Odhalená Jenner, cena pre Crawfordovej dcéru aj trapas vojvodkyne Meghan!

Britská módna scéna má za sebou jeden z najprestížnejších večerov. V pondelok večer žil Londýn vyhlásením módnych cien. Slávnych tvárí sa objavilo na akcii požehnane.

11.12.2018 11:55
debata (4)
Zľava: Podnikateľ Rande Gerber, jeho manželka... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Zľava: Podnikateľ Rande Gerber, jeho manželka Cindy Crawford a ich deti Kaia Gerber a Presley Walker Gerber. Zľava: Podnikateľ Rande Gerber, jeho manželka Cindy Crawford a ich deti Kaia Gerber a Presley Walker Gerber.

Medzi hosťami podujatia sa objavili známe herečky, speváčky, ale predovšetkým modelky. Jedna z nich, americká kráska Kendall Jenner, pritiahla na seba takmer všetkú pozornosť médií, keď sa pred objektívy postavila v zlatých šatách.

Speváčka Rita Ora v kreácii Prada.
Herečka Uma Thurman v kreácii Prada.
+32Herečka Naomie Harris v kreácii Miu Miu.

Model od Juliena Macdonalda tvorili na sieťovine našívané zlaté pliešky, výsledný efekt bol však veľmi odvážny. Nositeľke presvitala spod šiat nahá koža aj spodná bielizeň. Jenner sa predvádzala bez ostychu a hrdo aj napriek tomu, že všetci videli obrysy jej poprsia.

Cena pre najlepšiu modelku roka však neputovala do rúk členky Kardashianovského klanu, získala ju iná Američanka. Reč je o Kaii Gerberovej, dcére slávnej modelky Cindy Crawfordovej, ktorá bola nominovaná s ďalšími vychytenými hviezdami mól a časopisov. Trofej nakoniec brala ona. Pohľad na dlhonohú Kaiu v kreácii Alexander McQueen stál nepochybne za to.

Topmodelka Kendall Jenner v kreácii od Juliena... Foto: Profimedia
Topmodelka Kendall Jenner v kreácii od Juliena Macdonalda. Topmodelka Kendall Jenner v kreácii od Juliena Macdonalda.

Medzi ocenenými menami večera sa objavilo aj meno dizajnérky Clare Waight Kellerovej, kreatívnej šéfky značky Givenchy. Práve ona vytvorila aj svadobné šaty vojvodkyne Meghan a nebolo teda asi úplným prekvapením, keď jej Meghan prišla odovzdať cenu.

No manželka princa Harryho sa vyhla pózovaniu na červenom koberci a organizátori jej účasť tajili do poslednej chvíle. Na pódiu zožala obrovský potlesk. A to aj napriek tomu, že podľa britských médií urobila nemiestne faux pas voči kráľovskému protokolu, či lepšie povedané nepísaným kráľovským pravidlám.

Vojvodkyňa Meghan počas vyhlásenia cena pre... Foto: Getty Images for BFC (British Fashion Council)
Vojvodkyňa Meghan Vojvodkyňa Meghan počas vyhlásenia cena pre Clare Waight Kellerovú z módnemu domu Givenchy.

Dôvodom mala byť manikúra tehotnej vojvodkyne – natmavo nalakované nechty. Ako tvrdia zasvätené zdroje, na odporúčanie samotnej kráľovnej Alžbety II. majú všetky členky kráľovskej rodiny nosiť nechty nalakované len priehľadným lakom. Iné farby sú podľa hlavy britskej monarchie rozptyľujúce a nehodné majestátu. Americko-kanadská herečka, ktorá mala na sebe šaty Givenchy Haute Couture, teda urobila vraj rázny krok proti vôli kráľovnej.

Ďalšími ocenenými sa počas večera stala napríklad značka Gucci (značka roka), Richard Quinn ako najlepší módny talent v dámskej móde či Pierpaolo Piccioli zo značky Valentino sa stal dizajnérom roka. Ocenili aj Vivienne Westwoodovú alebo Miucciu Prada za výnimočný prínos svetu módy.

Medzi hosťami pondelňajšieho večera bola napríklad aj herečka Penelope Cruz či jej kolegyňa Uma Thurman. Medzi najlepšie oblečené dámy sa nepochybne zaradili aj hviezdy odeté do značky Prada – herečka Carey Mulligan či speváčka Rita Ora. Viac v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #móda #cena #Givenchy #Kendall Jenner #Kaia Gerber #vojvodkyňa Meghan

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...