Móda OTO: Smatanová ako bohyňa, očarila i Banášová s Čírovou

Známe tváre, kam len oko pozrelo. Priestory novej budovy SND cez víkend zaplnili herci, ale aj tváre z televíznej obrazovky. Vyhlásenie ankety cien OTO 2010 opäť dámy motivovalo k tomu, aby sa vyparádili.

14.03.2011 01:00
debata
Moderátorka Adela Banášová. Foto: Zdeno Gáfrik
Adela Banášová Moderátorka Adela Banášová.

Móda viacerých slovenských celebrít tentoraz príjemne prekvapila – známe dámy sa totiž očividne nechali pri výbere šiat inšpirovať módou slávnejších kolegýň spoza hraníc.

Viac foto z galavečera OTO 2010 – víťazi

Moderátorka Adela Banášová, víťazka ceny OTO v kategórii moderátor zábavných programov, opäť stavila na kreáciu z dielne Márie Štranekovej. Hoci plavovláska v priamom prenose zažartovala, že vyzerá ako rehabilitačná sestra, pravdou bolo, že v trojdielnej kreácii s nadýchanou baletnou sukňou pôsobila étericky a príťažlivo. „Oceňujem, že ten model sa skladá z troch samostatných častí. Tým pádom ich ešte budem môcť využiť aj v budúcnosti,“ zhodnotila Banášová, ktoré zvolila na slávnostný večer veľmi ležérny účes s vlasmi zopnutými do nedbanlivého vrkoča. Na ušiach mala náušnice od Renáty Ormandíkovej. Aj v kontexte s neodškriepiteľným pôvabom a charizmou Banášovej však trošku zamrzí, že si na slávnostné príležitosti oblieka vždy veľmi podobné modely – v budúcnosti by nezaškodilo trochu inovácie či farebnosti.

Speváčka Mária Čírová v šatách od Zlatice... Foto: SITA
Mária Čírová Speváčka Mária Čírová v šatách od Zlatice Hujbertovej bola neprehliadnuteľná.

Originalita určite nechýbala speváčke Márii Čírovej. V šatách telovej farby od Zlatice Hujbertovej, ktoré zdobila takmer dvojmetrová vlečka s všitými aplikáciami látkových strapcov, sa zaradila medzi neprehliadnuteľné dámy. „Trošku sa tu snažím predierať. Zvládnuť tú vlečku je náročné, ale cítim sa skvelo,“ skonštatovala Čírová aj s novým zostrihom vo vlasoch. Práve ona poňala slávnostné podujatie akoby sa konalo kdesi v Los Angeles a zmenila sa z mamy a speváčky v džínsoch na divu. Bohužiaľ, s tým ide často ruka v ruke aj fakt, že známe ženy v krásnych šatách si veľa pohodlia neužijú. „Mám tu aj nosiča,“ žartovala speváčka. Z párty však pomerne skoro odišla. Či sa zmestila do taxíka, je naozaj otázne.

Speváčka Zuzana Smatanová  v šatách od Borisa... Foto: Zdeno Gáfrik
Zuzana Smatanová Speváčka Zuzana Smatanová v šatách od Borisa Hanečku.

Dlho sa nezdržala ani speváčka Zuzana Smatanová. Škoda, pretože vyzerala nádherne. V šatách od Borisa Hanečku so šikmo vedeným ramienkom a antikou inšpirovaným vrstvením a siluetou vyzerala tak žensky ako sme ju hádam ešte nikdy nevideli. Zároveň treba pochváliť Smatanovej snahu o hru s módou (skvelá a na slovenské pomery netypická farba kabelky) a schopnosť premeny, ktorú je ochotná podstúpiť, hoci často vyhlasuje, že patrí k „džínsovým“ typom. Prebúdzať ženskosť v takejto podobe by mohla určite aj častejšie. Podobné platí aj pre Katku Knechtovú. Jej šaty z plisovaných vertikálnych volánov na prvý pohľad pripomínali ľahučké lupienky. Krátke čierne sako pridávalo outfitu punc ležérnosti. V tradícii tohto mixu postupovala aj herečka Kristína Farkašová, ktorá roztomilo skombinovala elegantnú a nadýchanú bielu sukňu s námorníckym tričkom a netradičnou nášivkou.

Herečka Petra Polnišová si šaty na slávnostný... Foto: Nikita Leto
Petra Polnišová Herečka Petra Polnišová si šaty na slávnostný večer priniesla z Francúzska, kde momentálne žije.

Za hranicami garderóbu nakupovali herečky Petra Polnišová aj Andrea Karnasová. Prvá menovaná, zároveň víťazky kategórie herečka v komediálnom žánri, si priniesla šaty z Francúzska. „Ani neboli drahé,“ priznala s úsmevom. „Bola by som rada, keby túto značku priniesli aj na Slovensko. Ponúka zaujímavé modely za dostupné ceny,“ vyjadrila sa v čokoládových šatách s nádychom fialového tónu, ktoré zdobilo „origami“ skladanie v oblasti pliec a drieku. Karnasová si pôvabné dlhé šaty s kvetinovým vzorom a nášivkami krištáľov v oblasti zvýraznených pliec priniesla z Viedne. „Rada sa obliekam do vecí, ktoré sú pohodlné,“ zdôraznila. Účesom podčiarkla snahu vrátiť sa trochu späť v čase, tento art-decom inšpirovaný vzhľad sa jej vydaril.

Viac foto z galavečera OTO 2010 – červený koberec

Naopak, práve účes bol tou časťou vzhľadu, ktorý trošku pokazil celkový dojem u herečky Diany Mórovej. Príťažlivé šaty s riasením v oblasti poprsia a drieku od Liběny Rochovej krásne korešpondovali telovým odtieňom s farbou herečkinej pokožky. Čelenka a skučeravané kadere padajúce na odhalené plecia pôsobili príliš urputne, vhodnejšia by bola ležérna – jemne rozstrapatená úprava.

Pár Zlatica Puškárová a Patrik Švajda pózoval... Foto: SITA
Zlatica Puškárová a Patrik Švajda Pár Zlatica Puškárová a Patrik Švajda pózoval aj keď tentoraz si moderátorka cenu neodniesla.

Na červenú farbu stavilo v sobotňajší večer hneď niekoľko dám. Okrem Aleny Heribanovej, ktorá zvolila hru telového bronzového podkladu a ostročerveného tylu, či Jarmily Hargašovej-Lajčákovej, to bola aj Zlatica Puškárová. Večerná toaleta od Jany Pištejovej kombinovala jednoduchosť hladkého dezénu látky v sukňovej časti s pompéznym efektom, ktorý tvorila vlečka a vrchný diel z čipky zdobenej perím a krištálikmi. Zamrzel trochu účes s výčesom ofiny, zbytočne moderátorkin look „sprísňoval“.

Moderátorka Lenka Šóošová sa zaodela do nežnej bielej. Dojem ľahkosti a nevinnosti podporený nepravidelne našitými krištáľmi a pierkami zámerne nabúravali prvky tvrdosti v podobe ostňov našitých na zdôraznených pleciach. Šaty pochádzali z dielne Jany Gavalcovej a moderátorke lichotili.

Moderátorky a kolegyne z verejnoprávnej... Foto: Nikita Leto
Jarmila Hargašová-Lajčáková a Alena Heribanová Moderátorky a kolegyne z verejnoprávnej televízie - Jarmila Hargašová-Lajčáková (vľavo) a Alena Heribanová.

Jej markízacka kolegyňa Marianna Ďurianová mala asi v pláne experimentovať, ale výsledok nedopadol najlepšie. Asymetrické riešenie, efekt nepravidelnosti, hutný a lesklý materiál vrstvený priam necitlivo a k tomu priehľadná sukňa – zvláštny mix, ktorý vo výsledku moderátorku opticky zmasívnil v oblasti celého trupu a pôsobil bizarne.

Moderátorka Marianna Ďurianová. Foto: TASR, Nikita Leto
Marianna Ďurianová Moderátorka Marianna Ďurianová.

Zvierací vzor si zvolila v tento večer moderátorka a herečka Karin Haydu. Práve ona ako výrazná a zmyselne pôsobiaca dáma by však mala podobnú „divokosť“ dávkovať veľmi opatrne. Nestalo sa tak a výsledný dojem pôsobil zbytočne prvoplánovo, mašľa v oblasti poprsia dokonca nezmyselne. Čierny elastický model s výraznými prestrihmi na bokoch Eriky Barkolovej vypálil podobným spôsobom.

Spokojná Lucia Barmošová. Obhájila víťazstvo v... Foto: SITA
Lucia Barmošová Spokojná Lucia Barmošová. Obhájila víťazstvo v kategórii moderátorka televízneho spravodajstva.

Naopak, elegantne a pôvabne pôsobila víťazka kategórie moderátorka spravodajstva Lucia Barmošová. V šatách pošitých perlovými korálikmi, na ktorých si musela poriadne „zamakať“ dizajnérka Petra Poórová, vy­zerala víťazka jednej z kategórií večera pôvabne. Pokojne však mohla nechať doma rukavičky.

Víťazka hereckej kategórie v dramatickom žánri...
Moderátorka Lucia Barmošová  s manželom. Tvár...
+30Moderátor Roman Juraško s priateľkou.
debata chyba

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...