Móda z Plesu: 15 známych žien očami Pravda.sk, ktoré zažiarili?!

Aj na 18. ročníku Plesu v opere bola garderóba pozvaných dám jedným z hlavných lákadiel pre médiá a verejnosť, ktorá zvyšok víkendu trávi klikaním vo webových galériách a prezeraním fotogalérií. Kto zaujal nás na Pravda.sk?

15.01.2018 00:00
debata (20)
Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku...
Speváčka Celeste Buckingham.
+80Herečka Lucia Hurajová si šaty kúpila v...

Každoročne organizátori večera pozývajú bezmála tri stovky párov a to znamená skutočný ohňostroj plesového lesku, štýlu a občas tak trošku aj neštýlu. Dobrou správou je, že „celebritní“ ambasádori (teda tváre, ktoré vídať v médiách najviac, zvládajú svoju úlohu zvyčajne so cťou) – známe dámy tento rok bodovali, niektoré sa inšpirovali Hollywoodom, iné skrátka len túžili zmeniť sa na princezné.

Michaela Kocianová

Slovenská topmodelka má štýl v malíčku. Potvrdila to počas debutu na Plese v opere pred pár rokmi, keď uchvátila v kreácii od Vivienne Westwood. Tentoraz volila šaty od Elieho Saaba, ktoré rafinovane odhaľovali boky transparentným prestrihom s krištáľovou výšivkou. Štíhla a vysoká Kocianová so šatami ešte umocnila sošnosť siluety a dokonalý vzhľad podčiarkla vizáž od Lukáša Kimličku a účes od Jána Molnára. Čiernu farbu si tento rok zvolila zámerne. Pre podporu hnutia Time's Up, podobne ako hollywoodske hviezdy.

Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v...
Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v šatách od Elieho Saaba. Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v šatách od Elieho Saaba.

Lucia Hablovičová

Vždy hravá, každý rok trochu iná. Róba pre ročník 2018 sa niesla v znamení pracovného názvu Šeherezáda a dizajnér Boris Hanečka zaodel svoju múzu do vrstiev tylu na telovom podklade, ktoré pokrývala šupka bohato vyšívanej látky trblietajúcej sa doďaleka. Bola to najmä kombinácia kontrastov – svetlá pleť, nahá farba šiat, luxusný lesk a havranie vlasy, ktoré umocnili akoby orientálny dojem. Nositeľka ho ešte podporila šperkom vo vlasoch.

Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku. Foto: Ples v opere
Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku. Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku.

Zuzana Kanisová

Svojho dvorného návrhára Fera Mikloška požiadala o šaty v duchu zlatej éry Hollywoodu. A výsledok bol ukážkový. Hoci sama štylistka priznala, že Slovenky nie sú fanúšičky čiernej farby, ona ju miluje. A v šatách s naznačeným rolákovým golierikom a previsom napodobňujúcim rukáv, ktoré zdobila štrasová brošňa, vyzerala ukážkovo.

Štylistka Zuzana Kanisová v kreácii od Fera... Foto: Ples v opere
Štylistka Zuzana Kanisová v kreácii od Fera Mikloška. Štylistka Zuzana Kanisová v kreácii od Fera Mikloška.

Božidara Turzonovová

Moderátorku večera na slávnosntné podujatie obliekala dizajnérka Jana Pištejová. Stávka na nežnú bielu farbu v kombinácii so žiarivým leskom trblietavej výšivky bola skvelou voľbou. Herečke SND ubrali šaty roky, skvelo fungoval strih, ktorý pozdvihol zoštíhlenú siluetu v oblasti bruška a bokov a dramatickejšie pôsobili masívne, no ľahké a vzdušné rukávy. Skvelá bola aj vizáž a nejedna aj mladšia dáma sa môže týmto vzhľadom inšpirovať.

Moderátorka večera a herečka Božidara... Foto: Ples v opere
Božidara Turzonovová Moderátorka večera a herečka Božidara Turzonovová v šatách od Jany Pištejovej.

Elena Kohútiková

Finačníčka roky patrí medzi dámy, ktoré sa obliekajú na plesové akcie s citom pre módu, rešpektuje vlastné proporcie, ale zároveň sa nebojí hravých detailov. V spolupráci s dizajnérkou Idou Sándor vznikli aj čierne šaty s drobnými perličkami, ktoré zdobila na jednom plece výraznejšia mašľa. Jej tvar možno mohol byť jemnejší. Efektná bola ozdoba vo vlasoch s čiernymi pierkami.

Finančníčka Elena Kohútiková v šatách od Idy... Foto: Ples v opere
Finančníčka Elena Kohútiková v šatách od Idy Sándor. Finančníčka Elena Kohútiková v šatách od Idy Sándor.

Andrea Cocherová

Riaditeľku Plesu v opere obliekal druhý rok za sebou Boris Hanečka. Dráma, inšpirácia domácim prostredíma históriou, kontrast honosnosti a slovenskej rurálnosti sa kombinovali v detailoch na róbe s nádhernými aplikáciami odkazujúcimi na akési epolety na ramenách, ale aj čipkované plochy po bokoch. Sukňa pošívaná perličkami bola potom čerešničkou na torte, ktorá šatám dodávala aj ľúbivý plesový nádych.

Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v... Foto: Ples v opere
Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v šatách od Borisa Hanečku. Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v šatách od Borisa Hanečku.

Lucia Hurajová

Šaty si zvyčajne kupuje v USA a spravila to aj tentoraz. Výrazná žiarivá červená, aplikácie zo saténu, ktoré napodobňovali kvetinový vzor na masívnej nadýchanej sukni aj vystuženom živôtiku efektne doplnila herečka výraznými šperkmi od Fera Mikloška a drobnou, veľmi pôvabnou listovkou.

Herečka Lucia Hurajová si šaty kúpila v... Foto: Ples v opere
Herečka Lucia Hurajová Herečka Lucia Hurajová si šaty kúpila v Amerike, šperky sú od Fera Mikloška.

Sylvia Lančaričová

Model z ostatnej prehliadky Fera Mikloška ju zaujal natoľko, že neváhala a mala plesovú róbu vybratú za pár minút – samozrejme, pár úprav chýbať nemohlo. Výsledok bol však veľmi príťažlivý a Lančaričová pôsobila v kreácii s odhalenými ramenami z bohato vyšívanej látky pôvabne, žensky a zároveň veľmi moderne. Na zváženie je akurát biely opasok.

Sylvia Lančaričová v kreácii od Fera Mikloška. Foto: Ples v opere
Sylvia Lančaričová v kreácii od Fera Mikloška. Sylvia Lančaričová v kreácii od Fera Mikloška.

Celeste Buckingham

Zástupkyňa mladej krvi medzi pozvanými pristúpila k plesovej garderóbe mladistvým spôsobom. Namiesto nadýchaných proporcií tentoraz volila jemnú padavú látku na minimalistických šatách s hlbokým dekoltom aj výstrihom na chrbáte. Pre niekoho možno na ples v opere príliš obyčajné, Buckingham sa však cítila komfortne a verná svojmu štýlu. Nedá sa však nepovedať, že strihovo tieto šaty neurobili najlepšiu službu figúre.

Speváčka Celeste Buckingham. Foto: Ples v opere
Speváčka Celeste Buckingham. Speváčka Celeste Buckingham.

Beáta Danglová

Nežná púdrová kreácia opäť podčiarkla pôvab Beáty Danglovej, ktorá sa už tradične radí medzi ostrosledované dámy plesového večera. Hoci vo svojich voľbách nebýva odvážna ani originálna, platí, že za každých okolností je elegantná, ženská a na pohľad veľmi ľúbivá. Výnimkou nebol ani rok 2018.

Herec Dano Dangl a jeho manželka Beáta Danglová. Foto: Ples v opere
Herec Dano Dangl a jeho manželka Beáta Danglová. Herec Dano Dangl a jeho manželka Beáta Danglová.

Alena Kobielska

Už viackrát potvrdila, že má rada výrazné farebné tóny. S večernou róbou v matnom cyklámenovom tóne urobila manželka herca Vladimíra Kobielskeho nepochybne správny krok. Od väčšiny dám sa líšila nielen farebnosťou, ale aj podobou šiat – takmer celá zostala zahalená, no stále pôsobila veľmi rafinovane a žensky. Podporili to aj zlaté aplikácie na rukávoch. Na diskusiu by možno bola dĺžka sukne, pár centimetrov ubrať by vylepšilo „pózovací“ dojem.

Herec Vladimír Kobielsky a jeho manželka. Foto: Ples v opere
Herec Vladimír Kobielsky a jeho manželka. Herec Vladimír Kobielsky a jeho manželka.

Danica Nejedlá-Kleinová

Aj pre tvár z televízie Markíza sa stalo zahraničie miestom, kde sa rodila večerná garderóba. Látku našla vo Francúzsku. Model šiat s výraznou kontrastnou farebnosťou pepermintovej a fialovej a grafickým vzorom kvetín vyzeral zaujímavo, no materiál vo výsledku pôsobil trochu ťažkopádne. Efektný bol detail jedného rukávu, diskutovať by sa však dalo o jednotlivých strihových a zdobných detailoch, napríklad aplikácia nad rozparkom už pôsobila navyše.

Prezident Hasičského a záchranného zboru... Foto: Ples v opere
Alexander Nejedlý a jeho manželka Danica Nejedlá-Kleinová. Prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý a jeho manželka Danica Nejedlá-Kleinová.

Kristína Krajčírová

Bývalá Miss Slovensko prišla v šatách od Lukáša Kimličku v čiernej farbe. Róba s výraznou sukňou zaujala na jednej strane jednoduchosťou, na strane druhej však zároveň dostatočnou opulentnosťou. Detail odhaleného dekoltu pod priehľadným tylom v živôtiku dodával nositeľke rafinovaný vzhľad. Missku ozdobili šperky z Alo Diamonds.

Dizajnér Lukáš Kimlička a bývalá Miss Slovensko... Foto: Ples v opere
Lukáš Kimlička a bývalá Miss Slovensko Kristína Krajčírová Dizajnér Lukáš Kimlička a bývalá Miss Slovensko Kristína Krajčírová v šatách z jeho dielne.

Zuzana Vačková

Podobné riešenie výstrihu ako u Krajčírovej mala aj róba herečky Zuzany Vačkovej. Akurát, že jej šaty odhaľovali plecia a proporcie má predsa len bujnejšie – výsledok teda pôsobil o niečo provokatívnejšie. Voľba večernej toalety z modrej perforovanej látky so vzorom kvetín na telovom podklade patrila medzi slovenský plesový štandard, nápaditosť chýbala. Celkový dojem povýšil mladistvý vzhľad a energia nositeľky.

Herečka Zuzana Vačková a pretekár Ivan Jakeš. Foto: Ples v opere
Herečka Zuzana Vačková a pretekár Ivan Jakeš. Herečka Zuzana Vačková a pretekár Ivan Jakeš.

Eva Blahová

Krásnu látku na šaty si profesorka spevu priniesla z Ázie a o tvorbu požiadala Veroniku Hložníkovú. Výsledný model s naberanými rukávmi a dekoratívnymi mašľami na oboch pleciach pôsobil priam aristokraticky. Strih rešpektoval postavu a zároveň ju opticky predlžoval. Eva Blahová si vraj sama vymyslela detail doplnku v podobe čelenky a bola s ním mimoriadne spokojná.

Profesorka operného spevu a členka Čestného... Foto: Ples v opere
Eva Blahová Profesorka operného spevu a členka Čestného plesového výboru Eva Blahová v šatách od Veroniky Hložníkovej.

V bohatej galérii si však môžete pozrieť aj ďalšie známe dámy a ich módu na 18. ročníku Plesu v opere.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #ženy #výber #Michaela Kocianová #Ples v opere #Lucia Hablovičová #Lucia Hurajová #Andrea Cocherová #Zuzana Kanisová

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...