Demi Moore, fešák Robbie aj krásne vojvodkyne - toto sú hostia kráľovskej svadby

Na svadbu britskej princeznej Eugenie a jej snúbenca Jacka Brooksbanka, ktorí sa v piatok sobášia v Kaplnke svätého Juraja v anglickom Windsore, prišli mnohí celebritní gratulanti.

12.10.2018 12:21
debata (1)
Robbie Williams, jeho manželka Ayda Field a... Foto: SITA/AP, Aaron Chown
Robbie Williams, jeho manželka Ayda Field a svokra Gwen Field prišli na svadobný obrad spoločne. Robbie Williams, jeho manželka Ayda Field a svokra Gwen Field prišli na svadobný obrad spoločne.

Predpokladalo sa, že na svadbu vnučky kráľovnej Alžbety II. príde približne 850 hostí, medzi ktorými by mali byť napríklad Robbie Williams s manželkou Aydou Field, Ellie Goulding, Cara Delevingne, Cindy Crawford, James Blunt s manželkou Sofiou Wellesley, David a Victoria Beckhamovci či George a Amal Clooneyovci.

Britský princ William a Kate, vojvodkyňa z...
Modelka Cara Delevingne na svadbe princeznej...
+33Holly Candy v kreácii Ralph & Russo.

Posledné z mien sa síce na oslave neobjavili, no prišla napríklad herečka Demi Moore alebo topmodelka Naomi Campbell. Rovnako ako na svadbe princa Harryho nechýbali ani tu jeho bývalé partnerka – Chelsy Davy a herečka Cressida Bonas.

Samozrejme, medzi hosťami nemohli chýbať ani členovia kráľovskej rodiny a práve „ostrosledované“ vojvodkyne. Kým Meghan stavila na tmavomodrú kreáciu, jej švagriná Kate žiarila vo výraznej malinovej farbe a vyzerala skutočne očarujúco.

Modelka Naomi Campbell (vľavo) vyzerala... Foto: SITA/AP, Matt Crossick
Modelka Naomi Campbell (vľavo) vyzerala úchvatne. Modelka Naomi Campbell (vľavo) vyzerala úchvatne v kreácii Ralph & Russo Couture.

Pre všetky prítomné dámy bolo však v piatok trošku problémom počasie. Vietor fúkal totiž tak silno, že niektorým narobil problémy so šatami a najmä z klobúkmi. Tie sú súčasťou povinného dress-code na svadobných pozvánkach a do kaplnky svätého Juraja bez nich nemohla vstúpiť ani jedna dáma.

Snúbenci pozvali na svoj veľký deň tiež 1 200 zástupcov širokej verejnosti, zástupcov charít, ktoré podporujú, zástupcov windsorskej komunity a deti zo škôl, ktoré navštevovala princezná. Všetci zmienení pozvaní budú majú možnosť vidieť prichádzať hostí a samotný obrad im sprostredkuje živý prenos v areáli hradu.

zväčšiť Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu prichádza na... Foto: Reuters, POOL
Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu prichádza na svadobný obrad. Vojvodkyňa Meghan zo Sussexu prichádza na svadobný obrad.

Hlavnou družičkou nevesty je jej sestra princezná Beatrice a svedkom ženícha zase jeho brat Thomas. Princeznú Eugenie bude k oltáru sprevádzať viacero detí. Medzi nimi budú deti vojvodu a vojvodkyne z Cambridgea princ George a princezná Charlotte, dcéra Zary a Mikea Tindallovcov Mia Tindall, jej sesternice Savannah a Isla, krstná dcéra Eugenie Maud Windsor, dcéra Robbieho Williamsa Theodora a syn priateľov budúcich manželov Louis de Givenchy.

Svadobný obrad povedie windsorský dekan David Conner, ktorý tiež bude mať kázeň. Počas obradu zaspieva dve skladby Andrea Bocelli a hudobný sprievod na sobáši dotvoria aj členovia Royal Philharmonic Orchestra. Súčasťou bohoslužby bude aj osobná modlitba, ktorú napísal arcibiskup z Yorku John Sentamu.

zväčšiť Princezná Beatrice (vpravo) a jej mama Sarah... Foto: Reuters, TOBY MELVILLE
Princezná Beatrice (vpravo) a jej mama Sarah Ferguson. Princezná Beatrice (vpravo) a jej mama Sarah Ferguson.

Po spomínanom sprievode sa dvojica zúčastní na recepcii v Sále svätého Juraja na Windsorskom hrade, ktorej hostiteľkou je kráľovná Alžbeta II. Nasledovať bude večierok v Royal Lodge – oficiálnom sídle otca nevesty princa Andrewa, vojvodu z Yorku. Rodiny snúbencov platia za súkromné aspekty svadby, píše BBC.

Dvojica, ktorá sa zoznámila pred niekoľkými rokmi počas lyžovačky, sa zasnúbila v januári v Nikarague. Eugenie si po svadbe ponechá svoj titul a bude mať možnosť rozhodnúť sa, či si vezme manželovo priezvisko.

Princezná Eugenie je mladšou dcérou princa Andrewa, druhého syna kráľovnej Alžbety II., a jeho bývalej manželky, vojvodkyne z Yorku Sarah Ferguson. Je deviatou v línii následníctva na britský kráľovský trón. Princezná je patrónkou viacerých charitatívnych organizácií, ako napríklad Teenage Cancer Trust, European School of Osteopathy či Elephant Family.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #svadba #Robbie Williams #Naomi Campbell #Demi Moore #Windsor #hostia #kráľovská svadba #princezná Eugenie #vojvodkyňa Meghan

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...