Slovenky Evelyn a Rakovská žiarili v Berlíne, Tlmočník má zmiešané reakcie

Deň pred vyhlásením držiteľa ceny Zlatý medveď na filmovom festivale v Berlíne sa v nemeckej metropole predstavila aj slovenská delegácia. S filmom Tlmočník.

25.02.2018 10:56
debata (13)
Herečky Anna Rakovská (vľavo) a Eva... Foto: Profimedia
Anna Rakovská (vľavo) a Eva ´Evelyn´ Kramerová Herečky Anna Rakovská (vľavo) a Eva 'Evelyn' Kramerová na premiére filmu Tlmočník v Berlíne.

Koprodukčná snímka Martina Šulíka spojila na plátne dve veľké európske hviezdy – rakúskeho herca Petra Simonischeka a českého herca a režiséra Jiřího Menzela. Druhý menovaný na prezentácii chýbal, keďže údajne čelí zdravotným ťažkostiam a musel byť hospitalizovaný.

Evelyn Kramerová (vľavo) a Anna Rakovská sa...
Režisér Martin Šulík počas jedného z rozhovorov.
+3Delegácia filmu Tlmočník slovenského režiséra...

Simonischek mal však namiesto Menzela na červenom koberci silnú podporu zo Slovenska – dve mladé a talentované herečky. Reč je o Anne Rakovskej a Eve Kramerovej, známej azda viac pod pseudonymom Evelyn. Obe si vo filme zahrali a obe si užili aj nemeckú premiéru v poriadnom festivalovom duchu – vo večerných šatách a obklopení bleskami fotoaparátov. Na festivale, samozrejme, nechýbal ani Šulík a producent Rudolf Biermann.

Film sa dočkal pozitívnych, ale aj zmiešaných reakcií. Niektorí kritici boli nadšení zo súhry dvojice hlavných predstaviteľov, ale prekážali im medzery v scenári aj melodramatický obrat, ktorý údajne prináša konvečnosť a veľmi nedôveryhodný záver snímky.

zväčšiť Herec Peter Simonischek na premiére... Foto: SITA/AP, Markus Schreiber
Peter Simonischek Herec Peter Simonischek na premiére koprodukčného filmu Tlmočník na filmovom festivale v Berlíne.

Na sobotňajšom ceremoniáli, kde vyhlásili hlavných víťazov, snímka neuspela. Víťazom Zlatého medveďa sa stal rumunský film Nedotýkaj sa ma. Cenu za najlepšiu réžiu získal americký režisér Wes Anderson za animovaný film Psí ostrov. Najlepšou herečkou sa stala Ana Bruno a hercom Anthony Bajón. Veľkú cenu poroty si odniesla poľská snímka Twarz (Tvár) od Malgorzaty Sumovskej.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #Martin Šulík #víťazi #tlmočník #Berlinale #Evelyn #Anna Rakovská

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...