Dakota Johnson ohúrila svojou krásou! Kozmonautka Close bodovala

Cenu za najlepšiu snímku na odovzdávaní cien pre nezávislé filmy Film Independent Spirit Awards získal If Beale Street Could Talk (Keby Bealova ulica mohla hovoriť).

24.02.2019 12:29
debata
Herečka Regina King prišla v šatách Valentino. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Regina King prišla v šatách Valentino. Herečka Regina King prišla v šatách Valentino.

Režisér filmu Barry Jenkins si tak deň pred odovzdávaním amerických filmových cien Oscar odniesol cenu pre najlepšieho režiséra a herečka Regina King zase sošku za najlepší výkon vo vedľajšej úlohe.

Cenu pre najlepšieho herca získal Ethan Hawke za rolu vo filme Zúfalstvo a nádeje. Najlepšou herečkou je Glenn Close, ktorá cenu dostala za svoj výkon vo filme Žena. Close je považovaná aj za favoritku tohtoročných Oscarov.

Herečka Gemma Chan v kreácii Miu Miu.
Pes menom Sir Pippin of Beanfield a herečka...
+8Herečka Tilda Swinton v kombinácii od Haidera...

Najlepším zahraničným filmom sa stala čiernobiela dráma Roma mexického režiséra Alfonsa Cuaróna. Film rozpráva príbeh stredostavovskej rodiny z rovnomennej štvrti mexickej metropoly a odohráva sa v 70. rokoch minulého storočia. Snímka má tiež tento rok najviac nominácií na cenu Oscar.

Koberec, v tomto prípade modrý a nie červený, na cenách Film Independent Spirit Awards, je však tiež zaujímavým spestrením hviezdneho štýlu a módy, na ktorú sa s napätím čaká v oscarový večer. Tento rok sa medzi hviezdami, ktoré prišli na nezávislé filmové ceny, blysla napríklad Dakota Johnson. Herečka známa zo série Päťdesiat odtieňov, ktorá bojovala o pozornosť s filmom Suspiria, vyzerala veľmi sexy a pôvabne. Vďaka za to patrila aj voľbe topu a nohavíc Gucci.

Herečka Dakota Johnson prišla na vyhlásenie... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Dakota Johnson prišla na vyhlásenie Film Independent Spirit Awards v kreácii Gucci. Herečka Dakota Johnson prišla na vyhlásenie Film Independent Spirit Awards v kreácii Gucci.

Medzi herečkami bola neprehliadnuteľná aj Gemma Chen, v dlhej trblietavej kreácii Miu Miu. Herečku Tildu Swintonovú obliekol dizajnér Haider Ackermann a Chloe Moretz (obe si zahrali v Suspirii) v šatách Loewe.

Aj ocenené King a Close zaujali na prvý pohľad. Kým černošská hviezda víťazného filmu stavila na krátke šaty Valentino v áčkovom strihu a odhalila nohy, ocenená Close si vybrala kostým Sies Marjan. Ten zaujal najmä materiálom, vyzeral trošičko ako kozmonautický oblek. 71-ročná Close však v ňom pôsobila veľmi sebavedome a spokojne.

zväčšiť Pes menom Sir Pippin of Beanfield a herečka... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Pes menom Sir Pippin of Beanfield a herečka Glenn Close, ktorá si odnášala cenu v hlavnej hereckej kategórii. Prišla v kostýme Sies Marjan. Pes menom Sir Pippin of Beanfield a herečka Glenn Close, ktorá si odnášala cenu v hlavnej hereckej kategórii. Prišla v kostýme Sies Marjan.

Spirit Awards udeľuje americká organizácia podporujúca nezávislú filmovú tvorbu Film Independent. Náklady nominovaných filmov nesmú presiahnuť 20 miliónov dolárov. Ďalšou podmienkou nominácie je jedinečná vízia, originálny a provokatívny námet a tiež to, aby diela boli natočené mimo veľkých hollywoodskych štúdií, aj keď môžu vzniknúť v ich špecializovaných divíziách. Aspoň týždeň musí zábery bežať v kinách alebo musia mať za sebou účasť na prestížnych filmových festivaloch. Stopáž filmov musí byť najmenej 70 minút.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #film #Dakota Johnson #Regina King #Film Independent Spirit Awards #Glenn Close #nezávislé

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...