Nicole Kidman oslavuje 50! Pozrite si 25 podôb, ako sa (ne)menila rokmi!

Vysoká štíhla postava, porcelánová pleť, ryšavé vlasy, výrazné herecké výkony. Austrálska herečka Nicole Kidman oslavuje v utorok 20. júna už päťdesiate narodeniny.

20.06.2017 00:00
debata (2)
Rok 1998: Herečka Nicole Kidman na archívnom... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 1998: Herečka Nicole Kidman na archívnom zábere. Rok 1998: Herečka Nicole Kidman na archívnom zábere.

V živote aj vo filme neúnavne prezentuje svoju fyzickú bezchybnosť, za ktorú údajne vďačí šikovným rukám plastických chirurgov. Nutné ale je pripočítať k dobru aj kvalitné herecké výkony, napríklad vo filme Hodiny z roku 2002.

Za svoje vtedajšie citlivé a umiernene presné stvárnenie spisovateľky Virginie Woolfovej získala filmového Oscara. A točila aj ďalšie zaujímavé tituly, veľkolepý epos o láske z doby americkej občianskej vojny Návrat do Cold Mountain (2003), hororovú drámu Tí druhí (2001) či experimentálnu snímku Dogville (2003) dánskeho režiséra Larsa von Triera.

Rok 1989: Herečka Nicole Kidman vo filme Úplné...
Rok 1990: Herečka Nicole Kidman vo filme...
+22Rok 1996: Herečka Nicole Kidman v snímke...

Do všeobecného povedomia však Kidman vstúpila najskôr ako manželka herca a člena scientologickej cirkvi Toma Cruisa. Zišla sa s ním pred kamerou vo filme Búrlivé dni z roku 1990. To už mala za sebou prvé filmové party v Hollywoode.

Narodila sa austrálskym rodičom na Havaji, kde jej otec skúmal rakovinu, a do Austrálie sa presťahovali, keď mala štyri. Hrať začala v šestnástich a neskôr zažiarila v roku 1989 v snímke Úplné bezvetrie.

S Cruisom sa ďalej zišli aj vo filme Navždy a ďaleko (1992) či v eroticky ladenej dráme Eyes Wide Shut (1999) režiséra Stanleyho Kubricka. A v roku 2001 sa rozviedli.

Rok 1997: Herečka Nicole Kidman a jej vtedajší... Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 1997: Herečka Nicole Kidman a jej vtedajší manžel Tom Cruise. Rok 1997: Herečka Nicole Kidman a jej vtedajší manžel Tom Cruise.

Rozpad ich vzťahu niesla Kidmanová ťažko. Údajne k nemu prispelo aj natáčanie filmu Moulin Rouge v Austrálii. Avšak práve úspech tohto muzikálu režiséra Baza Luhrmanna pre ňu znamenal ďalšiu slávu a herecké ponuky. Navyše sa v roku 2006 znovu vydala, za country speváka Keitha Urbana, s ktorým znova prestúpila na katolícku vieru. Majú spolu dve dcéry.

K ďalším zaujímavým titulom Kidmanovej sa radí napríklad Ľudská škrvna z roku 2003 s Anthony Hopkinsom, najnovšie k nim pribudla aj snímka The Beguiled od režisérky Sofie Coppoly. Na tohtoročnom filmovom festivale v Cannes uviedla herečka hneď tri nové filmy. Tento rok výrazne zarezonoval u divákov aj televízny seriál Veľké malé klamstvá z produkcie HBO. Herečka ho spoločne s kolegyňou Reese Witherspoonovou aj produkovala.

Rok 2017: Herečka Nicole Kidman na tlačovej... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Nicole Kidman Rok 2017: Herečka Nicole Kidman na tlačovej konferencii k seriálovému projektu Big Little Lies (Sedmilhářky).

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vek #kariéra #jubileum #Nicole Kidman #Päťdesiat

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....