Adela Vinczeová na cenách za umenie: Opäť bola módnou múzou!

Po roku sa znovu v priestoroch Opery SND konal večer, ktorému sa teší veľká časť umeleckej obce. Výročné udeľovanie cien za umenie sa ani tento rok nezaobišlo bez moderátorky Adely, tentoraz už Vincezovej.

27.11.2017 00:00
debata (1)
Moderátorka Adela Banášová v šatách od Michaely... Foto: Nadácia Tatra banky
Moderátorka Adela Banášová v šatách od Michaely Ľuptákovej. Moderátorka Adela Banášová v šatách od Michaely Ľuptákovej.

Blondínka z televízie už roky sprevádza galavečerom, pod ktorým je podpísaná Nadácia Tatra banky a počas dvoch hodín oceňovania umelcov v jednotlivých kategóriách, predvádza na sebe model známeho slovenského dizajnéra. Pre rok 2017 si organizátori vybrali Michaelu Ľuptákovú a Vinczeovej tak určite ulahodili.

„Miška ma často oblieka do rôznych projektov. Ušila mi aj svadobné šaty,“ skonštatovala Vinczeová. Podľa nej sa nepasuje do pozície jej múzy. Má ich určite viac, podotkla moderátorka. „Kedykoľvek oblečie Zuzku Fialovú, tak vyzerá fantasticky a je to veľmi praktické a pohodlné, pretože ma pozná, vie, čo mi sedí. Urobila mi šaty, ktoré mi prospievajú a ešte sa v nich dá aj normálne hýbať,“ skonštatovala na margo modelu, ktorý vraj inšpiroval strom.

V minulosti sa už Vinczeová na pódiu predviedla v rozmanitých kreáciách. Patrila medzi ne éterická róba od Andrey Pojezdálovej, ale aj osemnásť kíl vážiace šaty od Martina Hrču. „Mám blízko ku všetkému, čo má v danom momente pointu, prečo to mám na sebe. Ak mám ísť na pódium v osemnásťkilových šatách od Martina Hrču a musím si to kvázi odtrpieť, ale viem, že prezentujem nádherné umelecké dielo a viem, že tie šaty majú zmysel v rámci večera, ktorý sa venuje umeniu, tak si dám na sebe v zásade čokoľvek,“ vysvetlila pre Pravda.sk Vinczeová. „Ale mám rada aj nositeľné veci. Príliš neriešim, čo mi oblečú, pretože to nepovažujem za úplne podstatné pri mojej práci. Ale voči móde a jej tvorcom mám veľký obdiv. Vždy je vo mne veľká úcta, ale so šatami sa nezosobňujem,“ doplnila ešte.

Moderátorka Adela Banášová a jej moderátorský...
Moderátorka Adela Banášová v šatách od Michaely...
+3Moderátorka Adela Banášová v šatách od Michaely...

Počas večera, ktorý moderovala s českým kolegom Jiřím Havelkom, sa na pódiu po jej boku striedali ocenení umelci. Aj pre televíznu moderátorku je to vždy inšpirácia na to, aby si sama niektoré ich diela pozrela. Tento rok to bola napríklad kniha Nevidteľné miesta od Itala Calvina z vydavateľstva Artforum, ktorá získala cenu za dizajn. „Určite by som si chcela pozrieť aj Piatu loď. Lebo hanba ma facká, už som mala dávno, ale nevidela som ju. A veľmi by som si chcela ísť pozrieť aj Komorné divadlo v Martine. Zistila som, že sa centralizujem v rámci návštev divadla do Bratislavy a povedala som si, prečo neísť napríklad aj do Martina. Zobrať si hotel, ísť tam na víkend aj kvôli divadlu,“ uzavrela moderátorka.

Moderátorka Adela Banášová a jej moderátorský... Foto: Nadácia Tatra banky
Moderátorka Adela Banášová a jej moderátorský kolega Jiří Havelka. Moderátorka Adela Banášová a jej moderátorský kolega Jiří Havelka.

Ceny Nadácie Tatra banky za umenie 2017

Výtvarné umenie: Katarína Bajcurová, Petra Hanáková a Bohunka Koklesová (za koncepciu a kurátorstvo výstavy "sen x skutočnosť. Umenie a propaganda)
Audiovizuálna tvorba, rozhlas, TV film: Iveta Grófová za réžiu filmu Piata loď
Divadlo: Marián Pecko za réžiu inscenácie Vojna nemá ženskú tvár (SKD, Martin)
Dizajn: Pavol Bálik za koncept a grafickú úpravu knihy Italo Calvino – Neviditeľné mestá
Hudba: Daniela Varínska za interpretačný výkon v klavírnom recitáli – R. Schumann, J. Cikker, L. van Beethoven v rámci Bratislavských hudobných slávností 2016
Literatúra: Mária Ferenčuhová za básnickú knihu Imunita

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #ceny nadácie Tatra Banky #Michaela Ľuptáková #Adela Vinczeová

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...