Top hviezda Hry o tróny v Brne! Po boku Rodena na premiére Sklenenej izby

Brno má za sebou svetovú premiéru očakávanej snímky Sklenená izba nakrútenej podľa literárnej predlohy Simona Mawera. Za účasti hlavných predstaviteľov a tvorcov sa konala v utorok večer v kine Scala, kde si film pozrelo 1 500 prvých divákov.

13.03.2019 16:00
debata

Britského spisovateľa Simona Mawera inšpirovali pri tvorbe románu dramatické udalosti 20. storočia aj zrod ikonického architektonického skvostu – brnianskej vily Tugendhat. Príbeh o ľuďoch, ktorých životy, lásku a priateľstvo poznamenali dramatické udalosti doby, rámcuje vznik jednej z najoriginál­nejších modernistických stavieb v Európe, miesta veľkých milostných vzplanutí i životných zrád. Ten po premiére, na ktorej sa osobne zúčastnil, film zhodnotil slovami: „Bolo to veľmi dojímavé, fascinujúce a emotívne. Film ponúka divákovi skvelú predstavu o vile a udalostiach, ktoré sú s ňou spojené.“

Carice van Houten a Karel Roden na premiére... Foto: Profimedia
Carice van Houten a Karel Roden Carice van Houten a Karel Roden na premiére filmu Sklenená izba v Brne.

Na premiéru do Brna zavítala aj holandská herečka Carice van Houten (42). Tá je známa predovšetkým fanúšikom seriálového hitu Hra o tróny. Vo fantasy seriáli stvárňuje jednu z kľúčových postáv, záhadnú postavu Melissandry, kňažky, okolo ktorej sa točia najväčšie tajomstvá celého seriálu. Práve jej postava sa postarala o jednu z najšokujúcejších scén seriálu, keď v jednej z epizód nechala upáliť malé dievčatko ako obetu. Ale výrazná Holanďanka si zahrala napríklad aj vo vojnovej dráme Valkýra, kde sa objavila po boku Toma Cruisa.

Herečka Carice van Houten známa z fantasy... Foto: SITA/AP, Helen Sloan
Carice van Houten Hra o tróny Herečka Carice van Houten známa z fantasy seriálu Hra o tróny.

Slávna herečka dorazila na českú premiéru v sprievode filmového kolegu Karla Rodena a medzi dámami doslova žiarila – nielen vďaka výraznému modelu, v ktorom na premiéru prišla, ale aj vďaka svojmu zjavu. Na večer zvolila výrazné líčenie, ktoré ešte podčiarkovalo jej zaujímavú tvár, ktorej dominujú krásne modré oči.

Okrem holandskej hviezdy sa na červenom koberci objavil doslova zástup známych osobností – nechýbal režisér snímky, Julius Ševčík, producent Rudolf Biermann či herec Karel Roden. Film si prišla pozrieť herečka Alena Antalová s manželom, ktorá dlhodobo žije práve v Brne, herec Vladimír Polívka, Jana Plodková, Chantal Poullain, moderátorka Lucia Barmošová či modelka Aneta Vignerová s partnerom, scenáristom Petrom Kolečkom.

Na filmových hrdinov pred kinom čakalo niekoľko desiatok fanúšikov, ktorým sa nielen slávna Carice van Houten s úsmevom venovala. V priestoroch kina bolo možné zároveň vzhliadnuť aj výstavu kostýmov, ktoré pre film navrhla kostýmová výtvarníčka a držiteľka Českého leva Katarína Štrbová-Bieliková.

Zľava: Vladimír Polívka, Chantal Poullain,... Foto: Garfield Film
Zľava: Vladimír Polívka, Chantal Poullain, Martin Hofmann Zľava: Vladimír Polívka, Chantal Poullain, Martin Hofmann na premiére filmu Sklenená izba v Brne.

Okrem spomínaných hercov sa v Sklenej izbe, ktorá sa do slovenských kín dostáva 14. marca, objavia Alexandra Borbély, Roland Moller, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová či Vladimír Polívka. O réžiu snímky sa postaral Julius Ševčík, ktorý je podpísaný napríklad pod film Masaryk. "Inšpiráciou nám boli klasické filmy ako Anglický pacient i konceptuálne milostné príbehy ako Stvorení pre lásku. Sklenená izba je drobnokresbou milostného príbehu na pozadí dejín,“ objasil pred časom.

 Carice van Houten na premiére filmu Sklenená...
Alexandra Borbély na premiére filmu Sklenená...
+7Zľava: Producent Rudolf Biermann a Jan Hřebejk...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Roden #Brno #Carice van Houten #Sklenená izba

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...