Móda z BAFTA: Vojvodkyňa Kate ako bohyňa, zatienila aj hviezdy Hollywoodu

Na americké Oscary si síce ešte musíme počkať, ale v nie až tak vzdialenom Londýne sa konali tie britské - práve tak sú totiž označované ceny BAFTA, ceny Britskej televíznej a filmovej akadémie.

10.02.2019 21:22
debata (7)
Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Haute... Foto: Reuters, HENRY NICHOLLS
Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Haute Couture. Herečka Margot Robbie v kreácii Chanel Haute Couture.

Červený koberec zaplnili nominované hviezdy, medzi ktorými sa objavili mnohé známe tváre domácej britskej scény, ale tiež herečky a herci spoza veľkej mláky. Slávnostný večer sa niesol, samozrejme, aj v znamení luxusnej módy.

Princ William a jeho manželka Catherine,...
Britská herečka Lucy Boynton v kreácii...
+45Herečka Rachel Weisz nominovaná za výkon vo...

Napríklad nominovaná herečka Margot Robbie si vzala na seba kreáciu z najnovšej kolekcie haute couture od značky Chanel. Trblietavá kreácii s výraznými plisovanými rukávikmi, ktoré smerovali dohora, pôsobila na prvý pohľad neprehliadnuteľne. Architekturálne detaily však trošku rušili dojem prirodzenosti.

Medzi najlepšie oblečené dámy večera sa zaradila domáca Lucy Boynton, herečka z Bohemian Rhapsody, ktorej šaty zapožičal ateliér haute couture od značky Christian Dior. Plisovaná sukňa s výrazným motívom a k nej nežná záplava hodvábu fungovali u nej naozaj na jednotku.

Britská herečka Lucy Boynton v kreácii... Foto: Reuters, HENRY NICHOLLS
Britská herečka Lucy Boynton v kreácii Christian Dior Haute Couture. Britská herečka Lucy Boynton v kreácii Christian Dior Haute Couture.

Už tradične nesklamala svojím výberom Cate Blanchett. Hoci nešlo o najkrajšie šaty, aké ste na nej videli – zvolila domáceho dizajnéra Christophera Kanea a výrazný detail farebných kameňov v dekolte čiernej večernej kreácie dodával šatám originálny detail.

Herečka Lily Collins v kreácii Givenchy Haute... Foto: Reuters, HENRY NICHOLLS
Herečka Lily Collins v kreácii Givenchy Haute Couture. Herečka Lily Collins v kreácii Givenchy Haute Couture.

Medzi hviezdami na červenom koberci nechýbala ani nominovaná Rachel Weisz v kreácii Gucci, herečka Amy Adams v šatách Prada či Olga Kurylenko v Armani Privé a Lily Collins v modrej kreácii Givenchy Haute Couture. Tentoraz však hollywoodske dámy nemohli konkurovať dáme, ktorá je miláčikom domáceho britského ľudu.

Princ William a jeho manželka Catherine,... Foto: Reuters, HENRY NICHOLLS
Princ William a jeho manželka Catherine, vojvodkyňa z Cambridge na vyhlásení cien BAFTA. Princ William a jeho manželka Catherine, vojvodkyňa z Cambridge na vyhlásení cien BAFTA.

Na nedeľňajší ceremoniál dorazil aj princ William s manželkou Catherine, ktorej vzhľad vyrazil mnohým dych. Matka troch detí a obľúbená vojvodkyňa si obliekla bielu šifónovú róbu Alexander McQueen na jedno rameno inšpirovanú antikou, ktorú doplnila trblietavými sandálikmi Jimmy Choo. Možno aj pre voľbu farby, nežnej snehobielej, sa nevesta z kráľovskej rodiny stala jednou z najpôvabnejších žien večera.

O víťazoch v jednotlivých kategóriách sa dočítate v rubrike Kultúra. Nezabudnite si však pozrieť bohatú galériu módy z červeného koberca BAFTA.

POZRITE SI VIDEO o móde vojvodkyne Meghan

Video

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #krása #Cate Blanchett #móda #červený koberec #Rachel Weisz #BAFTA #Margot Robbie #Lucy Boynton

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...