Módne orgie ovládli New York: Rihanna uchvátila, Hadid provokovala

Stovky známych tvárí zo sveta módy, ale aj filmu a hudby sa zišli v pondelok večer v New Yorku. Konala sa tam najslávnejšia módna akcia sezóny - otvorenie výstavy v Metropolitnom múzeu spojené s veľkolepým galavečerom.

02.05.2017 08:30
debata
Speváčka Rihanna prišla v kreácii Comme des... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Speváčka Rihanna prišla v kreácii Comme des Garcons. Speváčka Rihanna prišla v kreácii Comme des Garcons.

Akcia MET Gala sa za posledné roky stala najvýraznejšie sledovaným podujatím, ktoré koncentráciou hviezd konkuruje akciám ako sú Oscary či Zlaté glóbusy. Každý rok sa pritom hostia snažia prispôsobiť téme, ktorú má daná výstava a predvádzajú sa v modeloch renomovaných značiek. Tie platia vysoké sumy za účasť na akcii, ktorej výťažok podporuje umelecké projekty.

Očarujúca Haley Bennett v šatách Dolce & Gabbana.
Speváčka Celine Dion v kreácii Atelier Versace.
+97Televízna osobnosť Kylie Jenner v kreácii...

Tento rok si Metropolitné múzeum vybralo slávnu japonskú dizajnérku Rei Kawakubo, ktorá sa zaslúžila o zrod značky Comme des Garcons. Netradičná a originálna japonská estetika sa premietla aj do kreácii hviezd, ktoré sa neboja s módou experimentovať. Patrila k nim Rihanna či Katy Perry – prvá v modeli od spomenutej značky, druhá v kreácii Maison Margiela.

Perry sa stala zároveň spoluhostiteľkou akcie, ktorú už tradične pripravoval aj magazín Vogue na čele s Annou Wintour. Pridal sa k nim aj hudobník Pharell Williams či modelka Gisele Bundchen.

Športovec Tom Brady a jeho manželka Gisele... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Športovec Tom Brady a jeho manželka Gisele Bundchen. Športovec Tom Brady a jeho manželka Gisele Bundchen.

Koberec, ktorý tentoraz nebol červený, ale bielomodrý, sa stal priestorom pre ohňostroj luxusných a často veľmi originálnych kreácií. Neprehliadnuteľná bola napríklad topmodelka Bella Hadid, ktorá sa objavila v trblietavom elastickom overale od Alexandra Wanga a zvádzala veľkým výstrihom na chrbte.

Jej kamarátka Kendall Jenner bola jednoznačne najdovážnejšie odetou dámou – v sieťovanej kreácii La Perla Haute Couture bola pred zrakmi stoviek objektívov takmer nahá. Výrazné zastúpenie mala na akcii značka Versace a jej kreácie Atelier Versace. Predviedla sa v nich napríklad Celine Dion, herečka Blake Lively, jej kolegyňa Halle Berry či televízna osobnosť Kylie Jenner. Staršia a slávnejšia sestra poslednej menovanej prekvapila nezdobeným lookom – v bielej kreácii od Vivienne Westwood vyzerala naozaj nežne a nezdobila sa žiadnymi šperkmi.

Topmodelka Bella Hadid bola neprehliadnuteľná v... Foto: Reuters, CARLO ALLEGRI
Topmodelka Bella Hadid bola neprehliadnuteľná v kreácii Alexander Wang. Topmodelka Bella Hadid bola neprehliadnuteľná v kreácii Alexander Wang.

Na podujatí nechýbali ani domáce značky ako Ralph Lauren, Michael Kors či Marc Jacobs a Altuzarra. Najmä hviezdy „zo stajne Laurena“ vyzerali úchvatne – či už išlo o topmodelku Lily Aldridge, herečku Priyanku Chopru alebo jej kolegyňu Rose Byrne.

Originálne kreácii v duchu témy predviedla napríklad herečka Claire Danes (značka Monse), herečka Julianne Moore (kreácia Calvin Klein) či modelka a herečka Cara Delevingne (kreácia Chanel Haute Couture). V bohatej galérii nájdete rovnú stovku fotografií hviezd v jednotlivých kreáciách. Nech sa páči, pozrite si ich s nami.

Dizajnérka Donatella Versace (vľavo) a... Foto: Reuters, LUCAS JACKSON
Dizajnérka Donatella Versace (vľavo) a televízna osobnosť Kylie Jenner. Dizajnérka Donatella Versace (vľavo) a televízna osobnosť Kylie Jenner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Katy Perry #luxus #Rihanna #móda #New York #výstava #MET Gala #Comme des Garcons

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...