Narodili sa ako muži, dnes sú z nich hviezdy seriálu Pose! Lákajú na novú sériu

Zo seriálu Pose sa stal nečakaný hit a tak asi nie je prekvapením, že jeho hrdinovia už začali promovať novú sériu. Stretli sa v Los Angeles a informovali o niekoľkých novinkách v druhej sezóne.

25.03.2019 00:00
debata
Herečka a modelka Indya Moore v kreácii Louis... Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
Herečka a modelka Indya Moore v kreácii Louis Vuitton. Herečka a modelka Indya Moore v kreácii Louis Vuitton.

Na červený koberec predstúpili hlavní hrdinovia projektu z pery Ryana Murphyho, ktorý sa v seriáli zameral na obdobie konca 80-tych rokov v New Yorku a bohatú scénu tzv. bálov, na ktorých sa prezentovali jednotlivé domy a súperili v tanečných či módnych kategóroiách. Zároveň išlo o portrét transgender komunity, ktorá v tom čase práve bály vnímala ako svoje útočisko a priestor na sebarealizáciu a seriál zachytáva aj obdobie besnenia vírusu HIV v USA.

Murphy, ktorý má na konte projekty ako American Horror Story či American Crime Story, ale aj muzikál Glee, zožal veľké ovácie za fakt, že do projektu obsadil množstvo transgenderových hercov a tak jednotlivým postavám vdýchol aj veľmi reálny rozmer.

Herečka Mj Rodriguez na akcii Annual PaleyFest... Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
Herečka Mj Rodriguez na akcii Annual PaleyFest v Los Angeles. Herečka Mj Rodriguez na akcii Annual PaleyFest v Los Angeles.

Na sobotňajšej akcii v Los Angeles sa objavili napríklad herečky Indya Moore a MJ Rodriguez, ktoré sa v seriáli predstavujú v hlavných úlohách. Obe zaujali na prvý pohľad svojimi pôvabmi a sošnými figúrami. A v neposlednom rade aj módnymi voľbami. Indya Moore zaujala dokonca natoľko, že módny dom Louis Vuitton z nej spravil jednu zo svojich oficiálnych ambasádoriek a reklamných tvárí. Konieckoncov, obliekol ju aj na sobotňajší event.

Obe herečky sú tiež zástupkyňami transgenderovej komunity a narodili sa ako chlapci. Už v čase dospievania však začali s procesom tranzície a po nej sa etablovali na hereckej a muzikálovej scéne. Skutočnú príležitosť im však ponúkol práve Murphy so svojím projektom Pose.

Druhá séria zatiaľ nemá stanovený presný dátum premiéry, isté je akurát, že sa bude odohrávať v roku 1989 a potrvá až do roku 1990 – chvíle, keď speváčka Madonna prišla s hitom Vogue (voguing ako štýl tanca je výraznou súčasťou seriálu). Murphy tiež potvrdil, že hosťovanie v niekoľkých epozódach seriálu prijala aj broadwayská hviezda Patti LuPone.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #projekt #komunita #transgender #MJ Rodriguez #Indya Moore #Pose

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...