniálov – biela a čierna, respektíve ich zľahčené verzie v odtieňoch smotanovej a sivej.

Jednou z najpôvabnejších dám bola ocenená herečka Drew Barrymore, ktorú na ceremoniál obliekol módny dom Versace a róba vo farbe slonovinovej kosti. pochádzala z limitovanej línie Atelier. Priam ako nevesta pôsobila herečka Calista Flockhart v šatách inšpirovaných 40-tymi rokmi minulého storočia od Alberty Ferretti.

Herečka Halle Berry v róbe z dielne Kaufman... Foto: Reuters
Halle Berry Herečka Halle Berry v róbe z dielne Kaufman Franco. Ako ste si iste všimli, bielizeň pod ňu nevmestila.

Čierna farba a skvelý strih urobili dokonalé služby pre herečky Halle Berry a Jennifer Aniston. Obe štyridsiatničky pôsobili viac sexi než ktorákoľvek z mladších kolegýň. V prípade čokoládovej držiteľky Oscara išlo o rafinovanú kreáciu Kaufman Franco. Vrstvenie čipky s látkou odhalilo, že hviezda prišla bez spodnej bielizne. Všetko dôležité však zostalo zakryté.

Aniston sa zase predviedla ako dáma s dokonalými nohami. Odhaľoval ich rozparok róby z kolekcie Valentino Haute Couture. Niet teda divu, že filmový kolega Gerard Butler sa ku nej túlil veľmi vrúcne. Očarujúca bola aj Britka Kate Winslet v čiernej róbe na jedno rameno s nádychom kobaltovomodrej.

Očarujúca Penelope Cruz v šatách z kolekcie... Foto: SITA
Penelope Cruz Očarujúca Penelope Cruz v šatách z kolekcie Armani Privé.

Na čiernu farbu stavila aj herečka Julia Roberts, ktorá narozdiel od svojich kolegýň poňala večer ležérnejšie. Vystačila si so žerzejovými šatami od Yves Saint Laurent. Herečka January Jones stavila na kolekciu Lanvin, Austrálčanku Rose Byrne obliekol rovnaký módny dom. Herečka Julianne Moore zažiarila v róbe z kolekcie Balenciaga a opäť potvrdila, že patrí k dámam s najvycibrenejším módnym štýlom v Hollywoode.

Neprehliadnuteľná bola speváčka Mariah Carey, ktorá v šatách z kolekcie Herve Leger predviedla naozaj ohurujúci dekolt. Ako celok to však nepôsobilo príliš vkusne, skôr vulgárne. Módna voľba príliš nevyšla ani modelke Heidi Klum. Matka štyroch detí v ľadovo-belasej róbe od Roberta Cavalliho akosi pozabudla na podprsenku alebo výstuže a šaty z jemnej látky jej prsia akosi nezvládali. Pôsobili teda príliš masívne a nedržali tvar.

Modelka a štvornásobná mama Heidi Klum si... Foto: SITA
Heidi Klum a Seal Modelka a štvornásobná mama Heidi Klum si obliekla ľadovobelasé šaty od Roberta Cavalliho.

Prekvapením bola aj garderóba herečky Tei Leoniovej, manželky Davida Duchovneho. Vybrala si modrú košeľovú blúzku, ktorú doplnila dlhou hodvábnou sukňou v čiernej farbe.

Herečka Meryl Streep má ďalší Zlatý glóbus do...
Herečka Chloe Sevigny získala Zlatý glóbus za...
+43Herečka Ginnifer Goodwin pózuje na červenom...
debata chyba

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....