Krásky na BAFTA opäť v čiernej. Ale vojvodkyňa Kate volila inak!

Udeľovanie britských filmových cien BAFTA sa v nedeľu večer rovnako ako vyhlásenie cien Zlatý glóbus pred pár týždňami nieslo v znamení čiernej. Dôvodom tohto nepísaného dress-code bola podpora hnutia proti sexuálnemu obťažovaniu.

18.02.2018 22:25
debata
Vojvodkyňa Catherine z Cambridge v... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
Vojvodkyňa Catherine z Cambridge v tmavozelených šatách Jenny Packham. Na snímke aj s manželom princom Williamom. Vojvodkyňa Catherine z Cambridge v tmavozelených šatách Jenny Packham. Na snímke aj s manželom princom Williamom.

Na červenom koberci sa v Londýne objavila väčšina pozvaných herečiek v róbach čiernej farby, niektoré pridali pár farebných detailov či výšiviek, ktoré celkový vzhľad zjemňovali. Našli sa však aj dámy, ktoré si skrátka čiernu neobliekli a jednou z nich bola aj vojvodkyňa Catherine z Cambridge.

Tehotná manželka princa Williama, ktorá na ceremoniál dorazila so svojou polovičkou, si vzala tmavozelené šaty od Jenny Packhamovej a svoju voľbu nijako nekomentovala. Rovnako na jej šatách chýbal aj odznak na podporu hnutia Time's Up, ktoré má pomáhať ženám, ktoré čelili sexuálnemu obťažovaniu.

Tehotná herečka Rebecca Ferguson volila kreáciu...
Princ William a jeho manželka Catherine...
+29Herečka Angelina Jolie stavila na čierny zamat.

Za dôvod možno považovať fakt, že členovia britskej kráľovskej rodiny sa vyhýbajú otvoreným politickým gestám alebo podpore konkrétnych hnutí. Niektoré médiá si neodpustili poznámky, že Kate by nemala ignorovať postoj mnohých žien. Otázkou však tiež je, či práve čierne šaty sú tým nástrojom, ktorý situáciu môže vyriešiť, alebo skôr poloprázdnym teatrálnym gestom, k akému sa Hollywood posledné týždne uchýlil.

Nech už si však o šatách členky britskej kráľovskej rodiny mysleli prítomné hviezdy čokoľvek, jedno je isté – vyzerala naozaj očarujúco. To sa, samozrejme, podarilo aj niektorým dámam v čiernom. Jednou z najpôvabnejších hviezd večera sa stala Jennifer Lawrence v kreácii Christian Dior Haute Couture. Jej róba s architekturálnym korzetovým živôtikom a nežnými smotanovými rukávikmi padajúcimi z ramien bola sama osebe umeleckým dielom, vzhľad herečky spolu so šatami vytvoril dokonalý súzvuk.

Herečka Jennifer Lawrence vyzerala úchvatne v... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Jennifer Lawrence vyzerala úchvatne v kreácii Christian Dior Haute Couture. Herečka Jennifer Lawrence vyzerala úchvatne v kreácii Christian Dior Haute Couture.

Nesklamala ani Angelina Jolie, ktorej stávka na čiernu zamatovú kreáciu s odhalenými ramenami bola síce trošku obohranou klasikou, ale 42-ročnej hviezde nepochybne pristala a umocňovala jej dojem hollywoodskej divy. Z nominovaných žien sa pred objektívmi predviedla aj austrálska rodáčka Margot Robbie oblečená v kreácii Givenchy, írska herečka Saoirse Ronan nominovaná za výkon v snímke Lady Bird si vzala na seba šaty francúzskeho módneho domu Chanel.

Herečka Angelina Jolie v zamatovej kreácii. Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Angelina Jolie v zamatovej kreácii. Herečka Angelina Jolie v zamatovej kreácii.

Medzi ocenenými večera bola napríklad aj Allison Janney, ktorej výkon vo filme Ja, Tonya žne úspechy u kritikov. Ona bola jednou zo žien, ktorá experimentovala s čiernou módnou voľbou. Jej šaty mali výrazný detail aranžovaných rukávov a golierika vo farbe šampanského. Viac fotografií si môžete pozrieť v galérii vyššie.

Herečka Margot Robbie oblečená v kreácii... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Margot Robbie oblečená v kreácii Givenchy. Herečka Margot Robbie oblečená v kreácii Givenchy Haute Couture.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #Jennifer Lawrence #BAFTA #vojvodkyňa Cate

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....