Kedysi a dnes! Turzonovová, Kvietik či Kráľovičová, takto ide s nimi čas

Slovenskej herečke Božidare Turzonovovej odhalili vo štvrtok pred Mestským divadlom P.O. Hviezdoslava v Bratislave pamätnú dlaždicu na Filmovom chodníku slávy.

15.06.2018 12:53
debata (20)
Herečka Božidara Turzonovová s novoodhalenou... Foto: SITA, Brano Bibel
Božidara Turzonovová Herečka Božidara Turzonovová s novoodhalenou dlaždicou počas slávnostného ceremoniálu na Filmovom chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava.

Herečku si dlaždicou uctili ako deviatu v poradí. Za uplynulé roky si miesto na chodníku slávy našli už Eva Krížiková, Ladislav Chudík, Jozef Adamovič, Štefan Kvietik, Ivan Palúch, Emília Vášáryová, Mária Kráľovičová a Martin Huba.

Zablahoželať čerstvej laureátke prišli aj mnohí jej hereckí kolegovia či držitelia ocenenia z minulých rokov. Pred objektívy sa s kyticou v ruke postavil napríklad spomenutý Štefan Kvietik či Mária Kráľovičová. Za zosnulého Ladislava Chudíka prišla jeho manželka Alena Chudíková.

Božidara Turzonovová.
Zľava: Alena Chudíková, Mária Kráľovicová a...
+4Herec Štefan Kvietik počas slávnostného...

„Je to pre mňa veľmi zvláštny, hrejivý pocit, lebo na tomto chodníku sú pri mne už viacerí moji kolegovia a kolegyne a predovšetkým kolega mne najdrahší a najmilší, môj muž a náš otec a deduško Jozef Adamovič,“ uviedla pred verejnosťou aj médiami Turzonovová.

"Práve za touto stenou, na javisku Mestského divadla P.O. Hviezdoslava, sme prežili v 60. rokoch ten nádherný, tvorivý, silný divadelný kvas, tomu obdobiu sa dokonca hovorí hviezdny čas slovenskej činohry. Za našu prácu sme dostávali a dostávame plácu v podobe potlesku, na javisku však stojíme ako postavy pod inými menami a tu na týchto tabuľkách sú naše civilné mená. Takto sme spätí nielen s duchom, ale aj so zemou tohto divadla a tohto mesta. Komu sa to hodí, nech po nás chodí,“ poznamenala Turzonovová, ktorá patrí medzi legendy slovenskej hereckej scény, podobne ako jej prítomní kolegovia.

Pripravili sme pre vás aj malé porovnanie, ako sa menili slávne herecké idoly generácie našich mám či niekedy už starých mám.

Božidara Turzonovová – 76 rokov

zväčšiť Herečka Božidara Turzonovová kedysi a dnes. Foto: SITA/Jozef Vavro, SITA/Braňo Bibel, koláž: Pravda.sk
Herečka Božidara Turzonovová kedysi a dnes. Herečka Božidara Turzonovová kedysi a dnes.

Štefan Kvietik – 84 rokov

zväčšiť Herec Štefan Kvietik kedysi a dnes. Foto: SITA/archív Slovenského filmového ústavu, TASR/Pavel Neubauer, koláž: Pravda.sk
Herec Štefan Kvietik kedysi a dnes. Herec Štefan Kvietik kedysi a dnes.

Mária Kráľovičová – 91 rokov

zväčšiť Herečka Mária Kráľovičová kedysi a dnes. Foto: SITA/SND, SITA/Braňo Bibel, koláž: Pravda.sk
Herečka Mária Kráľovičová kedysi a dnes. Herečka Mária Kráľovičová kedysi a dnes.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Chodník slávy #ocenenie #Mária Kráľovičová #Štefan Kvietik #Božiadara Turzonovová #hviezdy po rokoch #dlaždica

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...