Hollywoodska elita rozdala čestné Oscary: Slávne krásky takto žiarili!

Kanadský herec Donald Shutterland, americký režisér a scenárista Charles Burnett, či jeho krajan Owen Roizman a francúzska režisérka Agnes Varda si v sobotu večer prevzali výnimočné ocenenia.

12.11.2017 12:00
debata (7)
Herečky Emma Stone (v popredí) a Jennifer... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečky Emma Stone (v popredí) a Jennifer Lawrence. Herečky Emma Stone (v popredí) a Jennifer Lawrence.

Ide o ceny od americkej Akadémie filmového umenia a vied, pričom všetkých štyroch ocenili za celoživotný prínos filmovému umeniu. Nikto z laureátov takzvaných Guvernérskych cien doposiaľ Oscara nezískal, hoci Roizman bol na toto ocenenie už päťkrát nominovaný.

Laureátov Guvernérskych cien vyberá 54-členná najvyššia rada akadémie, pričom ich mená sa oznámia každý rok v lete. Zlaté sošky si potom prevezmú na súkromnom gala v novembri za prítomnosti množstva filmových hviezd. A presne taký bol aj sobotňajší večer, na ktorom sa zúčastnili desiatky známych hercov a herečiek.

Herečky Emma Stone (v popredí) a Jennifer...
Herečka Allison Janney.
+41Britská herečka Andrea Riseborough.

Na ceremoniál dorazili napríklad dve mladé hviezdy súčasného filmového biznisu, obe už držiteľky Oscara – herečky Jennifer Lawrence a Emma Stone. Obe dámy si spoločne aj zapózovali pri vtipnom predvádzaní sa pred objektívmi. Herečka a režisérka Angelina Jolie síce obišla pózovanie na červenom koberci, no osobne odovzdala cenu Agnés Vardaovej, ktorá neskrývala dojatie.

Herečka Diane Kruger prišla v šatách Givenchy. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Diane Kruger prišla v šatách Givenchy. Herečka Diane Kruger prišla v šatách Givenchy.

Na oficiálnom pózovaní pred objektívmi médií však nechýbala napríklad krásna austrálska hviezda Margot Robbie, ktorá boduje s výkonom vo filme Ja, Tonya. Herečka Michelle Williams už tradične stavila na kreáciu od Louis Vuitton, podobne ako spomenutá Stone. Obe sú totiž tvárami tejto slávnej francúzskej módnej značky. Úchvatná bola v červenej plisovanej kreácii nemecká rodáčka Diane Kruger. Išlo o šaty z dielne značky Givenchy.

Herečka Sally Hawkins a režisér Guillermo del... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Sally Hawkins a režisér Guillermo del Toro. Herečka Sally Hawkins a režisér Guillermo del Toro.

Pompéznosť večera sa dala porovnávať s akciami, ktorými sa to začne v Hollywoode hemžiť začiatkom budúceho roka. Guvernérskej ceny robia akéhosi predskokana sezóne filmových ocenení. Medzi hosťami nechýbali najmä herci, ktorých snímky momentálne bodujú a už sú mnohé z nich považované za horúcich kandidátov v blížiacom sa oscarovom súboji. Ide napríklad o film Stronger so skvelým Jakeom Gyllnehaalom v hlavnej úlohe, ale tiež napríklad drámu Mudbound, ktorá prekvapuje výkonmi speváčky Mary J. Bligeovej a herečky Carey Mulliganovej. Nechýbala ani Sally Hawkins, ktorá vo fantasy novinke od Guillerma Del Tora uchvátila porotu na filmovom festivale v Benátkach.

zväčšiť Ocenení laureáti: Zľava: Charles Burnett, Agnes... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Ocenení laureáti: Zľava: Charles Burnett, Agnes Varda, Owen Roizman a Donald Sutherland. Ocenení laureáti: Zľava: Charles Burnett, Agnes Varda, Owen Roizman a Donald Sutherland.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #krása #film #móda #Oscar #herci #Akadémia #Agnes Varda #Donald Sutherland

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...