Čírová v úlohe krstnej mamy! Požehnala móde v hlavnom meste

Nie je to prvýkrát, čo sa stala krstnou mamou, ale tentoraz to bolo pre Máriu Čírovú špeciálne. Je totiž veľkou fanúšičkou módy a aj domáceho dizajnu. Vo štvrtok spoločne so zástupcami Slovak Fashion Council (SFC) pokrstila "módnu mapu" hlavného mesta.

06.04.2018 15:54
Dana Kleinert (vpravo) a speváčka Mária Čírová Foto: ,
Módna dizajnérka a šéfka Slovak Fashion Council Dana Kleinert (vpravo) a speváčka Mária Čírová počas krstu Bratislava Fashion Map 2018.
debata

„Je pre mňa veľká česť pokrstiť túto novú a unikátnu fashion mapu. Určite pomôže mnohým ľuďom, ktorí hľadajú správne kúsky a nevedia, kam majú zájsť,“ uviedla pre médiá speváčka. „Napriek tomu, že nie som nejaký módny guru, móda ma baví. Je to úplná sranda, ale ešte pred desiatimi rokmi som nosila iba tričko, rifle a tenisky. Potom som vďaka hudbe spoznala ľudí, ktorí móde rozumejú a ktorých móda baví, a tí ma nakazili,“ povedala interpretka, ktorá sa dnes na verejnosti často objavuje v rôznych zaujímavých kúskoch od slovenských dizajnérov. „Nech sa mapa dostane do rúk všetkým tým, ktorí ju potrebujú,“ poznamenala.

Bratislava Fashion Map je zoznam predajných a prezentačných miest, ktoré ponúkajú najmä slovenský či lokálny módny dizajn. Je to klasická papierová mapa Bratislavy a jej blízkeho okolia s popiskami, legendami, adresami a otváracími hodinami 78 prevádzok. Jej úlohou je zviditeľňovať lokálne dizajn shopy a pomôcť im s návštevnosťou.

Bratislava Fashion Map 2018 je oproti predchádzajúcej dvojnásobne väčšia, a to ako fyzickými rozmermi, tak aj do počtu prevádzok, ktoré zahŕňa. Tých je v aktuálnej mape takmer dvakrát viac ako v tej minuloročnej.

V zmysle podpory a rozvoja módneho turizmu, ku ktorému okrem návštevy samotných obchodov patria aj ďalšie formy módnych zážitkov, pridal zároveň Slovak Fashion Council do mapy kvalitné tipy na kultúru a galérie, kníhkupectvo, časopisy, noviny a gastro, kávu a večerné posedenie.

„Snažili sme sa vytvoriť taký mix, ktorý poskytne veľmi príjemný celodenný zážitok pre ľudí, ktorí navštívia hlavné mesto. Chceme tie zoznamy stále rozširovať a chceme dávať vedieť ľuďom, že je tu stále niečo nové,“ povedala Zuzana Bobiková zo SFC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #móda #dizajn #turizmus #zoznam #podpora #mapa #Mária Čírová

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....