Móda z Met Gala: Oslnila Swift aj Kurková, Minaj sa vulgárne prsila

Móda slávnych žien na akcii MET Gala v New Yorku bola ukážkovou dizajnového majstrovstva, nápaditosti, moderných technológií či dokonalej remeselnej a ručnej práce. Šoubiznisové rubriky sa však primárne sústredili na vzhľad jednotlivých hviezd. Ako obstáli?

03.05.2016 16:07
debata
Speváčka Taylor Swift, ktorá bola... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Speváčka Taylor Swift, ktorá bola spoluhostiteľkou akcie, bola oblečená v kreácii Louis Vuitton. Speváčka Taylor Swift, ktorá bola spoluhostiteľkou akcie, bola oblečená v kreácii Louis Vuitton.

Slávnostný galavečer, ktorý predchádzal veľkolepej výstave Manus X Machina, si vzala pod palec ako spoluhostiteľka speváčka Taylor Swift. Svojou metalickou kreáciou s odhalenými bokmi od značky Louis Vuitton predznačila smerovanie jedného z typických dress-code večera.

Moderné, trblietavé a metalické, luxusné, občas s futuristickými detailmi, ktoré sa mixovali s gotickým lookom – také boli kreácie mnohých pozvaných dám. Swiftovej voľba priniesla sexi a odvážny výsledok – speváčka predviedla krásne nohy a vybočila zo svojho štandardu prezentácie na červenom koberci.

Herečka Lupity Nyong´o v kreácii Calvin Klein...
Moderátorka Alexa Chung v kreácii Thakoon.

Na metalický lesk stavila v tento večer aj televízna celebrita Kim Kardashian, ktorú už tradične obliekol módny ateliér Balmain. Popri štrase a trblietavých kamienkach sa nedali prehliadnuť bujné krivky. Šaty však televíznu hviezdu opticky zmenšovali a nepatrili medzi najpútavejšie kreácie, v akých sa objavila na verejnosti.

Trblietavým odleskom v tento večer podľahla aj topmodelka Jourdan Dunn a modelka Cindy Crawford – obe v šatách od Balmain. Zaujímavá bola róba speváčky Demi Lovato, na ktorej sa striedali pásy flitrov s pruhmi tmavej látky s výrazným barokovým vzorom – model pochádzal od značky Moschino.

Kim Kardashian a jej slávne pozadie v... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Kim Kardashian a jej slávne pozadie v trblietavej kreácii Balmain. Kim Kardashian a jej slávne pozadie v trblietavej kreácii Balmain.

Herečka Naomi Watts, ale aj britská hviezda Naomie Harris stavila na metalický lesk v materiáli – obe sa objavili na akcii v šatách z dielne Burberry. Slávna černošská kráska Lupita Nyong'o zvolila opäť spoluprácu so značkou Calvin Klein, ktorá pre ňu kedysi zhotovila slávne perlové šaty. Tentoraz išlo o zelenkavý model zo záplavy flitrov, ktorý herečka doplnila originálnym vysokým účesom. Značka Calvin Klein obliekla aj austrálsku krásku Margot Robbie (do čistej bielej) a herečku Emmu Watsonovú.

Herečka Lupity Nyong'o v kreácii Calvin... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Lupity Nyong´o v kreácii Calvin Klein Collection. Herečka Lupity Nyong'o v kreácii Calvin Klein Collection.

Jedným z dominantných módnych domov zastúpených na pondelňajšom gala bol francúzsky Louis Vuitton. Neobliekal len v úvode spomenutú Swiftovú, ale aj celý rad ďalších celebrít. Zaujala rozhodne držiteľka Oscara Alicia Vikander, ktorej netradičný mix tričkových šiat s aranžovanou latexovou podprsenkou a vysokými šnurovacími topánkami, zaujal každý objektív. Kritikov však rozdelil na dve skupiny – ako väčšina kreácií od Vuittona, ktoré balansovali na hranici spoločenského a ležérneho odevu. Vuitton obliekol tiež Leu Seydouxovú, Jennifer Connellyovú či Michelle Williamsovú a Selenu Gomezovú.

Dizajnér Nicolas Ghesquiere z firmy Louis... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Dizajnér Nicolas Ghesquiere z firmy Louis Vuitton a herečka Alicia Vikander. Dizajnér Nicolas Ghesquiere z firmy Louis Vuitton a herečka Alicia Vikander.

Kým časť dám si vybrala v pondelok trblietavé odevy a stávku na modernizmus, druhá časť volila drámu a opulenciu. A vďaka nim sa na červenom koberci a schodoch potiahnutých rovnakou farbou mohli odohrávať efektné pózovačky pre kamery.

Reč je napríklad o herečke Zoe Saldana, ktorej šaty s vlečkou pošitou perím vznikli v dielni Dolce & Gabbana. Nezaostala ani česká kráska Karolína Kurková – v sivobelasej kreácii Marchesa ozdobenej bielymi lupeňmi kvetín z látky vyzerala úchvatne. Ako stopercentná princezná vyzerala v tento večer herečka Claire Danes, ktorej ľadovobelasú pompéznu róbu zhotovil Zac Posen. A zázraky prišli aj po polnoci – keď sa zhasli svetlá, šaty sa rozsvietili.

Topmodelka Karolina Kurkova v šatách Marchesa... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Topmodelka Karolina Kurkova v šatách Marchesa pózuje s dizajnérkou značky Georginou Chapman. Topmodelka Karolina Kurkova v šatách Marchesa pózuje s dizajnérkou značky Georginou Chapman.

Generáciu súčasných topmodeliek reprezentovali krásky ako Kendall Jenner či Gigi Hadid. Zrak im však vytrela Emily Ratajkowski, ktorá v kreácii Prabal Gurung vyzerala skrátka úchvatne. A mladá dcéra herečky Vanessy Paradisovej a herca Johnnyho Deppa, herečka a modelka Lily-Rose Depp, bola dokonalou múzou módnej značky Chanel.

Topmodelka a herečka Emily Ratajkowski zvádzala... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Emily Ratajkowski Topmodelka a herečka Emily Ratajkowski zvádzala v šatách od Prabala Gurunga.

Čo sa týka speváckych hviezd, tentoraz trošku sklamali. Zaujímavá bola voľba Beyoncé, ktorej model z pudrového latexu zhotovil módny dom Givenchy. Hudobná diva v ňom predviedla krivky a vyzerala veľmi sexi. To sa však už nedalo hovoriť o Madonne – jej spolupráca s rovnakou značkou vyznievala vulgárne a nepatrične. Vulgárna bola aj Nicki Minaj v modeli Moschino od Jeremyho Scotta.

Raperka Nicki Minaj v modeli Moschino by Jeremy... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Raperka Nicki Minaj v modeli Moschino by Jeremy Scott. Raperka Nicki Minaj v modeli Moschino by Jeremy Scott.

U speváčky Rity Ory sa nosilo perie – výrazný model šiat v striebornej farbe však akosi špeciálne nezaujal. To sa už viac podarilo Katy Perryovej, ktorá volila šaty Prada – dramatickú zamatovú kreáciu s vlečkou, pošívanú zlatými mincami a flitrami. Zvolila k nej tiež výrazné gotické líčenie a dominantný účes.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #New York #Kim Kardashian #Demi Lovato #najlepšie #Karolína Kurková #MET Gala #oblečené #Taylor Swfit

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...