Toto sa ešte nestalo! Vojvodkyňa Kate a kráľovná spolu, mali veľkú premiéru

Niežeby prítomnosť britskej kráľovnej Alžbety II. bola pre manželku jej najstaršieho vnuka, vojvodkyňu Catherine, niečím výnimočným. V utorok sa však niečo "výnimočné" predsa len udialo.

20.03.2019 00:00
debata (3)
Britská kráľovná Alžbeta II. a vojvodkyňa Kate... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Britská kráľovná Alžbeta II. a vojvodkyňa Kate z Cambridge Britská kráľovná Alžbeta II. a vojvodkyňa Kate z Cambridge pri návšteve londýnskeho King's College.

Manželka princa Williama a 92-ročná panovníčka sa vôbec prvýkrát v histórii objavili na oficiálnom podujatí bok po boku a len vo dvojici. Stalo sa tak pri návšteve King's College, kam prišli spoločne slávnostne otvoriť nové vzdelávacie učebne a zariadenia pre študentov.

Britská kráľovná Alžbeta II. a za ňou v pozadí...
Vojvodkyňa Catherine z Cambridge navštívila aj...
+7Na hlavách oboch dám nechýbali typické...

Ako uvádzajú médiá, doposiaľ bolo vždy Kate vídať s kráľovnou len v sprievode manžela Williama a raz, v roku 2012, sa objavila po jej boku sama. Vtedy však robil kráľovnej spoločnosť aj manžel Philip. Zaujímavosťou je, že s vojvodkyňou Meghan sa kráľovná Alžbeta II. objavila na „sólo“ akcii len pár mesiacov po svadbe.

Drobná, ale stále čiperná Alžbeta II. vystúpila z limuzíny ako prvá, tak ako káže protokol. Na sebe mala pastelový ružový kabát a nechýbal ani typický, do rovnakej farby zladený klobúčik. Populárna Kate, ktorá je podľa viacerých prieskumov najobľúbenejšou členkou kráľovskej rodiny, ju potom nasledovala a pred objektívy zamierila v sivých vlnených šatách Catherine Walkerovej a klobúčiku od Sylvie Fletscherovej.

Na hlavách oboch dám nechýbali typické... Foto: Reuters, POOL
Na hlavách oboch dám nechýbali typické elegantné klobúčiky. Na hlavách oboch dám nechýbali typické elegantné klobúčiky.

Obe členky britskej kráľovskej rodiny sa dočkali vrelého privítania a absolvovali niekoľko oficiálnych povinností. Kým kráľovná si už tradične svoje emócie strážila, trojnásobná mama Kate sa usmievala srdečne a živo konverzovala aj s pracovníkmi zariadenia či fanúšikmi, ktorí sa prišli na miesto pozrieť.

Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa... Foto: Reuters, HENRY NICHOLLS
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu na návšteve New Zealand House, kde sa prišli podpísať do kondolenčnej knihy.

Britská kráľovská rodina sa však oficiálne vyjadrila aj k nedávnej tragédii na Novom Zélande. V takmer rovnakom čase ako kráľovná Alžbeta II. a jej nevesta Kate zamierili do King's College sa princ Harry a jeho manželka Meghan objavili v New Zealand House, aby tam podpísali kondolenčnú knihu a vyjadrili sústrasť obetiam vražednej streľby z minulého piatka.

VIDEO: Pozrite si módu vojvodkyne Meghan v tehotenstve

Video

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #princ Harry #stretnutie #verejnosť #kondolencie #kráľovná Alžbeta II. #Meghan Markle

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...