Daphne Guinness, múza a patrónka umelcov láka už aj v Bratislave

Už je to takmer mesiac, čo sa návštevníci Galérie mesta Bratislavy môžu pozrieť na novú výstavu. Priamo v jej názve stojí meno jednej z významných umelkýň, ale tiež celebrít a múz modernej doby - Daphne Guinnessovej.

23.05.2018 15:19
debata
Daphne Guinness (v strede) s kurátorkou výstavy... Foto: MILOSH Limited
Daphne Guinness (v strede) s kurátorkou výstavy Luciou Ramljakovou a Miloshom Harajdom. Daphne Guinness (v strede) s kurátorkou výstavy Luciou Ramljakovou a Miloshom Harajdom.

Päťdesiatročná dedička slávnej britsko-írskej pivárskej rodiny bola roky vnímaná predovšetkým ako módna múza a patrónka moderného umenia či mecenáš talentovaných dizajnérov a tvorcov. Jej aktivity sú však omnoho širšie – prezentuje sa aj ako speváčka, autorka, objavuje sa pred kamerou či za aj pred objektívom fotoaparátu.

Daphne Guinness poskytla počas návštevy...
Daphne Guinness a jej povestná obuv. Jeden pár...
+6Sprístupnenie výstavy si užila Daphne Guinness...

Z jej všestrannosti a pestrosti, ktorá ju obklopuje, vznikla aj výstava pod názvom Daphne Guinness: The Queen of the night. „Koncept výstavy vznikal priamo pre priestory Galérie mesta Bratislavy v úzkej spolupráci s Daphne Guinness,“ uviedla kurátorka výstavy Lucia Ramljaková.

„Pre Galériu mesta Bratislavy je tento prestížny projekt vrcholom tohtoročnej výstavnej sezóny. Veríme, že priláka návštevníkov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia, a nadviaže na úspešnú výstavu Davida LaChapella, ktorú GMB pripravila rovnako v spolupráci s agentúrami Pavleye Art and Culture a MILOSH Limited," pokračoval Ivan Jančár, riaditeľ Galéria mesta Bratislavy.

Výstavu Daphne Guinessovej v Galérii mesta... Foto: MILOSH Limited
Fero Mikloško (vľavo), Boris Hanečka a moderátorka Lucia Wirthová Výstavu Daphne Guinessovej v Galérii mesta Bratislavy si prišli pozrieť aj dizajnéri Fero Mikloško (vľavo), Boris Hanečka a moderátorka Lucia Wirthová.

Multimediálna expozícia je mozaikou zloženou z diel, na ktorých autorka spolupracovala s elitou svetovej fotografie ako Nick Knight, David LaChapelle, Indrani či Luca Pizzaroni. Kurátorský koncept výstavy venoval priestor najmä hudobnej tvorbe umelkyne, ktorá v apríli uviedla na svetový trh aj svoj druhý štúdiový album Daphne & The Golden Chord.

To všetko si mohli v prítomnosti Guinnessovej pozrieť aj vybraní hostia na slávnostnom otvorení pred pár týždňami. Medzi pozvanými nechýbali známi domáci dizajnéri ako Fero Mikloško či Boris Hanečka, alebo štylistka Zuzana Kanisová či zástupcovia slovenskej umeleckej obce. Výstava potrvá do 9. septembra 2018.

Daphne Guinness a jej povestná obuv. Jeden pár... Foto: MILOSH Limited
Daphne Guinness Daphne Guinness a jej povestná obuv. Jeden pár sa nachádza aj priamo v expozícii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva #hudba #výstava #Galéria mesta Bratislavy #multimédiá #Daphne Guinness

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...