Láska s ňou zamávala a zlomila ju. Mutňanská o tom napísala knihu

Láska je nevyčerpateľná téma. Už to vie aj Jana Mutňanská, kedysi moderátorka módnej televízie či modelka a bývalá účastníčka Superstar. Pred pár dňami pokrstila svoju prvotinu, ktorá prichádza na pulty pod názvom Umenie lásky.

01.07.2016 11:56
debata
Spokojná autorka knižky Umenie lásky Jana... Foto: IKAR
Jana Mutňanská Spokojná autorka knižky Umenie lásky Jana Mutňanská.

V reštaurácii na brehu Dunaja sa zišli v stredu podvečer mnohé známe osobnosti somácej šoubiznisovej scény, aby prišli pôvabnej tmavovláske zapriať k splnenému snu. Pre Pravda.sk uviedla, že hoci si vyskúšala doposiaľ množstvo profesií, práve písanie ju vždy lákalo najviac. „Angažovala som sa v školských časopisoch a rôznych kronikách, ale túžba venovať sa a študovať žurnalistiku prišla až na strednej škole. Preto som aj išla študovať tento odbor do Prahy a tam som pochopila, že mojím najväčším snom je raz napísať knihu,“ prezradila Mutňanská.

K prvotine Umenie lásky prišla Jane Mutňanskej...
Spokojná autorka knižky Umenie lásky Jana...
+12Spokojná autorka knižky Umenie lásky Jana...

Čakala vraj na silnú múzu, inšpiráciu a prišla nečakane. „Jedna silná láska so mnou zamávala, to bol spúšťač, prečo aj kniha o láske. Absolútne som sa v nej našla a zhmotnila som v nej pohľad na súčasné vzťahy. Hlavná hrdinka sa zamiluje do mladého muža, ktorý jej vlastne nedokáže ponúknuť nič iné ako len sexuálno-kamarátsky vzťah. Taká podoba vzťahov je dnes pomerne normálna, ale priznám sa, že pre mňa normálna nie je,“ pokračovala Mutňanská.

Hoci momentálne prežíva šťastné obdobie po boku svojho partnera Jozefa Dolinského, priznala sa, že inšpiratívnejšie v písaní sú tie ťažké chvíle. „Keď ste sklamaný a padnete na kolená, a ja som to tak mala, písanie ide lepšie. Vedela som sa ako autor vyburcovať k ostrejším a silnejším myšlienkam,“ konštatovala Mutňanská, ktorá by sa vraj písaniu chcela venovať aj ďalej.

Krstným otcom knihy Umenie lásky od Jany... Foto: IKAR
Jana Mutňanská a Maroš Kramár Krstným otcom knihy Umenie lásky od Jany Mutňanskej sa stal herec Maroš Kramár.

„Vnútorne cítim, že som sa v súčasnosti vyprofilovala do polohy, že chcem písať a to je moja vízia, kam by som sa chcela v budúcnosti uberať. Možno mnohí neregistrovali to, že už dlhodobo prispievam textami pre rôzne magazíny. Som veľmi rada, že práve Ikaru sa páčil ten môj prvotný rukopis, ktorý som im priniesla na stôl a že mi ho dokázali vydať a povedať o ňom, že je naozaj dobrý,“ vysvetlila spokojná „čerstvá“ autorka.

Knihu s obálkou, na ktorej sa nachádza maľba od slovenského maliara a grafika Ivana Pavleho, uviedol do života herec Maroš Kramár a na dobrú cestu jej spieval Peter Lipa. Mutňanskej prišli gratulovať aj ľudia ako Zuzana Ťapáková, bývalá riaditeľka televízia Markíza, či manželia Monika a Fedor Flašíkovci.

K prvotine Umenie lásky prišla Jane Mutňanskej... Foto: IKAR
Jana Mutňanská (vľavo) a Zuzana Ťapáková K prvotine Umenie lásky prišla Jane Mutňanskej (vľavo) blahoželať aj bývalá riaditeľka televízie Markíza Zuzana Ťapáková.

Mladá autorka bola spokojná, ale zaháľať vraj nebude. Už uvažuje nad ďalším titulom. A o čom bude. „Predsa o láske,“ zasmiala sa. „Téma je taká chytľavá a neviem sa od nej odosobniť. Je to cit, ktorý nonstop prežívam, aj keď možno z rôznych strán,“ doplnila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #Ikar #láska #písanie #zivot #Jana Mutňanská #ambícia #Umenie lásky

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...