Černá, Majtánová, Sklovska: toto im fakt nevyšlo! Čo tak trošku inšpirácie

Človek si niekedy položí otázku, kde sa inšpirujú domáce celebrity, keď si vyberajú odev na spoločenskú udalosť. Na galavečer Slovenka roka sa známe ženy hodili do gala, výsledok však často neohuroval.

06.06.2016 16:30
debata (2)
Bývalá televízna moderátorka, poslankyňa a... Foto: Profimedia
Eva Černá Bývalá televízna moderátorka, poslankyňa a ombudsmanka Eva Černá na akcii Slovenka roka-.

Zrelé dámy a biela farba – možno zámer omladiť sa a celkovo osviežiť. Reálny výsledok? V prípade takej Evy Černej sa biela róba s aranžovanými rukávikmi, ktorá bola zdobená aplikáciami kvetín v živôtiku a vlečkou, vyznievala rozpačito. Zlatá tiara vo vlasoch, na temene nadvihnutých a upravených do princeznovského výčesu, ešte umocňovala dojem akejsi bezradnosti v snahe ubrať si roky. Podobný mix by bez rizika gýčového výsledku mali problém unosiť omnoho mladšie dámy. A hoci Eva Černá rozhodne vyzerá vo svojich 52 rokoch príťažlivo, táto módna voľba jej potenciál paradoxne pochovala.

Televízna moderátorka Karin Majtánová bola ďalšou dámou, ktorá sa rozhodla pre bielu farbu. Obsah jej dekoltu určite potešil zrak partnera či ďalších pánov. Ale ak si odmyslíme tento faktor, výsledok opäť sklamal. Na pohľad umelý materiál šiat, nevhodná dĺžka aj strih, lacný štrasový pás pod prsami a k tomu ako čerešnička na torte „hračkárske“ perlové doplnky. Bývalá slovenská kráľovná krásy má pritom určite naviac, len by potrebovala pomocnú ruku (aj dve) od povolaných odborníkov.

Moderátorka Karin Jančichová-Majtánová na... Foto: Profimedia
Moderátorka Karin Jančichová-Majtánová na vyhlásení Slovenky roka. Moderátorka Karin Jančichová-Majtánová na vyhlásení Slovenky roka.

Ani odborníci by asi nestačili na svojhlavé kombinovanie a prezentáciu speváčky Sisy Sklovskej. V jej prípade ale treba podotknúť, že občas sa vo svojom typickom štýle opulentnosť vzývajúcej zabezpečenej manželky trafí aj do čierneho. Na nedeľňajšom galavečere však bola jej zlatá róba bez ramienok ako strela rovno do čela. Speváčka má aj po prekročení päťdesiatky veľmi zachovalé telo a ukážkové ramená – ak ich chce odhaľovať, budiž. Aj zlatistý reliéfny dezén živôtika a trupovej časti by fungoval. Ale potom padne pohľad na sukňu, ktorá pripomína zhúžvaný baliaci papier z vianočných darčekov a celkový dojem zasa kostým z nejakého muzikálu, v ktorom Sklovska hrala pred dvoma desaťročiami. Je to škoda, pretože tentoraz bola celkom zvládnutá vizáž aj úprava účesu, ktoré zvyčajne u nositeľky pútajú najviac pozornosti.

Slovenská speváčka Sisa Sklovska na vyhlásení... Foto: Profimedia
Sisa Sklovska Slovenská speváčka Sisa Sklovska na vyhlásení cien Slovenka roka.

Inšpirácia pre slovenské dámy

Helen Mirren pre Evu Černú

Známa britská herečka je povestná svojím šarmom a mladistvým pôvabom, hoci oslávila už 70. Nebojí sa ani dekoratívnych materiálov, výrazných výšiviek či rób s vlečkami a nadýchanými sukňami. Základom jej úspechu je však popri osobnom vyžarovaní aj výrazná súčasnosť, s ktorou look predáva. Mirren vždy prekvapí moderným účesom a práve úprava vlasov a líčenie dodávajú jej celkovému vzhľadu ten správny punc.

Helen Mirren pózuje na vyhlásení cien tony Awards. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Helen Mirren pózuje na vyhlásení cien tony Awards. Helen Mirren pózuje na vyhlásení cien tony Awards.

Ashley Graham pre Karin Majtánovú

Slávna modelka z titulnej strany Sports Illustrated dokáže aj s kyprými tvarmi vyzerať úchvatne a nesmierne sexi. Základom je určite fakt, že sa nesnaží o nejakú romantizáciu a omladzovanie svojho vzhľadu – naopak, pracuje naplno so ženskosťou a sexepílom kyprej plodnosti. Obopnuté strihy nechávajú vyniknúť jej súmernú, hoci plnšiu figúru, ktorú má aj Majtánová. Vyhýba sa zdobným prvkom či reliéfnym detailom na šatách – opticky pridávajú objem. A v neposlednom rade dbá na žiarivú a svetlejšiu pokožku, ukážkové líčenie a účes.

Modelka Ashley Graham sa predviedla fotografom... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Ashley Graham Modelka Ashley Graham sa predviedla fotografom pred slávnostnou večerou v Bielom dome.

Juliette Binoche pre Sisu Sklovsku

So záľubou Sisy Sklovskej v opulencii sa často dočkáme metalických materiálov, bohatého zdobenia, flitrov či strapcov. Inšpiráciou by pre Slovenku mohla byť aj francúzska herečka Juliette Binoche, ktorá rada stavia na minimalizmus, ale rovnako často prekvapí aj veľmi honosnými a bohato zdobenými modelmi. Sklovska viackrát v minulosti dokázala, že dokáže byť aj umiernená. Ak sa chce blyšťať a ohurovať zdobenými šatami, zvyšok vizáže by sa mal niesť v duchu umierneného pôvabu. A pri opulentných kreáciách by zase mala dbať na jednoduchosť strihu. Môže si dovoliť obopnuté krivky aj odvážnejší dekolt, obchádzať by mala nadrozmerné sukne či aranžované detaily na rukávoch a ramenách.

Herečka Juliette Binoche na zábere z filmového... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Herečka Juliette Binoche na zábere z filmového festivalu v Cannes. Herečka Juliette Binoche na zábere z filmového festivalu v Cannes.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Helen Mirren #inšpirácia #Juliette Binoche #Sisa Sklovska #Slovenka roka #Karin Majtánová #Eva Černá #Ashley Graham

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...