Polívková či Klausová v Špindli: Bude z toho nový Anděl na horách?

Do programu slovenských kín vo štvrtok pribudne česká komédia Špindl režiséra Milana Cieslara.

21.12.2017 00:00
Anita Krausová, Anna Polívková a Kateřina Klausová Foto:
Zľava: Anita Krausová, Anna Polívková a Kateřina Klausová spoločne pózovali fotografom.
debata

Snímka rozpráva príbeh troch sestier, Elišky, Katky a Magdy, ktoré vyrážajú do zasneženého Špindlerovho Mlyna, aby si užili dámsku jazdu. Lyže si síce vzali, no rozhodne nie sú typy, ktoré vstávajú skoro ráno, aby boli na zjazdovke ako prvé. V pláne majú predovšetkým relax s vareným vínkom, zábavu a zopár milostných dobrodružstiev, čo sa im napokon aj splní, keď na krkonošských svahoch a v horských chalupách stretnú ďalších účastníkov zimných radovánok – zábavných, svojráznych, charizmatických a vcelku podivných mužov.

Anna Polívková stvárňuje v komédii Špindl...
Herečka Alice Bendová.
+5Herec a režisér Jakub Kohák.

V hlavných ženských úlohách v novej komédii účinkujú Anna Polívková, Kateřina Klausová a Anita Krausová. Ústredné mužské roly stvárnili David Gránský, Karel Zima, Jan Révai, Roman Blumaier, Martin Siničák a Marek Vašut. Okrem nich si v snímke zahrali aj Oldřich Navrátil, Jakub Kohák, Alice Bendová, Lukáš Pavlásek a ďalší.

Špindl ponúka podľa jeho tvorcov a účinkujúcich ideálny začiatok zimnej dovolenky. „Je to taká komédia zo života. Všetkým trom hlavným hrdinkám sa v Špindli totálne zmení život. A cesta k tejto zmene vedie práve cez milostné sklamanie, sexuálne dobrodružstvo a niekoľko poriadne bolestných opíc," zasmiala sa predstaviteľka Elišky Kateřina Klausová.

Herci Alice Bendová a Jan Révai. Foto: Bontonfilm
Herci Alice Bendová a Jan Révai. Herci Alice Bendová a Jan Révai.

Podľa jej hereckého kolegu Davida Gránského to bolo najzábavnejšie nakrúcanie, aké dosiaľ v živote zažil. „Scenár filmu je taký vtipný, že ma okamžite dostal a ani mi nevadilo, že som musel behať úplne nahý v mraze. Snáď to nakoniec diváci, a najmä diváčky, ocenia," povedal.

Tvorcovia komédie by chceli novinkou nadviazať na zimné snímky ako Anděl na horách (1955), S tebou ma baví svet (1982), Sněženky a machři (1982), Snowboarďáci (2004) či Päťdesiatka (2015).

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Anna Polívková #Jan Révai #Špindl

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...