18 najkrajších šiat z Plesu v opere za posledné roky: Tieto sme vybrali!

Už o pár hodín zaznie slávnostný gong a plesovú sezónu otvorí tradičný Ples v opere. Z uplynulých šiestich ročníkov sme vybrali najzaujímavejšie módne kreácie slovenských dám.

12.01.2019 07:45
debata (5)
Slovenská topmodelka Michaela Kocianová v...
Spisovateľka Tamara Heribanová prišla v šatách,...
+15Moderátorka 13. Plesu v opere a operná speváčka...

Náš výber je, samozrejme, subjektívny. Toto sú však dámy, ktoré nepochybne v uplynulých rokoch žiarili.

2013

Zástupu skvelo oblečených žien kraľovali podľa nás nasledujúce tri dámy. Spisovateľka Tamara Šimončíková-Heribanová stavila na kombináciu kroja z Hornej Stredy, ktorý doplnila taftová sukňa od Lukáša Kimličku. Spoločne s úpravou a dramatickým dojmom to bola jedna z najzaujímavejších kreácii večera. Pompéznosť a luxus s eleganciou sa snúbili v róbe pre sopranistku a moderátorku večera Adrianu Kučerovú v šatách, ktoré jej zhotovila Hana Převrátilová. Ukážkový look s puncom modernosti predviedla zase topmodelka Michaela Kocianová v róbe od Vivienne Westwood. Málokto ju v ten večer mohol tromfnúť.

zväčšiť Rok 2013 - zľava: Tamara Šimončíková-Heribanová... Foto: ORANGE
najlepšie róby Plesu v opere - rok 2013 Rok 2013 - zľava: Tamara Šimončíková-Heribanová v šatách, ktoré boli kombináciou ľudového kroja z Hornej Stredy a sukne od Lukáša Kimličku, topmodelka Michaela Kocianová v kreácii Vivienne Westwood a sopranistka Adriana Kučerová v róbe od Hany Převrátilovej.

2014

Dráma, neha, precíznosť, sošné siluety a elegancia vo svojej čistote – taký bol rok 2014, v ktorom sa v jedných z najkrajších šiat akcie objavila riaditeľka plesu Andrea Cocherová. Róba od Hany Převrátilovej dokonale pracovala s krivkami a vykreslila nádhernú siluetu, nechýbala jej ani ukážková práca so zdobnými detailmi. Precíznosť strihu, sošnosť a pôvab ženskej siluety v jednej zo svojich najkrajších kreácií ukázala aj Jana Pištejová na moderátorke Zlatici Puškárovej. Lucia Hablovičová, ktorá vždy púta pozornosť, bola dramatickou múzou Borisa Hanečku a vyzerala tajomne, sexy, ale aj patrične pompézne.

zväčšiť Rok 2014 - zľava: Riaditeľka Plesu v opere... Foto: ORANGE
najlepšie róby Plesu v opere - rok 2014 Rok 2014 - zľava: Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v róbe od Hany Převrátilovej, Lucia Hablovičová v šatách od Borisa Hanečku a moderátorka Zlatica Puškárová v kreácii od Jany Pištejovej.

2015

V tomto roku sa jednou z dám, nad ktorými hostia priam híkali, bola fotografka Petra Ficová. Precízny strih, geometrické línie a minimalizmus v šatách od Michaela Kováčika ukázali, že plesová móda môže mať aj celkom inú podobu, než na akú sú zvyknutí mnohí hostia plesu, ale aj verejnosť. Presne rovnaké posolstvo vysielala do sveta svojou voľbou aj Diana Stern, manželka majiteľa kliniky krásy, ktorú obliekol Marcel Holubec. Dokonalá farebná súhra, exotický ázijský detail, krásna silueta – toto boli šaty ako na hollywoodsky červený koberec. A presne na ňom sa niekoľko známych žien predviedlo aj v róbe od Oscara de la Rentu, ktorá oslovila finančníčku Reginu Ovesny Straka. Bodkovaný vzor pôsobil hravo a mladistvo, no nepopieral pompéznosť akcie.

zväčšiť Rok 2015 - zľava: Finančníčka Regina Ovesny... Foto: ORANGE
najlepšie šaty na Plese v opere - rok 2015 Rok 2015 - zľava: Finančníčka Regina Ovesny Straka v kreácii od Oscara de la Rentu, Diana Stern v kreácii od Marcela Holubca a fotografka Petra Ficová v šatách od Michaela Kováčika.

2016

Mená sa opakujú a mnohé dámy žiaria už tradične. Lucia Hablovičová v trblietavej pompéznej kreácii od Borisa Hanečku, ktorá bola v ten večer pre ňu aj posilňovňou. Plášť zdobený korálikmi totiž vážil niekoľko kilogramov. Ale efekt bol na jednotku! Podobné platilo aj v prípade Andrey Cocherovej, ktorá opäť stavila na spoluprácu s Hanou Převrátilovou. Obliekla si šaty s tubovou sukňou, ktoré zdobila zlatá výšivka a čipka po bokoch a tiež na naznačených rukávikoch a tiež jemnučký tyl aranžovaný okolo sukne. Fotografka Petra Ficová sa spojila s dizajnérom Ferom Mikloškom a pod jeho rukami vznikol model výraznej karmínovej farby so zábleskmi krimsonovej červenej – na pohľad jednoduchý, no pritom krásne pompézny.

zväčšiť Rok 2016 - zľava: Lucia Hablovičová v kreácii... Foto: ORANGE
najlepšie šaty na Plese v opere - rok 2016 Rok 2016 - zľava: Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku, riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v róbe od Hany Převrátilovej a fotografka Petra Ficová v šatách od Fera Mikloška.

2017

Zatiaľ posledný ročník Plesu v opere spravil opäť hviezdu z moderátorky večera – herečky Zuzany Mauréry. Jej šaty od Jany Kuzmovej boli dokonalou ukážkou krajčírskeho majstrovstva a tiež spolupráce dizajnéra a nositeľa. Kuzmová pracovala veľmi citlivo so ženskými krivkami slovenskej herečky a výsledok bol skutočne na jednotku s hviezdičkou. Platilo to však aj o minimalizme v štýle starého Hollywoodu – konkrétne o šatách Max Mara, ktoré si zvolila štylistka Zuzana Kanisová. Ako krásna víla zase pôsobila topmodelka Alexandra Gachulincová v plisovaných šatách od Marcela Holubca.

zväčšiť Rok 2017 - zľava: Herečka a moderátorka Zuzana... Foto: ORANGE
najlepšie šaty na Plese v opere - rok 2017 Rok 2017 - zľava: Herečka a moderátorka Zuzana Mauréry v róbe od Jany Kuzmovej, štylistka Zuzana Kanisová v kreácii Max Mara a topmodelka Alexandra Gachulincová v šatách od Marcela Holubca.

2018

Ani v našej ankete na webe Pravdy nemala konkurentku. Herečka a moderátorka večera Božidara Turzonovová však skrátka vyzerala v šatách od Jany Pištejovej famózne. A skvelé boli aj šaty samotné – krásny strih, lichotivá silueta, prepracované detaily, vhodný materiál. A k tomu mladistvá vizáž a doplnky, ktoré nositeľke veľmi lichotili. Pompézny model s orientálnou inšpiráciou sa zrodil v ateliéri Borisa Hanečku pre Luciu Hablovičovú. Keď kráčala chodbami budovy, hostia za ňou otáčali hlavy. Detaily zdobenia na látke, pod ktorou sa ukrývali vrstvy tylu, boli pompézne a Hablovičová jednoducho očarujúca. Kým obe spomenuté dámy stavili na lesk a dekoratívnosť, veľmi decentná a minimalistická bola topmodelka Michaela Kocianová. Svoju „bielu“ verziu s Vivienne Westwood síce neprekonala, ale model od Elieho Saaba jej svedčal a Kocianová ponúkla slovenským ženám aj inú alternatívu na podobu večernej spoločenskej módy.

zväčšiť Zľava: Topmodelka Michaela Kocianová v kreácii... Foto: ORANGE
Zľava: Topmodelka Michaela Kocianová v kreácii od Elieho Saaba, podnikateľka Lucia Hablovičová v róbe od Borisa Hanečku a herečka Božidara Turzonovová v kreácii od Jany Pištejovej. Zľava: Topmodelka Michaela Kocianová v kreácii od Elieho Saaba, podnikateľka Lucia Hablovičová v róbe od Borisa Hanečku a herečka Božidara Turzonovová v kreácii od Jany Pištejovej.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Božidara Turzonovová #výber #Michaela Kocianová #najlepšie oblečené #Ples v opere #Lucia Hablovičová #Andrea Cocherová

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...