Hviezdy tínedžerských filmov dnes? Komu roky ublížili, na kom ich nevidieť?

Hoci pondelňajší večer v New Yorku patril predovšetkým módnej elite, nechýbali na ňom ani herecké hviezdy. Niektoré z nich boli idolmi mladej generácie už pred pár dekádami. Ako sa na nich odrazili pribúdajce roky?

08.06.2016 00:00
debata
Herečka Claire Danes v kreácii Calvin Klein, po... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Claire Danes v kreácii Calvin Klein, po jej boku manžel Hugh Dancy. Herečka Claire Danes v kreácii Calvin Klein, po jej boku manžel Hugh Dancy.

Herečka Claire Danes sa preslávila už v prvej polovici 90-tych rokov seriálom My So-called life. Vtedy ešte tínedžerka sa stala idolom a vzorom pre mnoho rovesníčok a študentov, ktorí pravidelne sadali k televíznym obrazovkám, aby si pozreli jej nové osudy.

Herečka Claire Danes na zábere zo seriálu My... Foto: ABC Production
Claire Danes Herečka Claire Danes na zábere zo seriálu My So-called Life.

U mladej generácie rezonovalo napríklad aj moderné spracovanie drámy Rómeo a Júlia v réžii Baza Luhrmana, za ďalšie roky sa Danes presadila ako talentovaná a rešpektovaná herečka. Tento rok oslávila 37. narodeniny a na módnom gala sa objavila v sprievode svojho milovaného manžela Hugha Dancyho. Kedysi hnedovlásku, dnes blondínku na galavečer obliekol módny dom Calvin Klein.

Herečky a kamarátky Selma Blair (vľavo) a... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Selma Blair (vľavo) a Alicia Silverstone Herečky a kamarátky Selma Blair (vľavo) a Alicia Silverstone prišli a pózovali spoločne.

Ani ďalšie dve herečky však nie sú neznáme niekdajšej mladej generácii, ktorá dnes už doma vychováva deti a rieši často problémy so školopovinnými ratolesťami. Herečku Aliciu Silverstone síce vystrelil do pozornosti mladej generácii videoklip Crazy od skupiny Aerosmith, komédia Bezmocná z nej potom urobila lákadlo kín a miláčika najmä ženskej časti publika. Na galavečere CFDA Awards 2016 sa 39-ročná Silverstone predviedla v červených šatách s vysokým rozparkom a odhalila stále udrživanú figúru.

Herečka Alicia Silverstone na zábere z filmu... Foto: Paramount Pictures
Alicia Silverstone Herečka Alicia Silverstone na zábere z filmu Bezmocná z roku 1995.

Spoločnosť jej pritom robila o štyri roky staršia Selma Blair. Na tú si možno aj vy dobre pamätáte z dnes už kultovej tínedžerskej drámy podľa svetovej klasiky – Veľmi nebezpečné známosti. Ako veľmi sa zmenila naivná a do intríg zatiahnutá Selma? Nuž, odvtedy si už strihla pár dospelejších úloh a zaujala divákov napríklad v komiksovom spracovaní Hellboy, ale tiež svojím stvárnením skutočnej Kris Jennerovej – dnes televíznej hviezdy, ktorá bola kedysi ako manželka známeho advokáta zapojená do prípadu vyšetrovania OJ Simpsona.

Herečka Selma Blair v roku 1999 na zábere z... Foto: Columbia Pictures
Selma Blair v roku 1999 Herečka Selma Blair v roku 1999 na zábere z filmu Veľmi nebezpečné známosti.

V našej ankete môžete posúdiť, ktorá podoba hviezd sa vám páči viac? Niekdajšia, či tá súčasná?

Herečka Alicia Silverstone.
Herečka Rebecca Hall v kreácii Prada.
+39Herečka Riley Keough v šatách Proenza Schouler.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Televízia #minulosť #Claire Danes #tínedžeri #hviezdy #roky #Alicia Silverstone #Selma Blair

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....