Na cenách BAFTA sa zotmie: Hviezdy znovu oblečú čierne róby!

Známe britské herečky sa plánujú obliecť do čierneho na tohtomesačné slávnostné udeľovanie cien Britskej akadémie filmového a televízneho umenia (BAFTA), aby tak podporili kampaň Time's Up (Čas vypršal) proti sexuálnemu obťažovaniu. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AP.

02.02.2018 16:00
debata
Herečka Emma Watson (vpravo) prišla na... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Marai Larasi (vľavo) a herečka Emma Watson. Herečka Emma Watson (vpravo) prišla na vyhlásenie cien Zlatý glóbus s aktivistkou Marai Larasi. Na ceny BAFTA tiež príde v čiernej farbe.

Herečky Emma Watson, Daisy Ridley, Keira Knightley a Emma Thompson patria k umelkyniam, ktoré podporujú toto gesto. Táto akcia bude nasledovať po podobnej kampani na januárovom odovzdávaní amerických filmových a televíznych cien Zlaté glóbusy.

V liste zaslanom osobnostiam, ktoré sa majú 18. februára zúčastniť na odovzdávaní cien BAFTA, sa uvádza, že prísť v čiernom oblečení bude „silným, spájajúcim a jednoduchým“ prejavením podpory tých, čo zažili sexuálne obťažovanie či zneužívanie.

Keď minulý mesiac oznámili nominovaných na ceny BAFTA, organizátori uviedli, že znepokojujúce odhalenia o množstve vplyvných mužov v zábavnom priemysle sa môžu stať „urýchľovačom skutočnej, trvalej zmeny“.

Slávnostné odovzdávanie cien BAFTA v londýnskej Royal Albert Hall bude moderovať anglická herečka, bývalá modelka, autorka a ľudskoprávna aktivistka Joanna Lumley.

Pozrite si čiernu módu na cenách Zlatý glóbus!

Herečka Jessica Biel v šatách Dior Couture.
Herec Hugh Grant a jeho partnerka Anna Eberstein.
+69Herečka Saoirse Ronan v kreácii Atelier Versace.
debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #móda #čierna #BAFTA #sexuálne obťažovanie #jednota #Time´s Up

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...