Hviezdne vojny sú späť! Filmové krásky ozdobili premiéru roka

Príchodom stormtrooperov, elitných jednotiek, robotov a hlavných protagonistov na červený koberec sa začala v sobotu v Los Angeles svetová premiéra ôsmeho dielu hviezdnej ságy Star Wars, teraz s podtitulom Poslední Jediovia.

10.12.2017 11:30
debata
Herečky Daisy Ridley (vľavo) a Lupita... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Herečky Daisy Ridley (vľavo) a Lupita Nyong'o. Herečky Daisy Ridley (vľavo) a Lupita Nyong'o.

O obsahu snímky je známe len veľmi málo, čo medzi fanúšikmi vyvoláva početné špekulácie. Film zatiaľ podľa agentúry AP videla len malá skupina VIP divákov. „Nechám vás, aby ste to zistil sám,“ povedal jednému z novinárov pátrajúcom po deji herec Anthony Daniels, ktorý hrá robota humanoidného vzhľadu C-3PO.

Vďaka ukážkam je ale isté, že ani tentoraz návštevníci kín nebudú ochudobnení o vesmírne strety, pozemné bitky mechanizovaných armád a súboje so svetelnými mečmi. Nový film, ktorý je v poradí ôsmym, je so stopážou 152 minút vôbec najdlhším z celej hviezdnej série.

Herečka Daisy Ridley prišla na svetovú premiéru...
Herečka Gwendoline Christie na premiére filmu...
+17Herečka Cobie Smulders v šatách od Emilie...

V novej snímke sa vracia jedna z postáv Luke Skywalker (Mark Hamill), ktorý sa v predchádzajúcom diele z roku 2015 objavil len krátko, a tiež princezná Leia v podaní už zosnulej herečky Carrie Fisherovej. Objaví sa v ňom podľa AP aj niekoľko nových postáv, ako napríklad malá chlpatá stvorenia podobná vtákom, ktorá obývajú ostrov, kam sa Skywalker uchýlil. Fanúšikom však k srdcu priráastli aj nové postavy. Medzi nimi žiari John Boyega, ale tiež britská herečka Daisy Ridley, ktorá stvárnila Rey.

Herec John Boyega. Foto: Reuters, DANNY MOLOSHOK
Herec John Boyega. Herec John Boyega.

Na premiére filmu bola neprehliadnuteľná aj vďaka šatám s motívom hviezd z dielne značky Monse. Rovnakú pozornosť pritiahla na seba aj držiteľka Oscara Lupita Nyong'o, ktorá si opäť zopakovala úlohu z predchádzajúceho filmu. Hoci jej tvár diváci celý čas neuvidia, s pomocou špeciálnych efektov stvárnila postavu Maz Kanata. Na červenom koberci si ju fotografi mohli užiť dosýtosti. Herečka žiarila v šatách Halpern.

Do slovenských kín vstupuje film 14. decembra.

Herec Mark Hamill pózuje s predstaviteľkou Rey... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Herec Mark Hamill pózuje s predstaviteľkou Rey - herečkou Daisy Ridley. Herec Mark Hamill pózuje s predstaviteľkou Rey - herečkou Daisy Ridley.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Hviezdne vojny #Lupita Nyong'o #Daisy Ridley

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...