12 najslávnejších šiat Grammy? Víťaz jasný - Lopez a jej výstrih po pupok

Kto tvrdí, že hudba a film nie sú o šatách, nech si len spomenie na slávnostné vyhlásenia cien ako Grammy či Oscary. Vzhľad hviezd sa niekedy rieši viac než ocenené snímky či nahrávky.

19.01.2018 00:00
debata
Rok 2000: Speváčka Jennifer Lopez v slávnych... Foto: SITA/AP, Kevork Djansezian
Rok 2000. Speváčka Jennifer Lopez Rok 2000: Speváčka Jennifer Lopez v slávnych šatách Versace s výrazným výstrihom aj rozparkom.

Už o pár dní rozdajú aj prestížne ceny Grammy a červený koberec týchto známych hudobných cien vždy plnili štýlové (alebo skrátka len extravagantné) hviezdy hudobného neba. Jeden čas sa organizátori rozhodli nariadiť hosťom, aby krotili svoje túžby odhaliť na červenom koberci čo najviac pokožky – najmä mladučké speváčky mali totiž tendenciu obliekať si stále provokatívnejšie a odvážnejšie modely. Ale postupne sa aj Grammy znovu vracia k erotike a odvážnosti.

Rok 1984: Spevák Michael Jackson v trblietavom...
Rok 1999: Speváčka Madonna počas vystúpenia na...
+10Rok 2000: Speváčka Jennifer Lopez v slávnych...

Vo výpočte 12 najzaujíma­vejších, či priam kultových modelov z tejto ceremónie sa však nenachádzajú len sexy kúsky. Stačí sa napríklad pozrieť na raperku Nicki Minaj zahalenú takmer od hlavy po päty v kabáte na spôsob mníšskeho habitu, alebo cukrovú vatu od Rihanny – ktorá v šatách od Giambattistu Valliho patrila k hviezdam roka 2015.

Napriek tomu však aj podľa odborníkov zostáva najslávnejším modelom ten, ktorý si v roku 2000 obliekla na seba speváčka Jennifer Lopez. Kultové šaty Versace s výstrihom až po pupok a odhaľujúce aj stehná v rozparku sa objavili už na niekoľkých výstavách a kraľujú rebríčkom. Vy si však môžete pozrieť aj ďalších 11 slávnych kreácií.

Rok 1984: Spevák Michael Jackson v trblietavom... Foto: SITA/AP, Reed Saxon
Rok 1984. Spevák Michael Jackson Rok 1984: Spevák Michael Jackson v trblietavom saku a so slávnou krištáľmi vykladanou rukavičkou prichádza na ceny Grammy v spoločnosti herečky Brooke Shieldsovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #šaty #Michael Jackson #Rihanna #móda #Jennifer Lopez #Madonna #Grammy

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...