Meno moderátorky Plesu v opere je známe! Bude to táto dáma

Devätnástym Plesom v opere, počas ktorého vystúpia známi slovenskí, českí ale aj zahraniční umelci, bude sprevádzať herečka Lucia Hurajová.

10.12.2018 11:56
Moderátorka a herečka Lucia Hurajová. Foto:
Moderátorka a herečka Lucia Hurajová.
debata (10)

„Moderovať dobročinný Ples v opere je nielen výzvou, ale aj obrovskou zodpovednosťou. Som nesmierne hrdá na to, že nielen ako herečka, ale najmä ako matka, môžem byť súčasťou podujatia, ktoré pomáha otvárať pálčivé témy a pomáhať tam, kde je to naozaj potrebné," uviedla Hurajová, ktorá ponuku prijala aj pre dobročinný rozmer Plesu.

"Svoje deti chcem viesť k tomu, aby vedeli, že každý má mať rovnaké príležitosti vo vzdelávaní, preto je mi téma inkluzívneho vzdelávania nesmierne blízka,“ reagovala na posolstvo najbližšieho plesového podujatia. Organizátori totiž celý výťažok z dobrovoľných príspevkov hostí hostia venujú na podporu inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením.

Herečka Lucia Hurajová je pravidelným... Foto: ORANGE
Herečka Lucia Hurajová je pravidelným návštevníkom Plesu v opere. Herečka Lucia Hurajová je pravidelným návštevníkom Plesu v opere.

Slávnostný večer, ktorý sa uskutoční v druhú januárovú sobotu v priestoroch historickej budovy Slovenského národného divadla, už tradične otvorí novú plesovú sezónu na Slovensku. Nosným motívom 19. ročníka podujatia bude rapsódia šťastia. V programe sa predstavia napríklad operné hviezdy Eva Hornyaková a Miroslav Dvorský. Počas večera sa predstavia aj známe české hviezdy, herec, spevák, skladateľ a hudobník Ondřej Gregor Brzobohatý a speváčka Marta Jandová.

Skupina Vidiek sa predstaví netradične s dvoma speváčkami. „Pre hostí sme si pripravili okrem najväčších hitov aj spoločné skladby s mladými dámami Katarínou Knechtovou a Emmou Drobnou. Z čoho je, samozrejme, úplne jasné, že sa na ples veľmi tešíme, pretože takéto osvieženie je pre nás naozaj nevšedné,“ vyjadril sa frontman kapely Janko Kuric.

Slovenská funková kapela Funkiez sa na plese predstaví spolu so zahraničnými hosťami Olom Egbowonom a Big Johnom. Netradičný "hudobný súboj“ na dvoch pódiách predvedú uznávané revival kapely The Backwards a Queenmania. V historickej budove SND sa predstavia aj Ľudová hudba Lúčnice pod vedením primáša Martina Sleziaka či Big Band Gustava Broma.

História Plesu v opere sa začala písať v roku 2001. Na začiatku bol zámer nadviazať na plesovú tradíciu, ktorá sa pestovala v mestách po celom Slovensku. Na minulom 18. ročníku hostia plesu venovali historicky najvyššiu sumu, celkovo 254 620 eur. Od roku 2010 tak dobročinný Ples v opere rozdelil 1,8 milióna eur. V súčasnosti je kapacita 19. ročníka plne obsadená.

VIDEO: TV Pravda nedávno v súvislosti s plesmi oslovila dizajnérov, ktorí poradili čo na seba. Viac si pozrite vo videu.
Video

VIDEO: Na tohtoročnom Plese v opere Michaela Kocianová podporila ženy. Rovnocennosť je dôležitá, povedala. Viac si pozrite vo videu.

Video

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #podpora #výťažok #Ples v opere #moderátorka #Lucia Hurajová #inkluzívna škola

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...