Obdiv pre Banášovú! Skrýva v sebe spajsky, rozkvitla v róbe od Sršňovej

Obdivné vzdychy sa niesli z hľadiska Slovenského národného divadla, keď v sobotu večer na pódium vkročila moderátorka Adela Banášová. Jej kreácia bola opäť dielom talentovaného tvorcu - tentoraz dizajnérky Lenky Sršňovej.

28.11.2016 00:00
debata (112)
Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky... Foto: Nadácia Tatra Banky
Moderátorka Adela Banášová v kreácii od Lenky Sršňovej. Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky Sršňovej, ktoré vznikli pri príležitosti vyhlásenia Ceny nadácie Tatra Banky za rok 2016.

Známa televízna tvár sa už roky stáva inšpiráciou a múzou pre domácich návrhárov, pričom každý rok jeden dostane príležitosť obliecť ju na vyhlásenie cien Nadácie Tatra banky za umenie. Voľba Sršňovej sa ukázala ako zásah do čierneho. „Šaty sú veľmi ženské, krásne, také lúčne a rozkvitnuté. Zrazu niečo úplne iné ako sme doteraz videli na cenách nadácie,“ konštatovala sama Banášová v sobotu po slávnostnom galaprenose.

Doposiaľ spolupracovala napríklad s Borisom Hanečkom, Máriou Štranekovou či Marcelom Holubcom a vždy im nechala voľnú ruku. „Som v tomto pragmatická. Ja som štender a predávam, prezentujem výtvarné dielo mladého módneho návrhára. Takže by to nemalo byť o tom, Adelka, aké by si chcela šaty. Nie je to moja objednávka. Rešpektujem všetko, čo ten návrhár prinesie, aj keď, samozrejme, on musí rešpektovať nejaké moje fyziologické danosti,“ uviedla pre Pravda.sk.

Bonusom podľa známej moderátorky je, ak sú šaty nielen krásne, ale aj pohodlné. „Keď sa žena v šatách cíti dobre, pôsobí v nich krajšie. Lenka Sršňová to ako žena vie vycítiť. Je s ňou bezproblémová komunikácia, z tohto hľadiska to bolo pre mňa veľmi príjemné a nekomplikované,“ prezradila moderátorka.

Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky...
Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky...
+3Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky...

Hoci v Sršňovej tvorbe, ktorú prezentuje na móle, sa veľkolepé bálové róby zväčša nenachádzajú, neznamená to vraj, že by sa im nevenovala. „Samozrejme, na začiatku som dostala akési odporúčania, akým štýlom by sa šaty mali uberať. Ale tvorbu som si užila. Tvorím aj takéto modely šiat, hoci ich možno nevídať na mojich prehliadkach,“ komentovala Sršňová, ktorá už obliekla nejednu nevestu, alebo pripravila večerné modely pre známe tváre. V sobotu večer mala dôvodov na radosť niekoľko – okrem úspechu Adelinho vzhľadu aj z ceny za dizajn pre mladého tvorcu. Priniesla jej ju kolekcia Bon Bon.

Adela Banášová je ako žena z obrazoviek neustále prezentovaná v rôznych podobách. Otázka, v akej sa cíti najlepšie, má vraj odpoveď v jej aktuálnej nálade. „Asi to pozná každý človek, ale ženy skôr. Raz máme obdobie toho fintenia sa, potom tie lesné obdobia, keď chceme nosiť všetko rozviate, dlhé sukne, potom je to zrazu také sexi, alebo športové a pragmatické. Ja mám pocit, že sa vo mne striedajú všetky Spice Girls a podľa toho sa rôzne obliekam,“ vysvetlila. V súkromí ju však najčastejšie uvidia ľudia vraj v sivej farbe. „Možno je to môj únik – keď prídem do obchodov a vidím niečo sivé, už tam kráčam úplne zmagnetizovaná. Je to niekedy škoda. Lebo potom sa v rámci súkromného života až tak zaujímavo neobliekam. Asi oddychujem,“ skonštatovala.

Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky... Foto: Nadácia Tatra Banky
Moderátorka Adela Banášová v kreácii od Lenky Sršňovej. Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky Sršňovej (vľavo). Sršňová ich v rámci aktivity Mladý módny tvorca zhotovila pre moderátorku na moderovanie akcie vyhlásenia umeleckých cien.

Sobotňajším galavečerom ceny Nadácie Tatra banky sprevádzala Banášová už tradične a niekoľký rok za sebou. Aj tentoraz sa na pódiu odohrávalo mnoho humorných situácií, pri ktorých však stále zostalo v centre pozornosti umenie. Medzi ocenenými, ktorých vybrala odborná porota, sa ocitli tento rok napríklad výtvarná umelkyňa Milota Havránková, herec Milan Ondrík či režisér Peter Bebjak.

Laureátmi Ceny Nadácie Tatra banky za umenie 2016 v kategórii Hlavná cena sa stali:

Audiovizuálna tvorba, rozhlas, TV film: Peter Bebjak (za réžiu filmu Čistič)
Divadlo: Milan Ondrík (za postavu Rácza v hre Rovers of Babylon, SND)
Dizajn: Miroslav Cipár (za monografickú výstavu Univerzálny tvorca, Slovenské múzeum dizajnu)
Hudba: Edita Grúberová (za interpretačný výkon na akcii Festival Prague Proms 2016)
Literatúra: Ľubor Králik (za autorstvo publikácie Stručný etymologický slovník slovenčiny)
Výtvarné umenie: Milota Havránková (za výstavu Milota, Galerie hlavního města Prahy)

Mladý tvorca (umelci do 35 rokov):

Audiovizuálna tvorba, film, TV: Michal Baláž (réžia dokudrámy True Štúr)
Divadlo: Lukáš Brutovský (réžia predstavenia September 2015, Divadlo DPM)
Dizajn: Lenka Sršňová (kolekcia Bon bon 2016)
Hudba: Mucha Quartet (album Slovenské spevy Bélu Bartóka)
Literatúra: Soňa Uriková (zbierka poviedok Živé ploty)
Výtvarné umenie: Lucia Tallová (výstava Before the beginning, after the end)

112 debata chyba

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...