Súboj porotkýň v Cannes: Blanchett opäť brala dych, Stewart šliapla mimo

Sú to dve veľké hollywoodske hviezdy a momentálne aj členky poroty v Cannes. Vekový rozdiel medzi nimi je viac ako dvadsať rokov. Ale keď príde na súboje na červenom koberci, veteránka Cate Blanchett nad Kristen Stewartovou vyhráva na celej čiare.

14.05.2018 21:06
debata
Herečka Cate Blanchett v kreácii Givenchy Haute... Foto: Reuters, STEPHANE MAHE
Herečka Cate Blanchett v kreácii Givenchy Haute Couture. Herečka Cate Blanchett v kreácii Givenchy Haute Couture.

Potvrdilo sa to opäť aj počas pondelňajšieho slávnostného ceremoniálu na červenom koberci, ktorý potrápil chvíľami dážď. Prezidentka poroty Cate Blanchett však dorazila a opäť to bol moment, keď sa prítomným tajil dych.

Na červenom koberci sa môžu predvádzať mladučké modelky, odhaľovať sa bujné dekolty alebo ukážkové štíhle nohy, Blanchett má skrátka čosi navyše. A v kreácii Givenchy Haute Couture to táto pondelková oslávenkyňa (14. mája dovŕšila 49. narodeniny) opäť potvrdila.

Očarujúca Jane Fonda v kreácii Valentino Haute...
Brazílska topmodelka Alessandra Ambrosio v...
+22Modelka Charlotte Le Bon v kreácii Christian...

Naopak, v ostrom kontraste s jej eleganciou a originálnym zjavom bola jej mladá americká kolegyňa Stewart. Hoci ju na festival oblieka značka Chanel a aj tentoraz mala na sebe kúsok v hodnote blížiacej sa astronomickej sume, výsledok bol rozpačitý. Neforemný vrchný diel metalickej kreácie z kolekcie haute couture nefungoval. A hoci 28-ročná ex-hrdinka ságy Twilight stavila aspoň na odhalené nohy, nepomohlo. Ktohovie, možno aj preto si po pár minútach pózovania rezignovane vyzula lodičky a do schodov smerujúcich do festivalového kina vybehla bosá.

Herečka Kristen Stewart prišla v kreácii Chanel... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Herečka Kristen Stewart prišla v kreácii Chanel Haute Couture. Výsledok však neoslnil. Herečka Kristen Stewart prišla v kreácii Chanel Haute Couture. Výsledok však neoslnil.

Pondelňajší program, ktorý priniesol napríklad novinku režiséra Spika Lee BlacKkKlansman, si opäť nenechali ujsť mnohé známe hviezdy. Keď už bola reč o odhalených nohách či dekoltoch, túto skupinu dostatočne reprezentovala napríklad ruská modelka Natasha Poly v kreácii Atelier Versace či herečka Michelle Rodriguez v priehľadnej čiernej kreácii.

Už tradične bodovala u fotografov očarujúca Bella Hadid v striebornej róbe s ramienkom okolo krku. Pomerne jednoduchý a možno až trochu lacný look však predviedla česká modelka Petra Němcová, ktorá si vzala na seba biely model s rozparkom.

Modelka Bella Hadid pózuje fotografom. Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Modelka Bella Hadid pózuje fotografom. Modelka Bella Hadid pózuje fotografom.

V Cannes v pondelok došlo aj k veľkej spoločensko-profesionálnej zmene – šéf festivalu Thierry Frémaux totiž podpísal memorandum, ktoré má zaručiť väčšiu rovnováhu medzi súťažnými filmami vzhľadom na to, či ich tvoria muži alebo ženy. Tento rok je z 21 súťažných snímok len tri také, ktoré režírovali ženy. V Cannes sa konal v sobotu symbolický protest 82 umelkýň, ktoré žiadali rovnosť príležitostí aj platovú rovnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #Kristen Stewart #porotkyňa #Cannes #Jane Fonda #Petra Němcová #Cannes 2018

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....