Turzonovová bude moderovať Ples v opere. Som vlastenecká, vraví

Už len pár týždňov zostáva do momentu, keď sa v historickej budove Opery SND uskutoční ďalší, v poradí 18. ročník Plesu v opere. Organizátori prekvapili výberom moderátorky.

11.12.2017 10:58
Herečka Božidara Turzonovová bude moderátorkou... Foto:
Herečka Božidara Turzonovová bude moderátorkou 18. ročníka Plesu v opere.
debata (2)

Sprievodkyňou plesového večera, ktorý pravidelne štartuje plesovú sezónu na Slovensku, sa stane známa herečka Božidara Turzonovová. Výber tejto známej hereckej divy, ktorá má na konte desiatky úloh v televízii, divadle, ale aj na filmovom plátne, bol podľa organizátorov logický. 18. Ples v opere si totiž uctí storočnicu vzniku Československa a aj celý program bude tento rok výlučne „česko-slovenský“.

„Úprimne, ponuku moderovať dobročinný Ples v opere som akceptovala veľmi rada, predovšetkým preto, že som vlastenecká k nášmu Slovenskému národnému divadlu. Pri príležitosti stého výročia vzniku Československa si môžeme pripomenúť významnú úlohu SND, ktoré práve vtedy vznikalo,“ uviedla pre médiá Božidara Turzonovová.

Sedemdesiatpäťročná herečka je síce dcérou srbskej matky a macedónskeho otca a narodila sa v bulharskej Sofii, jej spätosť so Slovenskom je však výrazná a silná od útlej mladosti. Turzonovová vyrástla na Slovensku a tu dosiahla aj najvýraznejšie úspechy v rámci hereckého povolania. V priestoroch historickej Opery SND si vyskúša moderátorskú úlohu po mladších hereckých kolegyniach. V minulosti to bola napríklad Monika Hilmerová, Zuzana Mauréry či Zdena Studenková a Kamila Magálová, ktoré sprevádzali jednotlivými ročníkmi dobročinného podujatia.

Zaspomínajte si na 17. ročník Plesu v opere

Topmodelka Alexandra Gachulincová a dizajnér...
Predstaviteľka finančného sektora Elena...
+85Olympionik a nový člen Čestného plesového...

Ples v opere aj tento rok celkový výťažok venuje na dobročinné účely. Ambíciou je prispieť k lepším a širším možnostiam vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením na Slovensku. „V súčasnom systéme je málo podpory pre školy, učiteľov, asistentov, učiteľov, ale chýba aj podpora a pomoc samotným deťom so zdravotným znevýhodnením a ich rodičom. Výsledkom spolupráce s Nadáciou pre deti Slovenska a s Koalíciou pre deti Slovensko, ale aj mnohými odborníkmi bude program, ktorý zásadným spôsobom prispeje k zlepšeniu tohto alarmujúceho stavu," uviedla riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová.

Na minulom 17. ročníku dobročinného Plesu v opere hostia plesu venovali historicky najvyššiu sumu – celkovo 239 932 eur na dobročinné účely. Od roku 2010 tak Ples v opere rozdelil už úctyhodných 1,5 milióna eur.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Československo #charita #Ples v opere #moderátorka #Božiadara Turzonovová

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...