Alžbeta II. oslávila narodeniny na koncerte. Spievali jej samé hviezdy!

Diváci v sále londýnskej koncertnej haly Royal Albert Hall mali v sobotu večer vzácnu príležitosť zaspievať Happy Birthday - Šťastné narodeniny - Alžbete II., najdlhšie vládnucej korunovanej hlave v britských dejinách, ktorá oslávila 92 rokov.

22.04.2018 12:01
debata (51)
Kráľovná Alžbeta II. pozdravila hostí v Royal... Foto: SITA/AP, Andrew Parsons
Kráľovná Alžbeta II. pozdravila hostí v Royal Albert Hall. Kráľovná Alžbeta II. pozdravila hostí v Royal Albert Hall.

Kráľovná zamávala davu a nadšený aplauz zožal aj jej najstarší syn, princ Charles, ktorý oslávenkyňu uviedol slovami: „Kráľovná Alžbeta II., Mamička.“

Kráľovná prišla na pódium na záver koncertu, pri ktorom okrem iného vystúpili britskí speváci Sting, Tom Jones či Jamie Cullum, a medzi ďalších hostí patrila austrálska hviezda Kylie Minogue, či kanadský spevák Shawn Mendes.

Meghan Markle, snúbenica princa Harryho,...
Spevák Craig David.
+6Spevák Donel Mangena z televíznej šou The Voice...

Nechýbala spomienková pasáž na dlhý kráľovnin život a panovanie od zvukového záznamu prejavu, ktorý Alžbeta predniesla pri svojich 21. narodeninách, až po video z jej zlatého jubilea – päťdesiatich rokov na tróne, keď sa v júni 2002 v Londýne na Alžbetinu počesť zhromaždil približne milión ľudí.

Na sobotňajšej oslave boli tiež kráľovnini vnuci: princ William a princ Harry sa snúbenicou Meghan Markleovou, ktorých svadba je plánovaná na 19. mája vo Windsorskom zámku. Williamova manželka Kate, ktorá čaká tretie dieťa, sa na koncerte nezúčastnila a chýbal aj kráľovnin manžel princ Philip, ktorý sa zotavuje po nedávnej operácie bedrového kĺbu.

Kráľovnej spieval aj Tom Jones. Foto: SITA/AP, Andrew Parsons
Kráľovnej spieval aj Tom Jones. Kráľovnej spieval aj Tom Jones.

Alžbeta II. každoročne oslavuje narodeniny dvakrát. Prvýkrát zvyčajne len v rodinnom kruhu v deň svojho výročia – teda 21. apríla; oficiálna verejná oslava s vojenskou prehliadkou sa potom koná druhú júnovú sobotu.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #princ Harry #narodeniny #Kylie Minogue #kráľovná Alžbeta II. #Tom Jones #Shawn Mendes

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...