Operená Angelina ukázala kostnatú figúru, žiarila Kruger aj Jessica Biel

Štvrtkové udeľovanie Critics’ Choice Awards asociácie filmových kritikov ovládol film Podoba vody a seriál Veľké malé klamstvá. Nechýbala však ani móda. A tentoraz vôbec nebola čierna.

12.01.2018 12:09
debata
Herečka Angelina Jolie si obliekla kreáciu... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Angelina Jolie si obliekla kreáciu Ralph & Russo. Herečka Angelina Jolie si obliekla kreáciu Ralph & Russo.

Po ceremoniáli Zlatých glóbusov v nedeľu, na ktorý vyrazili takmer všetky herečky oblečené do čiernych šiat na podporu solidarity s obeťami sexuálneho násilia a obťažovania, sa slávnostný večer vo štvrtok niesol v znamení nežných farieb a sviežich tónov.

Pred objektívy fotografov sa postavili hollywoodske hviezdy v žiarivej bielej, smotanových tónoch, flitrovaných dezénoch, ale aj žiarivých farbách ako fuchsiová, červená či jemná zelená. Nechýbali kvetinové vzory.

Herečka a moderátorka večera Olivia Munn v...
Hereckí kolegovia zo seriálu Stranger Things...
+39Režisérka a scenáristka Greta Gerwig v kreácii...

Pozornosť rozhodne pútala herečka Angelina Jolie, ktorá prekvapila voľbou koktejlových šiat Ralph & Russo zdobených pštrosím perím a s asymetrickým lemom sukne pod kolená. Ale v jej prípade nepochybne zaujala aj (možno až príliš) štíhla silueta. Vyziabnutá hollywoodska filantropka a aktivistka rozdelila tábor módnych kritikov na dve polovice – obdivovateľov a tých, ktorí nad jej vzhľadom dvíhali skôr obočie.

Herečka Diane Kruger prišla v spoločnosti... Foto: Reuters, MONICA ALMEIDA
Herečka Diane Kruger prišla v spoločnosti priateľa Normana Reedusa. Herečka Diane Kruger prišla v spoločnosti priateľa Normana Reedusa.

V bielej farbe sa pred objektívy postavila aj herečka Diane Kruger, ktorú obliekol ateliér Very Wangovej. Jej kreácie s kovovým detailom živôtika pôsobila efektne a odkazovala na antickú estetiku. Očarujúca bola aj Emma Roberts a jej dokonale strihaný model z hodvábneho saténu od Giorgia Armaniho. Režisérka a scenáristka Greta Gerwig zase zaujala v hodvábnych šatách voľného áčkového strihu od značky Fendi.

Povesť štýlovej dámy si aj po „zásahu z Glóbusov“ zachovala herečka Jessica Biel. Tentoraz stavila na kreáciu z dielne Oscar de la Renta. Priehľadné šaty s výraznými grafickými detailmi a nášivkami predviedla na jednotku s hviezdičkou.

Herečka Jessica Biel prišla v kreácii Oscar de... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Jessica Biel prišla v kreácii Oscar de la Renta. Herečka Jessica Biel prišla v kreácii Oscar de la Renta.

Naopak, menej sa darilo herečke Nicole Kidmanovej. Hoci jej kreácia z dielne Valentino – výrazné fuksiové šaty z čipky vyzerali nádherne, akosi nevyšiel zvyšok. Líčenie aj úprava vlasov austrálskej rodáčky skrátka v tomto prípade nefungovala.

Lesk flitrov a metalických materiálov využili počas štvrtkového večera aj dve žiarivé hviezdy roka 2017. Prvá z nich, izraelská herečka Gal Gadot si obliekla strieborný model Prada a vyzerala naozaj očarujúco a božsky – skrátka ako Wonder Woman. Herečka Saoirse Ronan, ktorá zase žne úspechy so svojím výkonom v projekte Lady Bird, si vzala na seba kreáciu od Michaela Korsa zdobenú drobnými kovovými nitmi a k nej volila výrazný tmavý rúž. Hoci účes bol v tomto podaní diskutabilný, je aj tak jasné, že táto írska rodáčka má našliapnuté na titul jednej z najštýlovejších dám Hollywoodu. Viac foto nájdete v galérii.

Herečka Saoirse Ronan v kreácii Michael Kors. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Saoirse Ronan v kreácii Michael Kors. Herečka Saoirse Ronan v kreácii Michael Kors.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #móda #Diane Kruger #Nicole Kidman #Critic´s Choice Awards #Saoirse Ronan

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...