Móda z ČS plesu: Hablovičová či Verešová ako kráľovné, Katarzia šliapla vedľa

Úvod roka a plesovej sezóny sa niesol v znamení prestížneho Plesu v opere. O jej záver sa už tradične stará Česko-slovenský ples v Prahe, na ktorom sa Pravda tento rok prvýkrát zúčastnila. Aká bola móda prítomných dám?

18.02.2019 13:31
debata (6)
Bývalá česká kráľovná krásy a modelka Nikol...
Bývalá riaditeľka Miss Slovensko, dnes...
+48Lucia Hablovičová a jej kamarát - dizajnér...

Pred oficiálnou fotostenou, ale aj v priestoroch nádherného Obecného domu v centre Prahy sa objavili mnohé známe tváre, ktoré svojimi módnymi voľbami tradične pútajú pozornosť. Niektoré dámy si skrátka udržiavajú precízne svoj skvelý štandard a bodujú, niektoré príjemne prekvapia a iné zase trošku sklamú. Aj na Česko-slovenskom plese bolo z každého kúsok. My sme vybrali sedmičku tých najzaujímavejších!

Bývalá riaditeľka Miss Slovensko, dnes... Foto: Peter Frolo
Bývalá riaditeľka Miss Slovensko, dnes podnikateľka a filantropka Lucia Hablovičová v šatách od Borisa Hanečku. Bývalá riaditeľka Miss Slovensko, dnes podnikateľka a filantropka Lucia Hablovičová v šatách od Borisa Hanečku.

Sloveniek bolo na sobotňajšej akcii ako maku a svoju rodnú hrudu reprezentovali naozaj so cťou. Už tradične sa medzi „módnu elitu“ zaradila čerstvá oslávenkyňa Lucia Hablovičová, ktorá stavila na svojho dvorného dizajnéra Borisa Hanečku. Zaujala nie celkom typická farebnosť vytvorená kombináciou zamatovej „kostry“ šiat v zlatistej farbe oblečenej do vrstiev metrov akoby bronzovo-hnedého tylu. Tento odtieň skvelo fungoval so svetlým tónom pleti. Bohatá, no pritom ľahučká a jemná vlečka či trblietavý detail ručne lepených kryštálikov dodávali pompézny plesový dojem.

Modelka Andrea Verešová v šatách od Jany... Foto: Peter Frolo
Modelka Andrea Verešová v šatách od Jany Pištejovej. Modelka Andrea Verešová v šatách od Jany Pištejovej.

Príťažlivou voľbou zaujala aj slovenská modelka žijúca v Česku Andrea Verešová. Spojenie s Janou Pištejovou bolo takpovediac stávkou na klasiku, tentoraz aj na jednotku s hviezdičkou. Verešovej model v trendovej zelenej farbe, ktorú zjemňovala striebristo-telová podšívka, vynikal výraznou dekoratívnosťou. Boli to šaty ako pre princeznú, ale neniesli v sebe presladenú romantiku, ani lacnú vyzývavosť (Verešová bola prekvapivo zahalená!) Čipka, drobnučké flitre zapracované v štruktúre dekoratívnej výšivky, prepracované detaily – to všetko fungovalo naozaj skvelo. Aj s umiernenou vizážou.

Speváčka Monika Bagárová v kreácii Poner. Foto: Martin Řezáč
Speváčka Monika Bagárová v kreácii Poner. Speváčka Monika Bagárová v kreácii Poner.

Experimentu v rámci plesovej módy sa v tento večer nezľakla speváčka Monika Bagárová. Ateliér Poner, ktorého kreáciu si obliekla, jej prihotovil telový overal pošívaný stovkami kryštálikov, ktoré tak vytvorili akýsi dojem brnenia zvodnej Amazonky. Túto kreáciu doplnila zavinovacia hodvábna sukňa. Farebnosť fungovala, Bagárová tiež zaujala detailom zlatého poprašku vo vlasoch a celkovým stylingom tak trošku pripomínala moderné pop-hviezdy spoza veľkej mláky. Jediná výčitka (ak teda opomenieme diskusie o tradícii a etikete v súvislosti s nohavicovým overalom) smeruje na funkčnosť a vyznenie šiat v pohybe. V niektorých uhloch nositeľke nerobili dobrú službu a ak Bagárová neodhalila pod rozparkom hodvábu trblietavú nôžku, róba strácala na svojej efektnosti.

Bývalá česká kráľovná krásy a modelka Nikol... Foto: Peter Frolo
Bývalá česká kráľovná krásy a modelka Nikol Švantnerová v šatách Poner. Bývalá česká kráľovná krásy a modelka Nikol Švantnerová v šatách Poner.

Z ateliéru Poner pochádzala aj ďalšia veľkolepá plesová kreácia – konkrétne bálová červená róba bývalej Miss Nikol Švantnerovej. Na prvý pohľad urobila skvelý dojem a keď pózovala na schodoch Obecného domu, vyzerala priam ako moderná verzia Scarlett O'Harovej z Odviate vetrom. Detaily prehliadnuté zblízka však efektu trošku ubrali z údernosti. Materiál bol na sukni miestami príliš dokrčený a prepracovanie dekoltu (aj s drobným dekoratívnym detailom) malo svoje limity. Dojem vylepšovala vizáž a prirodzený pôvab Švantnerovej, ale aj nádherný luxusný šperk v dekolte.

Bývalá česká kráľovná krásy Karolína Mališová v... Foto: Peter Frolo
Bývalá česká kráľovná krásy Karolína Mališová v šatách od Jany Pištejovej. Bývalá česká kráľovná krásy Karolína Mališová v šatách od Jany Pištejovej.

Flitre a dezény, ktoré sa trblietajú doďaleka, sú medzi ženami veľmi obľúbené a v sobotu večer to potvrdila aj modelka a Česká Miss Earth Karolína Mališová či moderátorka Gabriela Lašková. Prvú obliekla Jana Pištejová a šaty vo výraznom trblietavom červenom odtieni s naznačenou vlečkou zaujali najmä nádherne krojenou líniou dekoltu odhaľujúceho ramená. Bolo to sexy, ale zároveň primerané. Zlatý opasok fungoval, kabelka do ruky trošku menej. Bolo to však skôr jej formou, ako zlatým leskom. Vhodne boli zvolené visiace náušnice a veľmi pekná vizáž.

Moderátorka Gabriela Lašková v šatách od... Foto: Peter Frolo
Moderátorka Gabriela Lašková v šatách od Tatiany Kovaříkovej. Moderátorka Gabriela Lašková v šatách od Tatiany Kovaříkovej.

U bývalej kráľovnej krásy, dnes moderátorky Gabriela Laškovej sa stávka na kreáciu od Taťány Kovaříkovej tiež vyplatila. Hra zlatých flitrov na smotanovom podklade fungovala najmä v spojení s jemnou a dievčenskou krásou Lašovej. Tentoraz to bola plesová kabelka do ruky, ktorá bola ukážková! Na zváženie je absencia šperkov na krku či v dekolte. Šaty síce sú natoľko zdobené kovovým leskom, že sa bez šperkov môže nositeľka zaobísť. Možno by však v takom prípade bolo zaujímavejšie, keby horný lem šiat nebol vykrojený do klasického srdcového tvaru, ale naopak bol oblý a zakrýval o kúsok viac hrude.

Speváčka Katarzia na akcii v Prahe. Foto: Peter Frolo
Speváčka Katarzia na akcii v Prahe. Speváčka Katarzia na akcii v Prahe.

Poslednou dámou, ktorá nepochybne zaujala, bola slovenská speváčka Katarzia. Ak zavrhnúť diskusiu o prísnych pravidlách etikety u Moniky Bagárovej, treba to po spravodlivosti urobiť aj pri Katarzii. Treba však jedným dychom dodať, že toto skrátka nie je plesový večerný odev. Ani z kilometra. Na šatách ako takých zaujme aranžovaný asymetrický peplum volán prechádzajúci do sukne na puzdrovom základe aj zavinovacie riešenie hornej časti s dlhými rukávmi. Hrubé čierne pančuchy a lodičky s masívnou zlatou špičkou umocňujú dojem distingvovanej učiteľky klavíra. Práve pri žene s takým výrazným a originálnym prezentovaním sa, ako je Katarzia, by bolo zaujímavé pozrieť si aj originálnu variáciu plesovej módy. Nie, táto to nebude. Na plesový debut skrátka sklamanie.

VIDEO z Česko-Slovenského plesu 2019

Video

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Monika Bagárová #Boris Hanečka #Jana Pištejová #Andrea Verešová #Lucia Hablovičová #Česko-slovenský ples #Katarzia #Poner #Nikol Švantnerová

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...