Móda z 90. Oscarov: Uchvátila Robbie aj Kidman, trblietali sa zvodné dámy

Jedna z najsledovanejších nocí filmového priemyslu, vyhlásenie cien Americkej filmovej akadémie, nepúta pozornosť len vďaka filmom. Je to aj noc veľkolepej a luxusnej módy.

05.03.2018 03:18
debata (3)
Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Couture. Foto: Reuters, CARLO ALLEGRI
Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Couture. Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Couture.

Každý rok sa hollywoodske krásky, ale aj dámy spoza hraníc chystajú zažiariť na slávnostnom ceremoniáli a podľa odborníkov z odvetvia odevného stylingu či hair-stylingu a úpravy vzhľadu je to aj noc najdôležitejšia. Práve do týchto pár hodín investujú pozvané dámy množstvo energie, snažia sa vybrať tie najlepšie šaty a vyzerať špičkovo. Na jubilejnom 90. ročníku to nebola výnimka a červený koberec ozdobilo niekoľko krásnych žien.

Herečka Nicole Kidman vyzerala očarujúco v...
Herečka Sandra Bullock v kreácii Louis Vuitton.
+75Herečka Lupita Nyong'o v kreácii Atelier Versace.

Skvelou správou bolo, že tentoraz sa nekonala žiadna nadvláda čiernej farby – herečky stavili na pestrosť a hoci vzory v ponuke takmer chýbali, farebnica bola naozaj rôznorodá. Dominantu si však pod palec vzali metalické dezény, telové a pudrové pastelové tóny, ale tiež napríklad sýta modrá farba či odtiene červenej!

Medzi najkrajšie dámy večera nepochybne patrila nominovaná herečka Margot Robbie, ktorej bielu krémovú kreáciu zdobenú previsom v živôtiku a na ramenách vytvoril módny ateliér Chanel. Jej kolegyňu Saoirse Ronanovú obliekol módny dom Calvin Klein do pastelovej ružovej farby a róby s architekturálnou mašľou na zadnom dieli prechádzajúcom do vlečky.

Herečka Saoirse Ronan v kreácii Calvin Klein. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Saoirse Ronan v kreácii Calvin Klein. Herečka Saoirse Ronan v kreácii Calvin Klein.

Architekturálne detaily sa celkovo v tento večer zdali byť jedným z výrazných prvkov večernej garderóby. Napríklad austrálska herečka Nicole Kidman bola neprehliadnuteľná v modrej večernej toalete s detailom výraznej mašle v drieku od Armani Privé. Na podobné oko pútajúce detaily stavila aj herečka Paz Vega alebo speváčka St. Vincent v minišatách Saint Laurent.

Herečka Nicole Kidman. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Nicole Kidman. Herečka Nicole Kidman.

Už spomenuté metalické dezény zvolilo niekoľko populárnych herečiek a podčiarkli tak slávnostný ráz celého večera. Herečku Jennifer Lawrence do „kovovej“ róby, ktorá evokovala akési brnenia sexy Amazonky, obliekol módny ateliér Dior. Izraelská kráska Gal Gadot, ktorá stvárnila Wonder Woman, zase žiarila v striebornej kreácii Givenchy Haute Couture. Lesk nechýbal ani šatám herečky Sally Hawkinsovej, nominovanej za výkon vo filme Podoba vody (šaty boli od Armani Privé) alebo hviezdnej Sandre Bullockovej, ktorá stavila na dramatickú kombináciu zlatej na čiernom podklade – išlo o model Louis Vuitton.

Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Christian... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Christian Dior Haute Couture. Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Christian Dior Haute Couture.

Ako sme však už poznamenali, oscarová noc bola aj o žiarivých farbách. Jednu z najvýraznejších, červenú, predviedla aj herečka Allison Janney, ktorej rola vo filme Ja, Tonya priniesla cennú sošku. Červené šaty Reem Acra podčiarkli jej siluetu a vyzdvihli príťažlivú postavu. Boli na pohľad jednoduché, no strihovo dokonale vycibrené. Červená voľba patrila aj Maye Rudolphovej či Sofii Carsonovej a tiež nominovanej Meryl Streepovej (obliekol ju Dior).

Herečka Allison Janney v kreácii Reem Acra. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Allison Janney v kreácii Reem Acra. Herečka Allison Janney v kreácii Reem Acra.

Po sýtej modrej v kráľovskom odtieni siahla okrem už spomenutej Kidmanovej aj Jennifer Garner – išlo o model Atelier Versace. A v záplave farieb bola neprehliadnuteľná aj mexická herečka Eisa Gonzales v žltej kreácii Ralph Lauren. Žiarivé ružové šaty Michael Kors si zasa obliekla herečka Viola Davis a prekvapivou voľbou bola aj levanduľová kreácia Gucci, ktorú mala na sebe Salma Hayek. Sýta fuksiová farba dominovala aj na šatách, ktoré si na slávnostný večer obliekla slovenská herečka pôsobiaca v Maďarsku Alexandra Borbély. V Los Angeles reprezentovala nominovaný maďarský film O tele a duši.

Herečka Salma Hayek v kreácii Gucci. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Salma Hayek v kreácii Gucci. Herečka Salma Hayek v kreácii Gucci.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #luxus #móda #červený koberec #Nicole Kidman #Oscar #metalické prvky #Margot Robbie #róby #Saoirse Ronan #Allison Janney #Oscar 2018

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...