Buckingham: Nemám ani kvapku slovenskej krvi, ale som Slovenka

Speváčku Celeste Buckinghamovú pozvali na ples v opere. Užila si akýsi polovičný debut. Hoci nenavštívila podujatie prvýkrát, až tentoraz bola pozvaná ako hosť.

15.01.2018 09:50
debata (9)
Speváčka Celeste Buckingham. Foto: Ples v opere
Speváčka Celeste Buckingham. Speváčka Celeste Buckingham.

„Prvýkrát som tu bola ako účinkujúca, takže to bol trošku iný pohľad. Ale som rada, že som opäť na plese, môžem byť súčasťou podpory dobrej veci a zároveň súčasťou jednej z najnoblesnejších akcií na Slovensku,“ komentovala ešte počas sobotňajšieho večera populárna speváčka.

Hoci jej pôvod je zahraničný, k srdcu jej prirástlo Slovensko a tiež Česko, kde má veľa fanúšikov. Aj téma spomienky na výročie vzniku Československa jej teda bola blízka.

„Československo je pre mňa veľmi blízka kultúra a ak smiem povedať krajina a nie krajiny. Pretože kultúra žije ďalej napriek tomu, že politicky už sme nastavení inak. Nemám síce ani kvapku slovenskej krvi, ale vyrástla som tu, vznikla som na Slovensku – vznikla v tom zmysle, že som sa stala práve speváčkou a umelkyňou, ktorou dnes som, vďaka Slovensku. Som rada, že môžem hrdo povedať, cítim sa ako Slovenka,“ vyjadrila sa pre Pravda.sk Buckingham, ktorej uplynulý rok bol pracovne poriadne nabitý.

„Urobila som niekoľko spoluprác, sama som si 2017 nazvala duetovým rokom. A k jeho záveru vyšiel aj môj sólový album. Tento rok plánujem hudobné novinky, ale bude ich o niečo menej. Chcela by som viac pomáhať, venovať sa filantropickým aktivitám, viac cestovať, pomáhať aj na iných miestach. A, samozrejme, aj doma,“ naznačila plány Celeste Buckingham, ktorá možno niekoho v sobotu večer prekvapila aj tanečnými schopnosťami.

„Navštevovala som päť rokov spoločenské tance, konkrétne latinsko-americké. Takže niečo som sa naučila. A zatancovať viem aj valčík, na parkete nie som úplne stratená,“ uzavrela s úsmevom.

Moderátorka večera Božidara Turzonovová s...
Z Prahy pricestoval na poslednú chvíľu Miroslav...
+77Speváčka Jana Kirschner.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Celeste Buckingham #tanec #charita #ples

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...