Sobáš Williama a Kate: Pozrite si ho s Pravda.sk minútu po minúte

Princ William povedal áno snúbenici Kate Middletonovej. Ich prvý bozk sledovali státisíce ľudí. Kráľovská svadba prilákala pozornosť celého sveta. Pravda.sk celý obrad sledovala, priebeh minútu po minúte nájdete tu.

29.04.2011 10:01 , aktualizované: 18:20
Kate Middleton, princ William Foto:
Kate a William sa pobozkali pred davmi ľudí na balkóne Buckinghamského paláca.
debata

ONLINE PRENOS Z KRÁĽOVSKEJ SVADBY:

  • 17.22: v rodisku Kate Middletonovej, mestečku Bucklebery, oslavovali už od rána. Pivo tieklo prúdom, ale predávalo sa aj šampanské – pohár za osem libier. Na večer je naplánovaný maškarný ples pre pozvaných.
  • 16.44: Mladomanželia opustili Buckinghamský palác a zamierili do Clarence House. Vezú sa v kabriolete, na ktorom je namiesto značky nápis Just Wed, ozdobený je balónikmi a stuhami.
Kate a William prechádzajú Londýnom v aute... Foto: ČTK
Kráľovská svadba, Kate, William Kate a William prechádzajú Londýnom v aute Aston Martin.

- 16.39: Gratuláciu mladomanželom poslala aj posádka medzinárodnej vesmírnej stanice. Kráľovskému páru popriali kozmonauti z USA, Ruska aj Talianska.

  • 16.30: V tomto čase by sa mladomanželia mali rozlúčiť s hosťami slávnostného obeda a ísť si oddýchnuť do priestorov Clarence House. Následne sa zúčastnia na slávnostnej večeri, ktorá sa koná o 20.30 SELČ a ktorej hostiteľom je ženíchov otec princ Charles. Kráľovná Alžbeta II. sa na nej nezúčastní.

- 15.50: Americká agentúra AP zhodnotila prvé dva bozky mladomanželov. Označila ich za „krátke, sladké a plaché“. Upozornila na to, že princ sa pri nich hlboko začervenal, vedomý si historickej chvíle.

  • 15.45: Na slávnostnom obede v Buckinghamskom paláci sa 650 hostí občerstvilo pochúťkami, ktoré pripravilo 21 kuchárov pod vedením Marka Flanagana. Išlo o občerstvenie, ktoré tvorilo 10-tisíc malých porcií vyrobených z britských surovín. Dominantou bola však osemposchodová svadobná torta vyzdobená 900 kvetinovými ornamentami, ktorú zhotovila Fiona Cairns. Zdobenie torty je napodobeninou stropných dekorácií Obrazovej galérie Buckinghamu. Hostia si pochutnávali aj na cornwallskom krabom šaláte na citrónových palacinkách, kačke s ovocným čatní alebo roláde s karamelizovanými orechmi a kozím syrom. Nechýba ani škótsky údený losos, langusty alebo prepeličie vajce servírované so zelerovým šalátom.
Osemposchodová svadobná torta, ktorú zhotovila... Foto: SITA
svadobná torta - sobáš William a Kate Osemposchodová svadobná torta, ktorú zhotovila Fiona Cairns.

- 15.40: Svadobné šaty nevesty sa dočkali komentárov od renomovaných dizajnérov. Dielo Sarah Burtonovej pod značkou salónu Alexander McQueen pochválil Karl Lagerfeld z módneho domu Chanel aj Antonio Marras z firmy Kenzo. (Čo povedali, čítajte tu)

- 15.22: Kráľovská svadba ovládla aj sociálne siete. Podľa informácií agentúr, všetkých desať výrazov, ktoré sa v piatok najčastejšie objavovali na Twitteri, nejako súviseli so sobášom. Najpoužívanejším výrazom bolo slovné spojenie RoyalWedding (Kráľovská svadba). Mladomanželom cez Twitter poslali gratuáciu aj britskí vojaci z Afganistanu.

- 14.40: Svadobné dianie sa presúva za múry paláca. Večer čaká mladomanželov a vybraných hostí, zhruba 300, ešte slávnostná večera, ktorú hostí princ Charles. Na počesť kráľovského páru sa však v celom Londýne konajú večer párty. Má ich byť viac ako 5500.

- 14.31: Mladomanželia sa rozlúčili a vrátili sa do Buckinghamského paláca. Začne sa recepcia na ich počesť, hostiteľkou je kráľovná Alžbeta II. Pozvanie dostalo zhruba 650 hostí.

- 14.27: Princ William ukazuje svojej manželke aj najmladším členom kráľovskej rodiny, že o chvíľu sa na nebi objavia lietadlá na ich počesť. Úsmevy a vtipkovanie už prejavil počas slávnostného obradu. Profesionálna odčítavačka reči z pier Tina Lannini údajne videla, čo pošepkal svojmu budúcemu svokrovi pred oltárom. „A to sme chceli mať malú rodinnú oslavu,“ povedal vraj princ.

Kate a William sa pobozkali pred davmi ľudí na... Foto: SITA
Kate Middleton, princ William Kate a William sa pobozkali pred davmi ľudí na balkóne Buckinghamského paláca.

- 14.26: Manželia si dali rýchly a jemný bozk.

- 14.25: Mladomanželia, princ William, vojvoda z Cambridge s manželkou Kate Middletonovou, vojvodkyňou z Cambridge, vyšli na balkón. Vedľa nich stojí najbližšia rodina. Nechýba kráľovná Alžbeta II., princ Charles s manželkou Camillou, princ Harry.

- 14.23: Kamery sledujú balkón na Buckinghamskom paláci a čakajú.

Dav pred Buckinghamským palácom sledoval... Foto: ČTK
Buckinghamský palác - ľudia Dav pred Buckinghamským palácom sledoval kráľovskú rodinu. Na nebi preletela kráľovská letka.

- 14.15: Námestie pred Buckinghamským palácom je plné na prasknutie. Veľká Británia aj celý svet čaká na oficiálny pozdrav manželov a ich prvý bozk.

- 14.05: Londýnska polícia nezaznamenala vážnejšie incidenty. V uliciach Londýna dohliadalo na poriadok 5000 policajtov, ďalších tisíc vojakov strážilo cestu, po ktorej manželia prechádzali z Westminsterského opátstva do Buckinghamského paláca. Protestujúcich sa zišlo len zhruba 80, polícia zasahovať nemusela.

- 13. 43: Zatiaľ čo sú mladomanželia za stenami Buckinghamského paláca, kde sa koná slávnostný obed pre 650 pozvaných, britské médiá začali zverejňovať ďalšie podrobnosti zo svadby. Britský premiér David Cameron označil sobáš za „to najlepšie z Británie“ a skonštatoval, že je rád, že z princa Williama je taký príjemný muž. Dizajnérka svadobných šiat Sarah Burton uviedla, že pri tvorbe šiat sa snažila skĺbiť princíp moderného dizajnu a inšpiráciu históriou. Podľa Daily Telegraph si užívala každú chvíľu práce s kráľovskou nevestou. „Bola úplne úžasná,“ citoval ju denník.

Kate Middleton vchádza do kostola, vlečku jej... Foto: Reuters
Kráľovská svadba, Kate Middleton Kate Middleton vchádza do kostola, vlečku jej nesie sestra.

- 13.25: Mladomanželia vystúpili v Buckinghamskom paláci. Vstupujú dnu.

- 13.20: Mladomanželia stále prechádzajú ulicami Londýna. Tisíce ľudí im mávajú, zaplnený množstvom Britov aj turistov je aj Hyde Park či Trafalgar Square, kde sú nainštalované veľkoplošné obrazovky, ktoré premietali celé dianie zo svadby (Atmosféru v uliciach si pozrite v galérii tu). Mladomanželia mieria do Buckinhgamského paláca. Z jeho balkóna by o 14.25 mali zamávať ľudu spoločne s kráľovnou Alžbetou II. a dať si aj manželský bozk. Pri tej príležitosti sa predvedie kráľovská letka nad Londýnom. Nasledovať bude slávnostný svadobný obed pre 650 hostí, ktorý zorganizovala kráľovná Alžbeta II. (Viac podrobností nájdete tu)

- 13.12: Mladomanželia zdravia tisíce ľudí, ktorí lemujú ulice Londýna a trasu kráľovského kočiara do Buckinghamského paláca. Počasie, ktoré malo byť menej priaznivé, sa celkom vydarilo.

- 13.06: Usmiata Kate Middleton a princ William, manželia vychádzajú z budovy. Znejú svadobné zvony. Ľudia zdravia mladomanželov, pred chrám prichádza kočiar State Landau z roku 1902, do ktorého nasadnú mladomanželia a cestou ulicami Londýna pozdravia ľud.

- 13.03: Mladomanželia prechádzajú uličkami chrámu Westminsterského opátstva. Svadobní hostia stoja a zdravia ich.

- 12.53: Mladomanželia odišli do kaplnky svätého Eduarda, kde podpíšu svadobný záznam. Kaplnka je hneď za oltárom (Viac fotografií zo svadobného obradu v galérii tu).

- 12.51: Opátstvom znie britská hymna God save the queen. Samotná kráľovná Alžbeta II. ju však nespieva.

- 12.48: Britské médiá hodnotili moment, pri ktorom snúbenci vyslovila áno. Podľa Daily Telegraph tak William urobil jasným a pevným hlasom. Kate bola menej sebaistá. (Čo ešte píšu britské média? Viac čítajte tu)

- 12.44: Mladomanželia pokľakli a modlia sa.

Princ William navliekol na prst Kate... Foto: Reuters
William, Kate, svadba, obrúčky Princ William navliekol na prst Kate Middletonovej obrúčku.

- 12.33: Londýnsky biskup Richard Chartres predniesol svoj príhovor. Svadbu označil za radostnú udalosť pre celý svet.

- 12.27: Média už disponujú detailnými informáciami o garderóbe nevesty. Okrem šiat zo salónu zosnulého Alexandra McQueena, ktoré majú vlečku dlhú 2,17 metra, má nevesta z rovnakého salónu aj topánky. Tiara na hlave je značky Cartier, ktorá pochádza z roku 1936 a darovala jej ju kráľovná Alžbeta II. Náušnice sú darček od rodičov. Obrúčku vyrobilo klenotníctvo Wartski z waleského zlata, ktoré darovala svojmu vnukovi, Williamovi, tiež kráľovná Alžbeta II.** (Čítajte viac o obrúčke)** (Tu čítajte viac o šatách)

- 12.25: List apoštola Pavla Rimanom číta brat nevesty James Middleton.

- 12. 20: „Čo boh spojil, človek nerozdeľuj. Vyhlasujem Williama a Catherine za muža a ženu. V mene otca i syna i ducha svätého,“ zaznelo v chráme z úst canterburského biskupa Rowan Williams.

Kate Middletonová vystupuje z auta pred... Foto: Reuters
Kate Middleton, svadba Kate Middletonová vystupuje z auta pred Westministerským opátstvom..

- 12.17: Kate Middleton zložila sľub princovi Williamovi. Canterburský biskup oddal snúbencov. Princ William navlieka prsteň na prst svojej nevesty. Urobilo mu to menší problém.

- 12.16: ** Princ William skladá svadobný sľub svojej vyvolenej. „Sľubujem ti svoju vernosť,“ zakončil svoj sľub William.**

- 12.15: Princ William odpovedal áno na otázku kňaza, či si berie Kate Middletonovú. Nasledovala Kate. Snúbenci spojili ruky.

Princ William prichádza s princom Harrym do... Foto: Reuters
Kráľovská svadba, princ William, princ Harry Princ William prichádza s princom Harrym do Westminsterského opátstva.

- 12.14: Westminsterský dekan sa pýta budúcich manželov, či existuje prekážka, prečo by sa nemohli zosobáši.

- 12.08: Budúci manželia sú už spolu pred oltárom. Princ William sa prihovoril Kate aj jej otcovi Michaelovi Middletonovi. Neveste povedal, že vyzerá nádherne.

- 12.07: Princ Harry, ženíchov svedok a brat, sa usmieva a zjavne uvoľňuje svojho nevózneho brata.

- 12.05: Princ William prvýkrát uvidí svoju nevestu. Brat Harry ho sprevádza cestou k oltáru.

- 12.03: Kate Middleton kráča k oltáru v sprievode duchovného. Tvár má zahalenú závojom. Zazneli tóny prvého hudobného sprievodu.

Kráľovná Alžbeta II. prišla na obrad v žltom... Foto: Reuters
Kráľovná Alžbeta II. Kráľovná Alžbeta II. prišla na obrad v žltom kostýme.

- 12.00: Pre nevestu prichádza sestra Philippa. Z auta vystupuje nevesta Kate Middleton. Autorom svadobných šiat, ktorých 2,17 metra dlhú vlečku nesie jej sestra, je Sarah Burtonová – dizajnérka z módnehho domu Alexander McQueen.Korunka na hlave Middletonovej je z roku 1936. (Pozrite si viac v galérii šiat)

- 11.56: Do kostola vošla Middletonovej sestra Pippa v sprievode malých družičiek a družbov.

- 11.54: Kate Middleton máva ľuďom, ktorí lemujú ulice Londýna. Spoločnosť jej robí otec Michael. Na tvári má závoj, pripnutý jemnou tiarou.

Príchod princa Charlesa a vojvodkyňe z Cornwallu.. Foto: ČTK
princ Charles, vojvodkyňa z Cornwallu Príchod princa Charlesa a vojvodkyňe z Cornwallu..

- 11.51: Kate Middleton nasadla do limuzíny a mieri do Westminsterského opátstva. Jej svadobné šaty, ktoré boli tajomstvom do poslednej minúty, sú z bielej čipky s jemným výstrihom v tvare V. Nechýbajú rukávy a závoj. Dizajnérka stále známa nie je.

- 11.50: Kráľovná sa pozdravila so svojím synom Charlesom a jeho manželkou Camillou. Tá sa kráľovnej uklonila.

- 11.48: Kráľovná Alžbeta II. vystupuje z limuzíny a zdraví sa s duchovnými.

- 11.45: Do Westminsterského opátstva prišla limuzína s kráľovnou. Alžbeta II. je oblečená v žltom kostýme. Nechýba klobúk, ktorý majú na hlavách všetky dámy v chráme. Muži, ktorých súčasťou garderóby boli klobúky alebo vojenské čiapky, si ich vo dverách zložili. Urobil tak ženích aj jeho otec, princ Charles. (Pozrite si galériu klobúkov hostí na kráľovskej svadbe)

- 11.44: Princ Charles s manželkou Camillou vstúpili do chrámu.

- 11.41: Ulicami Londýna prechádza limuzína s kráľovnou Alžbetou II. Ľudia ju nadšene vítajú potleskom a krikom.

Matka nevesty Carole Middleton. Foto: Reuters
Kráľovská svadba, Carole Middleton Matka nevesty Carole Middleton.

- 11.40: Brat princa Charlesa, vojvoda z Yorku spolu s dvoma dcérami Beatrice a Eugenie vstupujú do chrámu.(Galériu hostí si pozrite tu)

- 11.38: Ulicami Londýna prechádza limuzína s princom Charlesom a jeho manželkou Camilou.

- 11.37: Členovia britskej kráľovskej rodiny vstupujú do chrámu. Je medzi nimi napríklad Zara Philipsová, kráľovnina vnučka (dcéra princeznej Anny) či princezná Anna alebo princ Edward.

Španielska kráľovná Sofia, korunný princ Felipe... Foto: Reuters
Španielska kráľovná Sofia, korunný princ Felipe a princezná Letizia. Španielska kráľovná Sofia, korunný princ Felipe a princezná Letizia prichádzajú do Westminsterského opátstva.

- 11.35: Z Buckinghamského paláca vyrazil sprievod s kráľovskou rodinou – rodinnými príslušníkmi z najužišho kruhu britskej kráľovskej rodiny.

- 11.31: Do chrámu vstupuje matka nevesty Carole Middleton so synom Jamesom.

- 11.19: Princ William prehodil pár slov s westminsterským arcibiskupom Vincentom Nicholsom. Jeho brat Harry pôsobí nervózne. Čaká, aby brata odprevadil k oltáru. Harry bude svedkom.

- 11.16: Princ William vstupuje do Westminsterského opátstva, má na sebe uniformu írskej kráľovskej gardy. Chce tak vyjadriť pevné zväzky medzi Londýnom a Dublinom.

- 11.13: Princ William s bratom Harrym prichádzajú do opátstva. Z limuzíny mávajú ľudu. Piatková svadba podľa prepočtov PriceWaterHouse Coopers prinesie Londýnu 107 miliónov libier, ktoré mesto zarobí na turistoch, ktorí pricestovali kvôli svadbe. Podľa odhadov ich je asi 560 tisíc(Atmos­féru v uliciach si pozrite tu).

- 11.07. Médiá zaznamenali prvý prehrešok medzi svadobnými hosťami, dopustil sa ho futbalista David Beckham. Vyznamenanie Rádu britského impéria si totiž pripol na opačnú stranu žaketu.

Futbalista David Beckham s Rádom britského... Foto: Reuters
Kráľovská svadba, David Beckham, Victoria Beckham Futbalista David Beckham s Rádom britského impéria pripnutom na opačnej strane žaketu.

- 11.03: Britský premiér David Cameron a jeho manželka Samantha vystúpila pred vstupom Westminsterského opátstva. Ich príchod sprevádzalo vítanie fanúšikov.

- 11.00: Z Downing Street vyrazila limuzína s britským premiérom Davidom Cameronom a jeho manželkou Samanthou. (Galériu hostí si pozrite tu)

- 11.00: Do Westminsterského opátstva prichádza britský minister obrany Nick Clegg s manželkou.

- 10.58: Hudobníci v budove opátstva sa venujú krátkej skúške.

- 10.55: Režisér Guy Ritchie prišiel v sprievode svojej priateľky Jacqui Ansley. Oblečenej v šatách z dielne Lanvin.

- 10.51: Hostia stále prichádzajú do budovy Westminsterského opátstva. Je medzi nimi aj starosta Londýna Boris Johnson.

- 10.48: Pred budovou opátstva sa zhovára s hosťami bývalý britský premiér John Major.

Spevák Elton John s partnerom Davidom Furnishom... Foto: Reuters
Kráľovská svadba, Elton John, David Furnish Spevák Elton John s partnerom Davidom Furnishom prichádza na svadobný obrad.

- 10.45: Fanúšikom máva spevák Elton John a jeho partner David Furnish. Práve dorazili na slávnostný obrad.

- 10.43: Do Westminsterského opátstva prichádzajú pozvaní predstavitelia zahraničných štátov.

Pohľad do budovy Westminsterského opátstva, kam... Foto: SITA
Kráľovská svadba, Westminster Abbey Pohľad do budovy Westminsterského opátstva, kam prichádzajú hostia.

- 10.30: Pred katedrálou Westminsterského opátstva sa objavujú prví príslušníci britskej šľachty. Nechýba ani gróf Charles Spencer, brat zosnulej princeznej Diany a strýko princa Williama. (Galériu hostí si pozrite tu)

- 10.21: V katedrále vládne čulý ruch. Hostia sa zdravia, debatujú a hľadajú si svoje miesta podľa zasadacieho poriadku.

David Beckham a Victoria Beckham už prišli do... Foto: Reuters
David Beckham, Victoria Beckham David Beckham a Victoria Beckham už prišli do Westminsterského opátstva.

- 10.16 Vo Westminsterskom opátstve sa objavujú prví celebritní hostia. V katedrále už je David Beckham s manželkou Victoriou, ktorá si obliekla šaty z vlastnej kolekcie a na mieru vyrobené topánky Christian Laboutin. Jej manžel má oblek od Ralpha Laurena. Prišiel aj plavec Ian Thorpe.

- 10.13: Medzi prvými hosťami je aj Chelsy Davy. Bývalá priateľka princa Williama, v šatách od talianskej návrhárky Alberty Ferretti.

Prví hostia prichádzajú na slávnostný obrad. Foto: ČTK
Kráľovská svadba Prví hostia prichádzajú na slávnostný obrad.

- 10.13: Limuzína Rolls-Royce Phantom, ktorá odvezie nevestu do Westminsterského opátstva, vyrazila do hotela Goring.

- 9.50: Do Westminsterského opátstva prichádzajú prví hostia.

- 9.40: Kráľovná Alžbeta oznámila, že princovi Williamovi a jeho budúcej manželke Kate Middletonovej udelí po svadbe titul vojvodu a vojvodkyne z Cambridge. (Čítajte viac)

Verejnosť s nadšením očakáva začiatok svadby. Foto: Reuters
Británia, svadba, fanúšikovia, atmosféra Verejnosť s nadšením očakáva začiatok svadby.

- 9.00: Kate Middleton sa na svadobný obrad nalíči sama. Správu priniesli britské denníky. Tie tiež prinášali v uplynulých dňoch reportáže s kaderníkom, ktorý sa postará o nevestin účes.

- štvrtok 28. apríla 2011: Na počesť snúbencov sa konala v hoteli Mandarin Oriental predsvadobná večera, ktorú hostila kráľovná Alžbeta. Zišli sa na nej členovia britskej kráľovskej rodiny aj predstavitelia monarchií európskych štátov, ázisjkých i afrických štátov. (Čítajte viac)

-------------

Kráľovská svadba v číslach:

  • 9:03 ráno 21. júna 1982 sa narodil v Nemocnici svätej panny Márie princ William Arthur Philip Louis
    • 1900 je počet pozvaných hostí, ktorí sa zúčastnili na ceremoniáli vo Westminsterskom opátstve.
    • 650 hostí je pozvaných na slávnostný svadobný obed, na ktorom sa zúčastní aj kráľovná Alžbeta
    • 300 hostí dostalo pozvánku na večernú recepciu pod patronátom princa Charlesa
    • 9 sivých koní je súčasťou kráľovskej eskorty, ktorá bude sprevádzať novomanželov
    • 5 kráľovských kočov tvorilo svadobný sprievod, ktorý odvezie mladomanželov a blízku rodinu do Buckinghamského paláca. Mladomanželia budú sedieť v prvom z nich, ktorý pochádza z roku 1902
    • 10 zvonov sa rozozvučali v katedrále polhodiny pred obradom
    • 21 del vypálilo slávnostnú salvu
    • 2 sú kráľovské torty, jedna ovocná, druhá čokoládová (obľúbená princa Williama)
    • 5000 príslušníkov polície bude dohliadať na poriadok v uliciach Londýna a v blízkosti miesta konania svadby
    • 1100 bezpečnostných zábran postavili v uliciach
    • 35 psov, ktorí vyhľadávajú výbušniny, nasadili do ulíc Londýna
    • 5500 je odhadované číslo osláv a večierkov, ktoré sa konajú pri príležitosti kráľovskej svadby. Jeden z nich hostí aj britský premiér David Cameron
    • 12 000 novinárov bolo prítomných v Londýne na obrade
    • 60 oficiálnych kamier snímalo dianie svadobného obradu
    • 140 ton je očakávané množstvo odpadkov, ktoré po svadbe vyzbierajú v uliciach Westminsteru upratovacie čaty
    • 3 500 000 šálok s podobizňou snúbencov vyrobili v rámci podnikania so suvenírmi
    • 100 000 libier údajne na svadbu utratila rodina Kate Middletonovej

Vybrané mená zo zoznamu pozvaných svadobčanov:

Kráľovská rodina a jej hostia:
* Alžbeta II. – britská kráľovná a jej manžel princ Philip
* princ Charles – otec princa Williama, následník trónu a jeho druhá manželka Camilla
* princ Harry – mladší brat princa Williama, svadobný svedok
* princ Andrew – strýc Williama a jeho dcery Beatrice a Eugenie
* princezná Anna – Williamova teta a jej manžel Timothy Laurence
* princ Edward – Williamov strýko a Sophie, grófka z Wessexu
* Zara Phillips – kráľovnina vnučka (dcéra princeznej Anny) a jej snúbenec Mike Tindall, hráč ragby
* Peter Philips, vnuk kráľovnej (syn princeznej Anny) s manželkou

Príslušníci súčasných alebo bývalých kráľovských rodín:
* španielska kráľovná Sofia
* nórsky kráľ Harald V. a jeho manželka Sonja
* dánska kráľovná Margrethe II.
* monacký knieža Albert II. a jeho snúbenica Charlene Wittstock
* luxemburgský veľkovojvoda Henrich a jeho manželka Marie-Teresa
* ománsky minister kultúry Hajsám bin Tárik Saíd
* katarský emir Hamad bin Chalífa Sání s manželkou
* brunejský sultán Muda Hassanal Bolkiah
* svazijský kráľ Mswati III.
* tonžský kráľ George Tupou V.
* malajzijský sultán Mizan Zainal Abidin s manželkou
* španielsky korunný princ Felipe a jeho manželka Letizia
* belgický princ Philippe a manželka Mathilde
* holandský korunný princ Willem-Alexander a manželka Máxima Zorreguietová
* následníčka švédskeho trónu Victoria Ingrid Désirée a jej manžel Daniel Westling
* kuvajtský šach Ahmad Hamúd Sabah
* marocká princezná Lalla Salma
* saudský princ Muhammad bin Naváf Abdal Azíz s manželkou
* thajská princezná Sirintón
* korunný princ emirátov Abú Zabí Muhammad bin Zajd Nahaján
* lesothský princ Seeiso Bereng Seeiso s manželkou
* bývalý bulharský premiér Simeon Sakskoburggotski a niekdajší cár Simeon II. Koburský s manželkou
* bývalý grécky kráľ Konštantín II. a manželka Anne-Marie
* syn bývalého gréckeho kráľa Pavlos a manželka Marie-Chantal
* bývalý rumunský kráľ Michal I. a jeho dcéra Margaréta
* syn posledného juhoslovanského kráľa Petara II. Alexandar Karadjordjević a manželka Katarina
* bývalá srbská princezná Jelizaveta Karadjordjevičová

Celebrity a priatelia:
* David a Victoria Beckhamovci – slávny futbalista a jeho manželka, dizajnérka a bývalá speváčka
* spevák Elton John
* tréner anglických rugbyových šampiónov Clive Woodward
* bývalý futbalista a šéf oddelenia pre rozvoj anglického futbalu Trevor Brooking
* austrálsky plavec Ian Thorpe
* britský herec Rowan Atkinson (známy najmä ako Mr. Bean)
* britský režisér Guy Ritchie
* britská speváčka Joss Stone
* peruánsky módny fotograf Mario Testino (autor oficiálnych fotografií snúbencov)

Politické špičky:
* premiér Veľkej Británie David Cameron
* vicepremiér Veľkej Británie Nick Clegg
* premiérka Austrálie Julia Gillard
* premiér Nového Zélandu John Key

Kate Middleton prichádza do Westminsterského...
Otec Michael Middleton privádza dcéru Kate k...
+62Princ Harry, princ William (v červenom) a jeho...
debata chyba

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....