Španielske krásky na Goya Awards: Očarila Penelope Cruz aj dámy v Marchese

Najúspešnejšou snímkou ​​tohtoročného udeľovania španielskych filmových cien Goya sa stal v noci zo soboty na nedeľu politický thriller Kráľovstvo, ktorého tvorcovia získali celkom sedem sošiek. Cena za najlepší film mu však unikla a získala ju komédia zo športového prostredia Šampióni. Informovali o tom španielske médiá.

03.02.2019 11:04
debata
Režisér Pedro Almodovar a herečka Penelope Cruz... Foto: Reuters, MARCELO DEL POZO
Režisér Pedro Almodovar a herečka Penelope Cruz spoločne na ceremoniáli Goya Awards v Seville. Režisér Pedro Almodovar a herečka Penelope Cruz spoločne na ceremoniáli Goya Awards v Seville.

Slávnostný ceremoniál sa tento rok konal v španielskej Seville a napriek tomu, že nešlo o metropolu, objavilo sa tu množstvo hereckých hviezd. Pozornosť pútali, samozrejme, najmä krásne dámy. A španielske herečky opäť dokázali, že sú nielen krásne, ale aj vkusné.

Napríklad Penelope Cruz očarila v striebornej kreácii Chanel Haute Couture, ktorá zvýraznila jej ženskú postavu a posunula jej odev vo najvyššej ligy. Medzi pozvanými bola neprehliadnuteľná napríklad Manuela Velasco v šatách Dior, alebo Juana Acosta v zamatovej čiernej kreácii na jedno rameno od Dolce & Gabbana.

Herečka Silvia Abascal v kreácii Marchesa.
Speváčka Rosalia.
+15Speváčka a herečka Leonor Watling.

Až dve herečky prekvapili voľbou šiat, keď si na seba vzali značku Marchesa. Tá je totiž viacmenej v nemilosti hviezd aj ich štylistov od čias škandálu Harveyho Weinsteina. Za značkou stojí jeho bývalá manželka Georgina Chapmann. Hoci sa už aj niekoľko hollywoodskych hviezd pokúsilo Chapmanovú „rehabilitovať“, z červených kobercov na druhej strane Atlantiku Marchesa takmer vymizla.

Herečka Paz Vega v kreácii Marchesa. Foto: Reuters, MARCELO DEL POZO
Herečka Paz Vega v kreácii Marchesa. Herečka Paz Vega v kreácii Marchesa.

Filmové ceny však, samozrejme, okrem módy patrili predovšetkým filmu. Spomenutý film Kráľovstvo opisujúci korupciu prerastajúcu celým politickým systémom vyniesol cenu za najlepšiu réžiu Rodrigo Sorogoyenovi, ktorý spolu s Isabel Pena dostal aj cenu za najlepší pôvodný scenár. Ocenení boli aj dvaja herci z Kráľovstva, Antonio de la Torre za hlavnú úlohu a Luis Zaher za rolu vedľajšiu.

Snímka Šampióni o basketbalovom tíme zloženom z mentálne postihnutých hráčov s profesionálnym trénerom si pripísal okrem ceny v najsledovanejšej kategórii ešte dve ocenenia, za najlepšiu pôvodnú pieseň a za herecký objav pre Jesúsa Vidala.

Herečka Manuela Velasco na červenom koberci. V... Foto: Reuters, MARCELO DEL POZO
Herečka Manuela Velasco na červenom koberci. Herečka Manuela Velasco na červenom koberci. V kreácii Christian Dior.

Medzi herečkami uspela Susi Sanchez, ktorá si odniesla cenu za hlavnú úlohu a Carolina Yuste za vedľajšiu úlohu v snímke Carmen a Lola. Najlepším iberoamerickým filmom sa stala mexická snímka Roma.

Sklamaním skončil večer pre tvorcov filmu Všetci to vedia. Kritikmi oceňovaná vzťahová dráma s Penélope Cruzovou a Javierom Bardemom nedokázalo získať cenu ani v jedinom prípade zo siedmich nominácií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #film #móda #ocenenie #Penelope Cruz #trend #Goya Awards #Marchesa #Paz Vega

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...