Cannes: Úvod patril sexi kráskam Allenovho filmu, oslnili aj veteránky

V juhofrancúzskom letovisku Cannes sa začal v stredu večer 69. ročník slávneho medzinárodného filmového festivalu. Otvoril ho film Café Society amerického režiséra Woodyho Allena.

11.05.2016 20:39
debata
Režisér Woody Allen (druhý sprava) pózuje s... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Režisér Woody Allen (druhý sprava) pózuje s herečkami Blake Lively (vpravo), Kristen Stewartovou a hercom Jesse Eisenbergom Režisér Woody Allen (druhý sprava) pózuje s herečkami Blake Lively (vpravo), Kristen Stewartovou a hercom Jesse Eisenbergom

Zaujímavosťou je, že novinka tohto známeho tvorcu otvára francúzsky filmový festival už tretíkrát. Allen spolu s ňou priviedol do Cannes aj hviezdnu hereckú zostavu, v ktorej pozornosť pútali najmä dámy – herečky Blake Lively a Kristen Stewart.

Zľava: Herečky Julianne Moore, Susan Sarandon a...
Režisér Woody Allen (tretí sprava) a herci z...
+45Režisér Woody Allen (druhý sprava) pózuje s...

Hoci prvá menovaná je v úvodnom štádiu tehotenstva, nezľakla sa obopnutých zvodných šiat s flitrovaným vzorom a vyzerala mimoriadne zvodne. Prekvapila však aj hrdinka ságy Twilight, ktorú štylisti odeli do najnovšieho modelu Chanel. Nadýchaná sukňa s grafickým vzorom bola doplnená priehľadnou blúzkou, pod ktorú si platinová blondínka nevzala žiadnu bielizeň. Sexi look doplnila červeným rúžom.

Členka poroty - herečka Kirsten Dunst pózuje... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Kirsten Dunst Členka poroty - herečka Kirsten Dunst pózuje fotografom v kreácii Gucci.

Na červenom koberci po boku oboch dám nechýbal ani Jeese Eisenberg či Corey Stoll a pri týchto menách sa výpočet známych tvárí nekončil. Úvodný ceremoniál je vždy jedna z najveľkolepejších akcií v rámci dvanásťdňového festivalu a tak sa na červenom koberci striedali členovia medzinárodnej poroty s pozvanými herečkami či modelkami a tvárami domáceho aj medzinárodného šoubiznisu.

Deväťčlennej porote predsedá režisér George Miller. Fotografov však určite zaujímali najmä nežnejšie členky zostavy, medzi ktorými je tento rok napríklad speváčka a herečka Vanessa Paradis alebo herečka Kirsten Dunst. Američanka zaujala na prvý pohľad róbou s výraznou flitrovanou výšivkou makových kvetov, ktorá pochádzala z dielne Gucci. Jej francúzska kolegyňa stavila tradične na dvorný Chanel – módny dom, s ktorým spolupracuje už roky.

zväčšiť Zľava: Herečky Julianne Moore, Susan Sarandon a... Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Julianne Moore, Susan Sarandon a Naomi Watts Zľava: Herečky Julianne Moore, Susan Sarandon a Naomi Watts sa spoločne fotografovali v Cannes.

Červený koberec hostil v tento večer aj známe tváre kozmetickej značky a jedného z partnerov festivalu. Americká herečka Julianne Moore prekvapila netradičnou kreáciou so vzorom flitrovaných kobier na hrudi. Model vznikol na mieru v dielňach Givenchy. Jej kolegyňa Naomi Watts bola tradičnejšia, ale zato veľmi pôvabná a elegantná. Fialové puzdro zdobené krištáľmi pochádzalo z dielne Armani Privé. Neortodoxný prístup volila herečka Susan Sarandon. Namiesto večernej róby si vzala nohavicový kostým Saint Laurent na spôsob pánskeho obleku.

Fawaz Gruosi, zakladateľ klenotníckej značky de... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Fawaz Gruosi, zakladateľ klenotníckej značky de Grisogono a modelka Bella Hadid. Fawaz Gruosi, zakladateľ klenotníckej značky de Grisogono a modelka Bella Hadid.

Pred fotografov predstúpila aj nádherná Doutzen Kroes – holandskej topmodelke pripravil kreáciu na večer talentovaný dizajnér Brandon Maxwell. Vychádzajúca hviezda modelky Belly Hadidovej žiarila v tento večer o to viac, že bola prizdobená luxusom za milióny eur. Reč je o šperkoch značky De Grisogono. Hadid oblečenáv šatách od Roberta Cavalliho sprevádzala na otváracom ceremoniáli zakladateľa a majiteľa klenotníctva Fawaza Gruosiho.

Filmový sviatok, ktorý potrvá do 22. mája, predstaví v hlavnej súťaži 21 snímok. Medzi súťažnými snímkami je napríklad Julieta španielskeho režiséra Pedra Almodóvara, The Last Face amerického tvorcu a zároveň herca Seana Penna či La Fille inconnue belgických bratov Jean-Pierra a Luca Dardennovcov. Očakáva sa, že filmovú prehliadku navštívi na 200.000 divákov.

Topmodelka Doutzen Kroes na filmovom festivale... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Doutzen Kroes Topmodelka Doutzen Kroes na filmovom festivale v Cannes. V kreácii od Brandona Maxwella.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #festival #Blake Lively #film #Kristen Stewart #červený koberec #Julianne Moore #hviezdy #Kirsten Dunst #Cannes 2016

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...