Ples v opere opäť plný celebrít: Dangl či Fašiang s mamou, Evelyn a prišli aj Cifrovci

Priestory historickej budovy Opery SND už devätnástykrát hostili prestížny Ples v opere. V sobotu večer privítal bezmála 300 pozvaných párov. Vítania sa prvýkrát ujala aj dáma.

12.01.2019 20:50 , aktualizované: 13.01.2019 09:53
debata (72)
zväčšiť Zľava: Bývalý hokejový reprezentant Zdeno Cíger... Foto: SITA, Jana Birošová
pjimage Bývalý hokejový reprezentant Zdeno Cíger s partnerkou Xéniou, podnikateľka Lucia Hablovičová s dizajnérom Borisom Hanečkom a manželia Veronika Ostrihoňová a Matej Cifra počas príchodu na Ples v opere. Zľava: Bývalý hokejový reprezentant Zdeno Cíger s partnerkou Xéniou, podnikateľka Lucia Hablovičová s dizajnérom Borisom Hanečkom a manželia Veronika Ostrihoňová a Matej Cifra počas príchodu na Ples v opere.

Reč je o riaditeľke podujatia Andrei Cocherovej, ktorá sa po boku Pavla Lančariča, generálneho riaditeľa spoločnosti organizujúcej podujatie, ujala vítania spoločenskej smotánky. „S radosťou som sa ujala tejto úlohy a bolo pre mňa cťou osobne privítať vzácnych hostí, vďaka ktorým môže Ples v opere každoročne naplniť svoj dobročinný rozmer,“ vyjadrila sa pre médiá Cocherová, ktorú na slávnostný večer obliekal dizajnér Boris Hanečka.

Bývalý hokejista Boris Valábik a jeho partnerka...
Rektor Paneurópskej vysokej školy, ekonóm a...
+73Hudobný producent Juraj Čurný s manželkou.

Na tohtoročný Ples sa aj vďaka nej dostali mnohé známe tváre a hostia, ktorí už zažili plesovú atmosféru v minulých rokoch. Rovnako však podujatie vítalo aj debutujúce osobnosti – často sú medzi nimi ľudia, ktorí sa v posledných mesiacoch či rokoch vyznamenali vo svojom odbore, prípadne šírili dobré meno Slovenska alebo vlastnej profesie.

Organizátori pozvali režiséra Petra Bebjaka, ktorý bodoval pred časom s filmom Čiara a najnovšie púta pozornosť s projektom Trhlina, či napríklad barytonistu Pavla Remenára, herečku Antóniu Liškovú, modelku Lindu Nývltovú alebo hokejistu Borisa Valábika a dizajnérku Lenku Sršňovú. Riaditeľku Novej scény Ingrid Fašiangovú sprevádzal syn Marek Fašiang, populárny herec z Oteckov, takže vlastne si aj on spoločne s mamou užili debut na prestížnom podujatí.

Moderátorka 19. ročníka Plesu v opere Lucia... Foto: Ples v opere
Moderátorka 19. ročníka Plesu v opere Lucia Hurajová v kreácii od Marcela Holubca. Moderátorka 19. ročníka Plesu v opere Lucia Hurajová v kreácii od Marcela Holubca.

Do Opery sa tento rok napríklad dostala aj reportérka TV Markíza Kristína Kövešová, ktorá dorazila na slávnostný večer v bielej róbe od Michaely Ľuptákovej a s výraznou čelenkou vo vlasoch. Prvé pozvanie do opery prijala aj Adriana Kronerová, filmová a televízna producentka či herečka a moderátorka Evelyn Kramerová.

Tá okrem iného ocenila aj poslanie akcie. Teda podporu deťom v núdzi z výťažku zo vstupeniek a dobrovoľných príspevkov, ktoré v plnej výške putujú na podporu inkluzívneho vzdelávania na slovenských školách. „Teším sa, že môžem prispieť na dobrú vec. Pomôžeme, aby zdravotne znevýhodnené deti mohli chodiť do školy spoločne so svojimi kamarátmi a mali prístup k plnohodnotnému vzdelaniu," komentovala Evelyn.

Okrem debutantov však nechýbali ani staré známe tváre domácej smotánky z rozličných oblastí – na ples dorazila napríklad Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku, herec a režisér Dano Dangl s manželkou Beátou, spevák Janko Kuric a jeho manželka Simona Bubánová alebo moderátorka a spisovateľka Renáta Názlerová či manželia Veronika Ostrihoňová a Matej Cifra. Športové odvetvie zastúpil opäť napríklad tréner hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger, bývalý kanoista Juraj Bača či paralympijská víťazka v streľbe Veronika Vadovičová a slovenský atlét Matej Tóth.

Generálna riaditeľka novej scény Ingrid... Foto: Ples v opere
Generálna riaditeľka novej scény Ingrid Fašiangová a jej syn - herec Marek Fašiang. Generálna riaditeľka novej scény Ingrid Fašiangová a jej syn - herec Marek Fašiang.

Témou 19. ročníka, ktorý moderovala herečka Lucia Hurajová (odetá do róby od Marcela Holubca), bola rapsódia šťastia. „Som veľmi rada, že práve na mňa padla táto voľba a táto téma, pretože ja som šťastný človek. Takže verím, že aj spolu s tými šatami, budeme pre hostí plesu v opere nejakým spôsobom naštartovaním do toho šťastného a príjemného večera a do šťastného roku, ktorý nás, verím, čaká,“ uviedla pre Pravdu Hurajová. Slávnostným gongom ples otvorila zakladateľka občianskeho združenia Slovenská spoločnosť pre spina bifida a matka zdravotne znevýhodneného syna Terézia Drdulová.

Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová... Foto: Ples v opere
Andrea Cocherová a Pavol Lančarič Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová (vľavo) spoločne s Pavlom Lančaričom vítajú hostí na 19. ročníku podujatia.

V programe sa predstavili napríklad operné hviezdy Eva Hornyaková a Miroslav Dvorský. Počas večera sa následne pred hosťami objavili aj české hviezdy – herec, spevák, skladateľ a hudobník Ondřej Gregor Brzobohatý a speváčka Marta Jandová. Zaspievali aj formácie Queenmania a Backwards, ktoré predvádzajú na pódiu hity slávnych legiend Queen a Beatles.

„Program sme sa snažili vystavať tak, aby zodpovedal reakciám hostí z predchádzajúcich rokov, keď bola spätná väzba taká, že sa najviac zabavia na osvedčených hitoch a interpretoch slovenskej a českej hudobnej scény. Takže sme im vyšli v ústrety a aj tento rok boli v programe výlučne interpreti zo Slovenska a Českej republiky, ktorých sme sa zároveň snažili vyberať tak, aby zosobňovali ústrednú tému večera, čiže vystúpili umelci, z ktorých ide hlavne tá pozitívna energia a radosť,“ poznamenala riaditeľka plesu Cocherová.

zväčšiť O zábavu sa postaral aj Ondřej Brzobohatý a... Foto: Ples v opere
O zábavu sa postaral aj Ondřej Brzobohatý a Marta Jandová. O zábavu sa postaral aj Ondřej Brzobohatý a Marta Jandová.

Medzi účinkujúcimi bola tento rok aj skupina Vidiek, ktorá zabávala hostí netradične – s dvoma speváčkami. „Pre hostí sme si pripravili okrem najväčších hitov aj spoločné skladby s mladými dámami Katarínou Knechtovou a Emmou Drobnou. Z čoho je, samozrejme, úplne jasné, že sa na ples veľmi tešíme, pretože takéto osvieženie je pre nás naozaj nevšedné,“ vyjadril sa už spomenutý frontman kapely Janko Kuric.

Video

Emma Drobná, ktorú na akciu obliekol Fero Mikloško, v deň plesu bohato zásobovala svojich fanúšikov momentkami na Instagrame a zdá sa, že sa na podujatie naozaj tešila. Podobne tak robili aj ďalšie známe dámy. Viac si pozrite nižšie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Thank you for a special night ✨ #OpetaBall

Príspevok, ktorý zdieľa Karolina Chomistekova (@karolinachomistek),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Keď som vystúpila vypadla mi fialová kroksa z auta ... čistá popelka A.K.A prvý krát na Plese v Opere Šaty a make up @milanwtf vlasy @mighty_maiky

Príspevok, ktorý zdieľa Evelyn (@evelynjefresh),

© Autorské práva vyhradené

72 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #debut #charita #Ples v opere #príchod #hostia #Beáta Danglová #Evelyn #Veronika Cifrová Ostrihoňová

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...