Selešová, Wittová aj Comaneciová! 3 legendy na športovom gala - takto sa zmenili!

Aj športovci majú svoje slávnostné momenty na červenom koberci. V Monaku sa v pondelok večer opäť odovzdávali ceny Laureus Sport Awards. A nechýbali pri tom ani legendy.

19.02.2019 12:09
debata
zväčšiť Bývalá rumunská gymnastka, majiteľka piatich... Foto: TASR/AP, Profimedia, koláž: Pravda
Bývalá rumunská gymnastka, majiteľka piatich zlatých, troch strieborných a jednej bronzovej olympijskej medaily Nadia Comaneci na zábere z roku 1976 a z roku 2019. Bývalá rumunská gymnastka, majiteľka piatich zlatých, troch strieborných a jednej bronzovej olympijskej medaily Nadia Comaneci na zábere z roku 1976 a z roku 2019.

V záplave športových hviezd súčasnosti, ktoré (najmä čo sa pánov týka) zvolili už tradične ku smokingom a štýlovým oblekom ako obuv tenisky, sa nedali prehliadnuť ani niekdajšie športové hviezdy, ku ktorým vzhliadal svet a ktoré pútali pozornosť výnimočnými výkonmi. Reč je tentoraz o troch slávnych dámach.

Pozvanie do Monaka opäť prijala bývalá rumunská gymnastka Nadia Comaneci, ktorá dodnes patrí medzi najslávnejšie reprezentantky tohto športu. Ako 15-ročná získala tri zlaté olympijské medaily, ku ktorým pribudli potom ďalšie. Od roku 1989 žila v USA. Dnes, ako 57-ročná plavovláska, sa Comaneci stále venuje športu. Okrem tréningov či podpory programov pre mládež patrí aj medzi športové celebrity, ktoré stále vo svete rezonujú.

zväčšiť Bývalá krasokorčuliarska hviezda Katarina... Foto: Reuters, SITA/AP
Bývalá krasokorčuliarska hviezda Katarina Wittová na zábere z roku 1988 a z roku 2019. Bývalá krasokorčuliarska hviezda Katarina Wittová na zábere z roku 1988 a z roku 2019.

Na červený koberec v Monaku prišla v pondelok večer aj ďalšia hviezda niekdajšieho komunistického bloku. Reč je o krasokorčuliarke Katarine Wittovej, ktorá až do pádu režimu reprezentovala Nemeckú demokratickú republiku. Jej úspechy, ale aj pôvab pútali pozornosť sveta. Dnes už zrelá päťdesiatnička, no stále pôvabná žena, sa usmievala po boku hviezd ako Novak Djokovič či Lindsey Vonn.

Do tretice si večer Laureus Sport Awards nenechala ujsť ani tenisová šampiónka, ktorej kariéru načas zastavil útok šialenca s nožom v roku 1993. Reč je, samozrejme, o Monike Selešovej (Monica Seles), srbskej rodáčke s maďarskou krvou, ktorá šesť rokov reprezentovala v tenise bývalú Juhosláviu a následne sa stala hráčkou USA. Dnes 45-ročná je aj členkou pomyselnej Siene slávy 30 najúspešnejších tenistiek histórie, ktorú vyhlásil magazín Time.

zväčšiť Bývalá tenisová hviezda Monika Selešová na... Foto: SITA/AP, Reuters
Bývalá tenisová hviezda Monika Selešová na zábere z roku 1996 a z roku 2019. Bývalá tenisová hviezda Monika Selešová na zábere z roku 1996 a z roku 2019.

Trio známych dám v pondelok večer ukázalo svoju nehasnúcu lásku pre šport, ale tiež to, že pribúdajúci vek nie je pre ne problém. Galériu z červeného koberca, v ktorej nájdete aj súčasné športové hviezdy, si pozrite tu.

Futbalista Cesc Fabregas a jeho partnerka...
Bývalý kapitán FC Barcelona Carles Puyol a jeho...
+15Bývalá rumunská gymnastka, majiteľka piatich...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Laureus Sports Awards #Katarina Witt #Nadia Comaneciová #Monica Seles

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...